reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

U mnie była przy Blance straszna awantura o ubranka bo ja sporo pokupowałam na 56 i 62 i..... bardzo dobrze!!!!!!!!! Bo kombinezonik to był taki wielki ,że młoda po zimie dopiero do niego dorosła a w resztę ciuszków mieściła się idealnie bardzo długo!!! Tylko ona jest dosć drobna ale na swój wzrost wymiarowa i wcale nie taka zabiedzona a urodziła się 3150g!! Teraz nosi rozmiar 80!!!
Co do podkładów to nie sądzę aby był to konieczny zakup, ja w szpitalu niczego nie zapaskudziłam krwią !! wystarczy regularnie zmieniać podpaski i będzie oki!! aha ja kupiłam sobie jeszcze takie zwykłe pieluszki dla dorosłych i zakładałam na noc (2 szt.) na dwie doby!! i wtedy możecie spać spokojnie że nic tam wam nie pocieknie:-D

reklama
wstretnamałpko fajny pomysł z tymi pieluchami dla dorosłych, muszę ich poszukac u nas, dostane je w aptece???

a jeszcze jedno pytanko, kupujecie majtki poporodowe czy zwykłe jakieś bawełniane do szpitala???

ja miałam majtki z siateczki- rewelacja krocze szybciutko mi sie zagoiło i teraz tez napewno je znów kupie...

podkłady na pierwsze dni w szpitalu sa jak dla mnie nie zastąpione później w domu uzywałam takich wielkich podpasek.... pamiętajcie że jesli chcecie aby krocze szybko sie zagoiło to musi dochodzic tam powietrze a podpaski i pieluchy często mają na spodzie taka folie :/ a podkłady sa bardzo przewiewne...

Te podklady do przewijania z ceratka sa naprawde przydatne najpierw dla mamy a potem dla dziecka jak sie wychodzi np do znajomych. One sa pakowane po 10 sztuk w wymiarze 60 x60 . Ja swoje kupilam w Rossmannie sa pakowane w takich paczkach jak pampersy.

podkłady?? chyba dla malucha? czy w szpitalu jeszcze trzeba mieć dla siebie coś takiego??

kerna dla mnie bo w moim szpitalu to nie daja, nawet ubranka dla malucha mussisz miec na wszytskie dni pobytu w szpitalu, pakowane osobno na kazdy dzien w jakis woreczek foliowy..wgięło mnie to mowiac szcerze, zapytam sie jeszcze lekarki

Guusia -ostatnio podgladalam watek lipcowek!i one wszystkie sobie koszulki z zyrafkami pozamawialy...moze to te?wygladaja spoko!
dziewczyny, a do porodu tez sie taka nadaje?

reklama
Guusia - zalezy gdzie rodzisz, ja mam lsite ze szpitala, co musze wziac i tam jest wyszczegolniona osobno koszula do porodu...

Do góry