reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

U mnie była przy Blance straszna awantura o ubranka bo ja sporo pokupowałam na 56 i 62 i..... bardzo dobrze!!!!!!!!! Bo kombinezonik to był taki wielki ,że młoda po zimie dopiero do niego dorosła a w resztę ciuszków mieściła się idealnie bardzo długo!!! Tylko ona jest dosć drobna ale na swój wzrost wymiarowa i wcale nie taka zabiedzona a urodziła się 3150g!! Teraz nosi rozmiar 80!!!
Co do podkładów to nie sądzę aby był to konieczny zakup, ja w szpitalu niczego nie zapaskudziłam krwią !! wystarczy regularnie zmieniać podpaski i będzie oki!! aha ja kupiłam sobie jeszcze takie zwykłe pieluszki dla dorosłych i zakładałam na noc (2 szt.) na dwie doby!! i wtedy możecie spać spokojnie że nic tam wam nie pocieknie:-D

reklama
wstretnamałpko fajny pomysł z tymi pieluchami dla dorosłych, muszę ich poszukac u nas, dostane je w aptece???

a jeszcze jedno pytanko, kupujecie majtki poporodowe czy zwykłe jakieś bawełniane do szpitala???

ja miałam majtki z siateczki- rewelacja krocze szybciutko mi sie zagoiło i teraz tez napewno je znów kupie...

podkłady na pierwsze dni w szpitalu sa jak dla mnie nie zastąpione później w domu uzywałam takich wielkich podpasek.... pamiętajcie że jesli chcecie aby krocze szybko sie zagoiło to musi dochodzic tam powietrze a podpaski i pieluchy często mają na spodzie taka folie :/ a podkłady sa bardzo przewiewne...

Te podklady do przewijania z ceratka sa naprawde przydatne najpierw dla mamy a potem dla dziecka jak sie wychodzi np do znajomych. One sa pakowane po 10 sztuk w wymiarze 60 x60 . Ja swoje kupilam w Rossmannie sa pakowane w takich paczkach jak pampersy.

podkłady?? chyba dla malucha? czy w szpitalu jeszcze trzeba mieć dla siebie coś takiego??

kerna dla mnie bo w moim szpitalu to nie daja, nawet ubranka dla malucha mussisz miec na wszytskie dni pobytu w szpitalu, pakowane osobno na kazdy dzien w jakis woreczek foliowy..wgięło mnie to mowiac szcerze, zapytam sie jeszcze lekarki

Guusia -ostatnio podgladalam watek lipcowek!i one wszystkie sobie koszulki z zyrafkami pozamawialy...moze to te?wygladaja spoko!
dziewczyny, a do porodu tez sie taka nadaje?

reklama
Guusia - zalezy gdzie rodzisz, ja mam lsite ze szpitala, co musze wziac i tam jest wyszczegolniona osobno koszula do porodu...

Do góry