reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

sluchajcie mam pytanko..... czy ktoras z was ma zamiar kupic badz juz wczesniej kupowala kosz sangenic na zuzyte pieluszki??? bo sie zastanawiam czy sa wydajne ..... i potrzebne

reklama
sluchajcie mam pytanko..... czy ktoras z was ma zamiar kupic badz juz wczesniej kupowala kosz sangenic na zuzyte pieluszki??? bo sie zastanawiam czy sa wydajne ..... i potrzebne
Ja przy pierwszym syneczku nie kupowalam nic takiego. Kupilam tylko paczke zwyklych woreczkow jednorazowych w Makro ok 500 szt ( takie jak maja w sklepach) i kazdy pampers zawiazywalam w woreczku i do normalnego kosza. Teraz tez tak zrobie.

Ostatnia edycja:
Ja też gdzieś widziałam takie woreczki i też je będe kupywac. I tak śmieci się codziennie wynosi.

tego nie kupila przy corze i teraz tez nie mam zamiaru
szkoda na to pieniedzy
pieluchy zwijalam i wywalalam do smieci
kupilam takie worki pachnace do pieluch ale nie odpakowalam ich do dzis i chyba to gdzies jeszcze mam

szkoda kasy naprawde

podkłady?? chyba dla malucha? czy w szpitalu jeszcze trzeba mieć dla siebie coś takiego??

podklady poporodowe ja kupuje
lepsze to niz chodzenie w podkladach szpitalnych z ligniny
u nas tak to wyglada

wstretnamałpko fajny pomysł z tymi pieluchami dla dorosłych, muszę ich poszukac u nas, dostane je w aptece???

a jeszcze jedno pytanko, kupujecie majtki poporodowe czy zwykłe jakieś bawełniane do szpitala???

tak takie z siateczki,a do domu zwykle bawelniane do podpasek

fajnie, ze o tych koszach napisalyscie, bo tez sie ostatnio zastanawialismy - byly w promocji:)ale podobnie jak wiekszosc z Was, zrezygnowalam, tak jak pisze Guusia - my tez smieci wynosimy praktycznie codziennie...

A ja sie tylko przyszłam cieszyć.
Przyjdą chyba niedługo do mnie dziewczęce ciuszki od kochanej bb ciotki!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D strasznie się ciesze, bo nie mam nadal kompletnie nic a ciuszki po chłopakach są delikatnie mówiąc zniszczone.
W takim razie muszę kupić jeszcze wiaderko do kąpieli, jakieś butle bo wszystkie już zużyte i trochę pieluch wielo.
Resztę rzeczy mam lub będę kupować później.

Koszule super- takie z guziczkami najlepsze, te z dziurami na piersi to masakra i mega krępacja przy większych piersiach.
Co do kosza -pampersy śmierdzą masakrycznie, bardziej ta chemią nić kupą, dla mnie wprost nieznośnie mmo częstego wynoszenia śmieci więc taki kosz jest ok.
I tak z Tymim 2 razy kosz w wc wymieniałam zanim wielo nie odkryłam, bo się zasmradzały.:baffled:
Mi się nigdy nie chciało pakować w woreczki za to kupę do wc wytrzepywałam-mniej śmierdziało.
Zresztą pakowanie każdego pampersa w osobny woreczek sprawia,
że pampers nie rozłoży się naprawdę nigdy.
Nasze dzieci nam za to nie podziękują bo dla własnej wygody psujemy im świat.

Ostatnia edycja:
hehehe moda na żyrafki :)

to do porodu trzeba miec jakąs koszule? ja myślałam że oni dają coś jednorazowego na poród ?

Dostaniesz jednorazową koszulę, ale są koszmarne - daję słowo!! Ja tylko czekałam żeby ściągnąć to cholerstwo! Także warto mieć swoje przy sobie..

Dziewczyny znalazłam takie tanie koszule do karmienia, na aukcji tej pani są tez inne wzory, myślicie że będą dobre?
Ja i tak później w nich spac nie będe bo nie lubie jak mi się coś podwija, no ale coś do szpitala muszę kupic.
luknijcie i powiedzcie czy się nadadzą?
L=XLkoszula ciążowa,do porodu,karmieniaWYPRZEDAZ (1109871746) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Bardzo fajne te koszulki i jak najbardziej się nadadzą. Chyba też sobie taką strzelę ;)

Co do podkładów, to wszystko zależy... każda z nas może mieć inaczej..
Ja miałam cesarkę i bardzo krwawiłam, zwykłe podpaski szybko przemakały i brudziłam prześcieradło i koszulę:zawstydzona/y:
Kupiłam wtedy takie podkłady z Belli takiegohttp://moda.allegro.pl/item1094344952_podklady_poporodowe_bella_mamma_34x10_cm.html

i były rewelacyjne, szerokie, a więc nic nie przeciekało. Napewno sobie takie kupię i tym razem..
Co do majtek jednorazowych to jak kto woli, mi było w nich nie wygodnie, dlatego teraz zabieram zwykłe majtki które już dawno przeznaczyłam na straty - i poprostu je wyrzucę.

Worków na pieluchy też nie używałam, mam jeszcze gdzieś na strychu po Hubercie. Pampersiorki fajnie się zwija, a śmieci wyrzucam prawie codziennie także niema problemu ;-)

reklama
ja na poród nie biore ze soba koszuli, bo przecież i tak będzie do wyrzucenia... mi tam było wszystko jedno co miałam na sobie- tak mnie bolało...

Do góry