Zapomniałam - polecam bloga kolesia, który sprzedaje foteliki dla dzieci (Foteliki samochodowe oczami sprzedawcy). Według mnie pisze całkiem sensownie i chyba nie zdecyduję się na kupno wózka 3w1 tylko 2w1 i dopasowany do auta fotelik...Ewentualnie fotelik z bazą.
reklama
Szaj dawaj?? namiary ? ja mam po starszaku roemera king plusa więc zakup odpada..
ja szczerze polecam baze do fotelika!!! teraz mamy drugi taki sam fotelik maxi cosi do tego baze-to jest coś obłędnego żadne tam pitu pitu z pasami
milia spoczko nie zdziwiłabym się jakby byłyu foteliki do 9 kg
ja szczerze polecam baze do fotelika!!! teraz mamy drugi taki sam fotelik maxi cosi do tego baze-to jest coś obłędnego żadne tam pitu pitu z pasami
milia spoczko nie zdziwiłabym się jakby byłyu foteliki do 9 kg
Pat ale chyba większość fotelików ma wkładkę dla noworodka, taka podusie pod glowe i pod plecy wlasnie zeby głęboko nie leżało. Wiem, ze foteliki zawsze duzo emocji wywołują hehe.
My jeździliśmy/jeździmy z kolei na drzemkę czyli albo ok 11-12 albo 16-17. Ostatnio mielismy obsuwę i wyjechaliśmy o 20, młoda spała cały czas, jechaliśmy bez przerwy ok 3h, po przyjeździe pobiegala godzinę i poszła spać.
My jeździliśmy/jeździmy z kolei na drzemkę czyli albo ok 11-12 albo 16-17. Ostatnio mielismy obsuwę i wyjechaliśmy o 20, młoda spała cały czas, jechaliśmy bez przerwy ok 3h, po przyjeździe pobiegala godzinę i poszła spać.
Lei ale nie mowie o głębokości leżenia bo to wiem że dzięki tej wkładce dziecko głęboko nie siedzi tylko o spadającej główce której dziecko nie jest w stanie utrzymać. Nawet to jest dobrze opisane na tym blogu co Szaj pokazała chodzi mi o tako efekt:
http://1.bp.blogspot.com/-P0fAM15Q00k/Uq-qe-jV0fI/AAAAAAAADDg/uYahFlW2BHM/s1600/DSCF0136.JPG
Ale tak jak mowie jest wiele opinii i każda z nas może mieć inna prawda jest taka że są wypadki z których nawet my nie wyjdziemy a co dopiero noworodek...niestety fotelik to jedno ale tez ważny rozsądek
http://1.bp.blogspot.com/-P0fAM15Q00k/Uq-qe-jV0fI/AAAAAAAADDg/uYahFlW2BHM/s1600/DSCF0136.JPG
Ale tak jak mowie jest wiele opinii i każda z nas może mieć inna prawda jest taka że są wypadki z których nawet my nie wyjdziemy a co dopiero noworodek...niestety fotelik to jedno ale tez ważny rozsądek
Pat ale co ten fotelik takiego ma, wgłębienie na główkę czy chodzi o to, ze sie rozkłada do pozycji leżącej i dlatego ta główka nie opada?
Nasze nosidlo ma na isofixie regulacje, ze fotelik mozna ustawić na bardziej leżący i tylko tak wożę córkę.
Nasze nosidlo ma na isofixie regulacje, ze fotelik mozna ustawić na bardziej leżący i tylko tak wożę córkę.
Ostatnia edycja:
Mi właśnie chodzi o to że mogę rozłożyć go tak żeby główka nie opadała no i o to że można jechać dłużej i nie męczyć dziecku kręgosłupa. Ale ja tylko mowie swoje zdanie o foteliku dla mojego dziecka tylko chciałam wytłumaczyć dlaczego dla mnie jest on fajny, zdaje sobie sprawę ze każda z nas może mieć inne opinie i nie neguje tego to normalne ze każda z nas ma swoje zdanie, a jeszcze w towarzystwie samych kobiet...c
reklama
Margomari
Fanka BB :)
Widzę ze temat fotelików. My jeszcze nie kupiliśmy ale zdecydowaliśmy się na Recaro Privia z bazą isofix.
Nie chcę nawet liczyć ile wydamy na pozostałe brakujące rzeczy bo został właśnie fotelik do tego łóżeczko, materacyk, chcemy też kupić elektroniczną nianię z kamerką i monitor oddechu. Ten ostatni to w moim przypadku niezbędny bo inaczej zeświruję.... No cóż skrzywiona psychika matki po stracie dziecka. Nic nie poradzę.
Dziewczyny mam pytanie do tych doświadczonych mam. Kupujecie pościel do łóżeczka? Ja kupiłam taki śpiworek. Bratowa mojego M nie miała kołderki i używała właśnie takiego śpiworka. Czy u którejś się sprawdziło. Bo już sama nie wiem co robić... Mam jakieś schizy że kołderkę dziecko naciągnie sobie na głowę i nie będzie mogło oddychać... dajcie mi kopa w du.. bo widzę że co raz bardziej zaczynam panikować
Nie chcę nawet liczyć ile wydamy na pozostałe brakujące rzeczy bo został właśnie fotelik do tego łóżeczko, materacyk, chcemy też kupić elektroniczną nianię z kamerką i monitor oddechu. Ten ostatni to w moim przypadku niezbędny bo inaczej zeświruję.... No cóż skrzywiona psychika matki po stracie dziecka. Nic nie poradzę.
Dziewczyny mam pytanie do tych doświadczonych mam. Kupujecie pościel do łóżeczka? Ja kupiłam taki śpiworek. Bratowa mojego M nie miała kołderki i używała właśnie takiego śpiworka. Czy u którejś się sprawdziło. Bo już sama nie wiem co robić... Mam jakieś schizy że kołderkę dziecko naciągnie sobie na głowę i nie będzie mogło oddychać... dajcie mi kopa w du.. bo widzę że co raz bardziej zaczynam panikować