reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

wczoraj byłam w TESCO i mają suuuper wyprzedaze ciuszki tańsze nawet o 70 % kupiłam świetne body na długi rękaw z serii disney za 11zl i koszulke za 10zl póxniej wkleje zdjecia... śpiochy, pajace tez sąpoprzeceniane więc warto się wybrać....

Asiek u mnie Tesco to takie nie za duze, i ciuszków nigdy nie ma:wściekła/y:. A szkoda, bo juz nie raz od znajomej z Łodzi miasta słyszałam, ze mozna sie czasami obkupic.

Kinia ciuszki super:tak:

Co do kosmetyków, to mam tylko sudocrem. I chyba zakupie Oilatum. Doswiadczenia niestety nie mam, bo to mój pierwszy dzidzius.

reklama
Kinia - fajne ciuszki:)
co do kosmetykow, ja sprobuje z Johnsonem, bo tutaj sa najbardziej dostepne. Olilatum tez jest, ale ja wciaz mysle zczac z czyms normalnym, Olilatum jest jednak z zalozenia do skory wrazliwej!lepiej nie wywolywac wilka z lasu!i tez nie za duzo, w razie czego mozna kosmetyki zmienic!

Asiek pisala o promocjach w Tesco!no wlasnie, chyba teraz jest dobry czas na zakupy!w niedziele weszlam do mothercare, a tam mnostwo rzeczy w promocji!!!!nie mialam czasu, ale w czwartek Kochanie juz ma wolne i na pewno sie tam wybiore:))
nawet sie wkurzylam, bo wozek ktory ja kupilam w maju, teraz jest przeceniony o 60 euro!!!!ja wiedzialam, ze sa letnie wyprzedaze, ale myslalam, ze tylko na ciuszki!takze Mamusie ktore nie byly nadgorliwe, moga teraz dobrze na tym wyjsc!

No właśnie z tymi kosmetykami to po prostu taki problem, że jest tego za dużo. Ja mam zamiar kupic tylko mydełko, oliwkę, coś przeciw odparzeniom i sudokrem, ale ponoc to ostatnie to wystarczy małe opakowanie, bo się tego nie zużywa aż tak dużo, a na odparzenia to raczej tormentiol jest dobry, wypróbowany przez kuzynkę i podczas mojej pracy w żłobku to była podstawa. Pudrów żadnych nie kupuję... Co za dużo to niezdrowo.

HIPP lub NIVEA są super ogólnie, tylko po prostu mojej corci od razu po urodzeniu wyjątkowo nie słuzyły, dlatego zwykłe BAMBINO najlepiej sie sprawdziło. Teraz uzywam dla niej NIVEA lub OILATUM na zmianę z DOVE, no ale ona ma juz 4 latka, choc skóra nadal delikatna.

Hej,mam pytanie do dziewczyn z Niemiec,dostalam od koleżanki kosmetyki firmy "Lavera" szampon i oliwke dla dzieci czy mozecie mi cos na temat tej firmy coś powiedzieć ?Z góry dzieki za odpowiedź.Pozdrawiam:-)

Kinia, śliczności te ciuszki :happy2:

Macie rację, że za duzy wybór na rynku, bedziemy próbować i zostawimy co odpowiednie dla naszego maluszka:tak:

Dużo dobrego słyszałam o firmie Bubchen, słabo dosptepna w Pl, ale mozna nabyć. Polecany jest krem( emulsja?) na rozstępy, ale tego produktu dla siebie nie umiałam zdobyć.
Saro , jak pachną te komsetyki z Bubchen ? A cenowo do hippa ? Bo Hippa można nabyć i chyba się skuszę kupić małe co nieco :-)
Cenowo sa prawie identyczne jak Hipp, jedno jest dobre , ze prawie wszystkie przeszly EKOTEST i maja dobre oceny, a co do zapachow do bardzo rozne szczegolnie szampony jest taka seria owocowa np jablko, brzoskwinia, maliny .
Kinia1 śliczna wyprawka :)

Co do kosmetyków, to ja właśnie muszę poszukac czegos, ja jestem alergikiem, i mam cere atopową dodatkowo, więc z racji tego używam prawie wszystkiego bez zapachu, boje się ze dzidzius też może miec problemy z cerą, wiec już na wstępie kupie hipoalegriczne kosmetyki i jaknajmniej- wiem po sobie że czym mnie używam tym lepiej dla mojej cery, ale kupie też jakąś normalną oliweczkę i inne żeby sprawdzic czy mu nie szkodzi.
Tobie radzilabym kupic prawdziwa oliwke z migdalow dostepna tylko w aptece ,ale z tego co wiem w Polsce jest slabo dostepna. W Niemczech kupuje sie ja na ml.- 50 ml kosztuje 5 euro, ale uzywa sie jej tylko pare kropel do wody w ktrorej kapiesz maluszka. Nie uczula i super nawilza cale cialko.

Hej,mam pytanie do dziewczyn z Niemiec,dostalam od koleżanki kosmetyki firmy "Lavera" szampon i oliwke dla dzieci czy mozecie mi cos na temat tej firmy coś powiedzieć ?Z góry dzieki za odpowiedź.Pozdrawiam:-)
To s kosmetyki naturalne bez chemii ale nic wiecej ci nie powiem bo nie mialam z nimi do czynienia, one nie sa dostepne w marketach.

reklama
Dziewczyny z wielkoscia tych gondolek tez roznie bywa. Zalezy od dziecka. Ja mialam przy moim synu duza i wcale mi sie nie przydala. Moj synus zaczal mi bardzo szybko siadac i podnoscic sie jak mial 6 m-cy ciagle siadal mi w wozku. Wozenie go w Gondolce bylo niebezpieczne wiec musialam przejsc na rozkladana spacerowke z pasami bezpieczenstwa.

Do góry