reklama
Lei, kolejne sprostowanie, no nieprzytomna jestem jakaś, zaraz będę się bała cokolwiek napisać, zanim tego dokładnie nie sprawdzę
Chodzi oczywiście o to, że Family Fix ma dodatkową pozycję dla początkowych fotelików, jak już nóżki są dłuższe, że można fotelik odsunąć i dalej tyłem do kierunku jazdy. Może to pic na wodę i w innych też jest taka opcja, nie wiem. Do fotelików od 9kg jest inna baza, bodajże 2wayFamily Fix, ale jeszcze się nie zagłębiałam w wybór kolejnego fotelika.
Chodzi oczywiście o to, że Family Fix ma dodatkową pozycję dla początkowych fotelików, jak już nóżki są dłuższe, że można fotelik odsunąć i dalej tyłem do kierunku jazdy. Może to pic na wodę i w innych też jest taka opcja, nie wiem. Do fotelików od 9kg jest inna baza, bodajże 2wayFamily Fix, ale jeszcze się nie zagłębiałam w wybór kolejnego fotelika.
marela
Podwójna marcóweczka ;)
Moj niestety jak u Doli, Aylin- podroz kazda konczyla sie darciem. Z tego ze do tesciow jedziemy 1,5 h to nawet te wyjazdy byly tragedia. Po 4o min zawsze postoje, rece , wkladalam do fotelika i od nowa Polska ludowa ;/Ja zawsze z M wyjeżdżaliśmy nad ranem 3-4 i myślę że teraz też będziemy to praktykować bo jest szansa że mały będzie spał ale czas pokaże jak to będzie na prawdę
Dopiero w tym roku jak mlody mial 4,5 roku zdecydowalismy sie na dluzszy wyjazd w wakacje , wyjechalismy o 2 w nocy ,polozylam go spac pozno - zanieslismy do samochodu spiacego , spal moze ze 3 h z 8 , nad samym ranem to juz nie do zniesienia. Fotelik dla niego mamy tez z funkcja lekkiego polozenia . Maze o dziecku ktore bedzie spalo grzecznie w samochodzie I nikt mi nie wmowi ze w nocy mozna jezdzic bez problemow
Margo my używamy śpiworka do tej pory. Moim zdaniem kołdra jest za duża do lozka. Poza tym śpimy przy otwartym oknie i tym sposobem nie musze sprawdzać czy sie nie rozkopała.
Monitor oddechu to super sprawa. Czy taka podkładka czy taki na pieluszkę zakładany. Komfort i spokój choć ja sie ostatecznie nie zdecydowałam. Młoda spała przy mnie w dostawce takze jakos nie czułam potrzeby.
Rozumiem Pat, ja nie chce Cie przekonywać do zmiany fotelika, to Wasza sprawa. Moim zdaniem tylko warto sie zagłębić i zastanowić porządnie, dopasować fotelik do swoich potrzeb, częstotliwości korzystania, dystansów, prędkości itd.
Monitor oddechu to super sprawa. Czy taka podkładka czy taki na pieluszkę zakładany. Komfort i spokój choć ja sie ostatecznie nie zdecydowałam. Młoda spała przy mnie w dostawce takze jakos nie czułam potrzeby.
Rozumiem Pat, ja nie chce Cie przekonywać do zmiany fotelika, to Wasza sprawa. Moim zdaniem tylko warto sie zagłębić i zastanowić porządnie, dopasować fotelik do swoich potrzeb, częstotliwości korzystania, dystansów, prędkości itd.
Wiem Lei tak jak mówię i tal każda z nas podejmie swoja decyzje. Ale my właśnie z M ze względu na to że będziemy jechać na zawody chcemy fotelik w którym małemu będzie wygodnie. Długo czytalismy różne na temat różnych fotelikow i tak naprawdę każdy ma swoje wady i zalety. Jakbysmy jeździli malo i tylko np do rodziców gdzie mamy godzinę pewnie byśmy wybrali zwykły kubelkowy, ale ze będziemy kawałek jechać to wolimy nie obciążać mu kręgosłupa bo tak hak mowie, może i jest tak ze dwie godziny i przerwa ale Noe sadze żeby wystarczyło kilka minut przerwy...najlepiej by było zrobić tyle przerwy ile dziecko jechało w foteliku a ciężko sobie na to pozwolić. W czasie jazdy i tak będę dodatkowo zabezpieczać małego zależy mi i na jego komforcie i na bezpieczeństwie dlatego po dluuuuugich namyslach zrezygnowalismy z izi sleep i wzielismy ten
To moja wyprawka. Udało mi sie przejrzeć i wszystko mam ;-) zmieściło sie w jednym pudle do tego po córci mam sliczne kocyki i resztę pierdołek typu gryzaki itd, tylko butelki i smoki mam nowe.
Ciesze sie, ze juz za mną kupno wozka itd...
Ciesze sie, ze juz za mną kupno wozka itd...
Margomari
Fanka BB :)
Lei super
Mi jeszcze trochę zostało ale ze wszystkim muszę czekać na M no jedyny możliwy dzień na zakupy to sobota. Więc tak od jakiś 3 tyg co sobotę coś dokupujemy. Jutro zamówimy chyba łóżeczko i materacyk i może dokupię jeszcze kilka pajacyków. Do końca lutego chcemy mieć już wszystko gotowe bo to nigdy nie wiadomo kiedy to moje małe zdecyduje się wykluć a 13 marca kończę 37 tydzień więc wszystko się może zdarzyć. Poza tym brzuchol rośnie i co raz ciężej ze wszystkim. I jak o takie rzeczy jak fotelik czy nawet ciuszki nie musze się martwić bo wiem że M wybierze takie co i mi się będą podobały to łóżeczko wolałabym sama wybrać
Lei ja tez lubię spać przy otwartym oknie więc w sumie jak o tym myślę to rzeczywiście śpiworek to fajne rozwiązanie (M mnie namówił więc kupiliśmy tydzień temu)
Milia jeśli chodzi o monitor oddechu to zastanawiam się nad takim Snuza Hero, Andningsalarm - Lekmer.no – Kjøp barneartikler online ale za nim cokolwiek kupię muszę jeszcze poczytać. Koleżanka miała taki podkładany pod prześcieradło ale kilka razy wszczynał fałszywy alarm (gdy dziecko zsunęło się z niego) więc sprzedała i kupiła taki przenośny doczepiany do pieluszki.
Mi jeszcze trochę zostało ale ze wszystkim muszę czekać na M no jedyny możliwy dzień na zakupy to sobota. Więc tak od jakiś 3 tyg co sobotę coś dokupujemy. Jutro zamówimy chyba łóżeczko i materacyk i może dokupię jeszcze kilka pajacyków. Do końca lutego chcemy mieć już wszystko gotowe bo to nigdy nie wiadomo kiedy to moje małe zdecyduje się wykluć a 13 marca kończę 37 tydzień więc wszystko się może zdarzyć. Poza tym brzuchol rośnie i co raz ciężej ze wszystkim. I jak o takie rzeczy jak fotelik czy nawet ciuszki nie musze się martwić bo wiem że M wybierze takie co i mi się będą podobały to łóżeczko wolałabym sama wybrać
Lei ja tez lubię spać przy otwartym oknie więc w sumie jak o tym myślę to rzeczywiście śpiworek to fajne rozwiązanie (M mnie namówił więc kupiliśmy tydzień temu)
Milia jeśli chodzi o monitor oddechu to zastanawiam się nad takim Snuza Hero, Andningsalarm - Lekmer.no – Kjøp barneartikler online ale za nim cokolwiek kupię muszę jeszcze poczytać. Koleżanka miała taki podkładany pod prześcieradło ale kilka razy wszczynał fałszywy alarm (gdy dziecko zsunęło się z niego) więc sprzedała i kupiła taki przenośny doczepiany do pieluszki.
Margo pościel odpuść. Moja co prawda w spiworkach nie spala. Ale na poczatku w rozku jak najbardziej,potem tetra (upaly) kocyk a później z nami wiecznie rozkopana. Zreszta ja koldre dla niej miałam od koleżanki od której dostałam calkiem nowa bo jej syn tez się nie dal przykryć.
A zapytam - czy któraś z was uzywala otulacza??? Miałam 2 jeden sprzedałam drugi mam nadal. Moja pieteorodna niczym nie dala sie owinąć do spania. A niby dzieci uwielbiają miec ciasno...
A zapytam - czy któraś z was uzywala otulacza??? Miałam 2 jeden sprzedałam drugi mam nadal. Moja pieteorodna niczym nie dala sie owinąć do spania. A niby dzieci uwielbiają miec ciasno...
reklama
ja kołderke miałam ale kocyki się lepiej sprawdzały, rożka nie używałam, no chyba, że rozłożone jako kołderke.. teraz zamierzam wyprobować..
w lidlu mają być ubrania dzieciowe i np: Śpiworek dziecięcy - Czwartek, 05.02. - Lidl Polska nie wiem czy jest sens kupować to do fotelika? czy może koc starczy
w lidlu mają być ubrania dzieciowe i np: Śpiworek dziecięcy - Czwartek, 05.02. - Lidl Polska nie wiem czy jest sens kupować to do fotelika? czy może koc starczy