reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-wykrawkowe cudności

reklama
Doli - znam jeden sklep w naszej okolicy, który takie posiada, na pewno się zaopatrzę jak młoda już wyrośnie z pierwszego fotelika ;). Kosztują odpowiednio więcej, ale chyba już zacznę na nie odkładać :p.

Szaj dawaj?? namiary ? :p ja mam po starszaku roemera king plusa więc zakup odpada.. :p :p

ja szczerze polecam baze do fotelika!!! teraz mamy drugi taki sam fotelik maxi cosi do tego baze-to jest coś obłędnego :D żadne tam pitu pitu z pasami :p

milia spoczko :D nie zdziwiłabym się jakby byłyu foteliki do 9 kg :-D

Pat ale chyba większość fotelików ma wkładkę dla noworodka, taka podusie pod glowe i pod plecy wlasnie zeby głęboko nie leżało. Wiem, ze foteliki zawsze duzo emocji wywołują hehe.

My jeździliśmy/jeździmy z kolei na drzemkę czyli albo ok 11-12 albo 16-17. Ostatnio mielismy obsuwę i wyjechaliśmy o 20, młoda spała cały czas, jechaliśmy bez przerwy ok 3h, po przyjeździe pobiegala godzinę i poszła spać.

Milia a jaki większy fotelik mozna wpiąć do family fix tyłem? Bo myslalam, ze tylko Tobi a on jest przodem. Moze juz jskis zrobili nowy..przepraszam nie Tobi tylko Pearl.

Ostatnia edycja:
Lei ale nie mowie o głębokości leżenia :p bo to wiem że dzięki tej wkładce dziecko głęboko nie siedzi tylko o spadającej główce której dziecko nie jest w stanie utrzymać. Nawet to jest dobrze opisane na tym blogu co Szaj pokazała :p chodzi mi o tako efekt:
http://1.bp.blogspot.com/-P0fAM15Q00k/Uq-qe-jV0fI/AAAAAAAADDg/uYahFlW2BHM/s1600/DSCF0136.JPG
Ale tak jak mowie jest wiele opinii i każda z nas może mieć inna :) prawda jest taka że są wypadki z których nawet my nie wyjdziemy a co dopiero noworodek...niestety fotelik to jedno ale tez ważny rozsądek :)

Pat ale co ten fotelik takiego ma, wgłębienie na główkę czy chodzi o to, ze sie rozkłada do pozycji leżącej i dlatego ta główka nie opada?

Nasze nosidlo ma na isofixie regulacje, ze fotelik mozna ustawić na bardziej leżący i tylko tak wożę córkę.

Ostatnia edycja:
Mi właśnie chodzi o to że mogę rozłożyć go tak żeby główka nie opadała no i o to że można jechać dłużej i nie męczyć dziecku kręgosłupa. Ale ja tylko mowie swoje zdanie o foteliku dla mojego dziecka :p tylko chciałam wytłumaczyć dlaczego dla mnie jest on fajny, zdaje sobie sprawę ze każda z nas może mieć inne opinie i nie neguje tego ;) to normalne ze każda z nas ma swoje zdanie, a jeszcze w towarzystwie samych kobiet...:Dc

reklama
Widzę ze temat fotelików. My jeszcze nie kupiliśmy ale zdecydowaliśmy się na Recaro Privia z bazą isofix.

Nie chcę nawet liczyć ile wydamy na pozostałe brakujące rzeczy bo został właśnie fotelik do tego łóżeczko, materacyk, chcemy też kupić elektroniczną nianię z kamerką i monitor oddechu. Ten ostatni to w moim przypadku niezbędny bo inaczej zeświruję.... No cóż skrzywiona psychika matki po stracie dziecka. Nic nie poradzę.:nerd::errr:

Dziewczyny mam pytanie do tych doświadczonych mam. Kupujecie pościel do łóżeczka? Ja kupiłam taki śpiworek. Bratowa mojego M nie miała kołderki i używała właśnie takiego śpiworka. Czy u którejś się sprawdziło. Bo już sama nie wiem co robić... Mam jakieś schizy że kołderkę dziecko naciągnie sobie na głowę i nie będzie mogło oddychać... dajcie mi kopa w du.. bo widzę że co raz bardziej zaczynam panikować :baffled:

Do góry