reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

reklama
A my kupiliśmy wanienkę. Jak mały będzie już sam siedział to kupimy matę antypoślizgową do brodzika prysznicowego bo mamy taki wyższy i wtedy szlej dusza może sobie lać wodę jak chce ;p

ja też mam wanienkę taka mniejszą z termometrem do pomiaru temp wody i skoro do 6 m-ca starczy to potem przeniesiemy się do zwykłej wanny :)
A tak w ogóle kupiłam w końcu 2 koszule do szpitala, takie rozpinane na guziczki :)

Córcie kapalismy w pokoju na naszym duzym łózku stawiając wanienkę. Póki była malutka tak do pół roczku było dobrze, bo nie chlapała rączkami. Zreszta kapanie w pokoju wynikało raczej z tego , ze Mala urodziła sie w lutym i w łazience było jednak za zimno, a mielismy wtedy nowe ogrzewanie w domu, ktore jeszcze nie "wygrzało murów".
Ale teraz mysle nad wanienka typu ONDA, choc jest dośc droga. Plusem jest to , ze sie ją stawia na dużą wannę i spokojnie nalewa wody, po kapieli wypuszczamy wodę , bo wanienka ma korek. Fajne , bo nie trzeba nosić wanienki z wodą do pokoju, a potem jak to wynieść:confused: Cała chałupa zachlapana bedzie zanim dotrę do łazienki. Poza tym ja raczej sama bede kapać, bo mąz jeszcze bedzie w robocie o tej porze... więc musze liczyc na własne siły.
Zamiast tej droższej ONDY znalazłam jeszcze cos takiego, co o tym sądzicie? WANIENKA z korkiem nakładana na WANNĘ dużą (1082221743) - Aukcje internetowe Allegro

ja myślałam o tej wanience bo super pomysł ale ja mam wannę narożną więc jest szeroka i do tego mam łazienke małą na poddaszu więc nie mam możliwości wyciągnięcia dziecka na np przewijak położony na pralkę aby od razu się nim po kąpieli zająć, musiałabym przenosic małego do pokoju. Więc ostała opcja aby kąpac w pokoju ;)

ja mam 2 rozki, jeden po corci i teraz kupilam nowy. bardzo sie przydał, ja mam takie bez usztywnienia, bo to raczej zbedne. Wtakim zwyklym jest zupelnie wygodnie trzymac lub karmic dziecko...lub podac dziadkom na rece;-)

Córcie kapalismy w pokoju na naszym duzym łózku stawiając wanienkę. Póki była malutka tak do pół roczku było dobrze, bo nie chlapała rączkami. Zreszta kapanie w pokoju wynikało raczej z tego , ze Mala urodziła sie w lutym i w łazience było jednak za zimno, a mielismy wtedy nowe ogrzewanie w domu, ktore jeszcze nie "wygrzało murów".
Ale teraz mysle nad wanienka typu ONDA, choc jest dośc droga. Plusem jest to , ze sie ją stawia na dużą wannę i spokojnie nalewa wody, po kapieli wypuszczamy wodę , bo wanienka ma korek. Fajne , bo nie trzeba nosić wanienki z wodą do pokoju, a potem jak to wynieść:confused: Cała chałupa zachlapana bedzie zanim dotrę do łazienki. Poza tym ja raczej sama bede kapać, bo mąz jeszcze bedzie w robocie o tej porze... więc musze liczyc na własne siły.
Zamiast tej droższej ONDY znalazłam jeszcze cos takiego, co o tym sądzicie? WANIENKA z korkiem nakładana na WANNĘ dużą (1082221743) - Aukcje internetowe Allegro

Fajny pomysł z taka wanienka, ale niestety mam juz zwykła. Ja raczej bede dzidzie kapała w pokoju bo w łazience nie mam za goraca, chyba ze dogrzewac jakims piecykiem bede. I ta nie jest jeszcze taka droga, to tez jakis plus. Ogólnie podoba mi sie i mysle ze praktyczna.

Dziewczyny, a co powiecie na temat rożków? Jest sens kupować? A jeśli tak to z usztywnieniem kokosowym czy bez?

ja bede miała 2, jeden od siostry, jeden kupie, i na pewno bez usztywnienia. Od siostry wiem, ze lepsze to nawet od kogos, bo sa milsze. A te nowe to mi sie wydaja takie sztuczne.

reklama
Do góry