reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-wykrawkowe cudności

Dziewczyny, a jak się przywiezie dziecko ze szpitala to na samym początku nie śpi w łóżeczku tylko w dostawce do łóżka?

Ja kiedyś bardzo zgłębiałam foteliki samochodowe i są dwie ważne bardzo rzeczy:

1. jak kupujecie zajrzyjcie pod materiał - tak gdzie jest główka nie może być plastiku pod spodem najwyżej styropian bo plastik pęka w ostre kształty w razie czego

2. isofixy to za mało można je przy większym nacisku zwyczajnie "wyszarpać" niby wygodne dla rodzica, ale powinno być bezpieczne dla dziecka więc pasy zdają egzamin dużo lepiej w testach

reklama
To dziś upolowałam na wyprzedażach:

DSC_0133 - Kopia.jpgDSC_0134 - Kopia.jpgDSC_0135 - Kopia.jpgDSC_0136 - Kopia.jpg

Załączniki

• DSC_0133 - Kopia.jpg
    DSC_0133 - Kopia.jpg
    30,6 KB · Wyświetleń: 74
  • DSC_0134 - Kopia.jpg
    DSC_0134 - Kopia.jpg
    62,6 KB · Wyświetleń: 74
  • DSC_0135 - Kopia.jpg
    DSC_0135 - Kopia.jpg
    100,8 KB · Wyświetleń: 81
  • DSC_0136 - Kopia.jpg
    DSC_0136 - Kopia.jpg
    79,2 KB · Wyświetleń: 74
Milia piękne ciuszki :))

Annemone ja właśnie słyszałam że fotelik zapięty pasami jest niestabilny i mniej bezpieczny dla dziecka w przeciwieństwie do isofix. Trzeba tylko odpowiedni i prawidłowo zamontować bazę.

My planujemy malucha kłaść od razu do łóżeczka, które początkowo będzie w naszej sypialni a później przeniesiemy do pokoju dziecięcego. Do naszego łózka nie da się zamontować dostawki więc nawet jej nie rozważamy.

A ja znajac zycie bede spala z malym , choc tez obiecuje sobie odkladanie. Ze starszym odkladalam kilka dni. Po pierwsze rozbudzalam sie na karmienie i potem nie dawalam rady po drugie raz obrocil sie na drugi koniec łozeczka zerwalismy sie z M na rowne nogi bo go nie bylo widac jakby go tam nie bylo. Malo zawalu nie dostalam i powiedzialam koniec. Wtedy mialam wyrzuty ze sobie nie radze teraz uwazam ze spanie z dzieckiem to nic strasznego. Zreszta slyszalam duzo opinii pozytywnych na ten temat innych matek i popieram.

Milia śliczne widzę że łowy udane :)
My mamy dość małe łóżko więc było by to mało wygodne spanie z małym ale nie zarzekam się że nie wezmę go do łóżka :)

My mamy sypialnie na antresoli i pewnie tam wnosić mini nie bedzie zbyt wygodnie w nocy po schodach, a na dole mamy salon i pokój ktory ma byc dla mini, wiec sama nie wiem czy latać po schodach w nocy na dół i karmić, czy przenieść sie spać na dół, czy wnieść mini na górę:)? I sie poryczalam....bo zaczęłam męczyć o to M żeby wymyślił i jedyne co usłyszałam to ze przesadzam i żebym go domputera puściła bo chce pograć....buuu

reklama
Do góry