reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-wykrawkowe cudności

Pat ja wybrałam tradycyjny w kształcie, a wyjazd tez będziemy mieć długi przynajmniej jeden, jednak jestem pewna na 100% że nie będzie nam dane jechać 2 godz spokoju :-D:-D starszak będzie zrzędził potem młode żarcie, kupa, siku, zabawa i tak przez 10-15 godz yeah :-D:-D samo życie, rok temu to przerabiałam , myślałam, że się potne :-D:-D:-D

reklama
Ja zawsze z M wyjeżdżaliśmy nad ranem 3-4 i myślę że teraz też będziemy to praktykować bo jest szansa że mały będzie spał :) ale czas pokaże jak to będzie na prawdę :)

buahhaha jakże u mnie się to nie spradwzało :p

wyjazd na noc - tragedia bo nie spał całą noc i poprzedni caly dzień
wyjazd o 3 nad ranem, za podróż 15 godz spał z 1 godzine-serio 1 godzine reszta darcie mordy :-D
tak więc mnie już nic nie zdziwi, fakt, że 1 wyjazd dłuży był jak miał rok i własne zdanie :-D i fotelik już inny no ale bez jaj:-D mój syn to dziecko antyśpiące w aucie od urodzenia :-D

może drugie będzie spało:-D

Doli mój tez nie śpi w aucie. Jechaliśmy jak muala 1.5 roku na Cypr (tzn lecieliśmy ale z wawy) wyjechaliśmy o 23. Wsadzilam spiaca do auta. Pol godziny później juz nie spala. Do 4 zdrzemnęła,sie raz na pól godz. Potem lotnisko i do samolotu - myślałam ze zaśnie s,samolocie. Tjaaaa. O 9 na Cyprze w autobus i 2 h do hotelu. Zasnęła??? A gdzie tam. Na,szczęście na recepcj hotelu byla Litwinka polskiego pochodzenia. Dostaliśmy pokój wczesniej i dopiero na łóżku padla....

Aylin no to ciesze się, że nie jestem sama bo póki co slysze wszędzie i widze jak dzieciaki nawet 4 letnie, wsadzone do auta po 5 min śpią :-D:-D ja tego nie ogarniam :-D:-D:-D

a wlaśnie polecasz cypr z dzieckiem? czy za gorąco ?

Lei, piona! Myślałam, że tylko ja mam *******ca na punkcie jak najdłuższego przewozenia dziecka tyłem do kierunku jazdy. Mieliśmy dwa lata temu wypadek, czołówkę, auto do skasowania....Nie wyobrażam sobie działania tej siły na główkę i ramiona dziecka jadącego przodem do kierunku jazdy, nawet jak by miało ten roczek :-(.

Co do fotelików, to jestem zwolenniczką dopasowania fotelika do auta, nie do wózka, dlatego wyczailam juz sklep, który dopasowuje foteliki do samochodu przed ich sprzedażą. Prawda jest taka, że możemy kupić fotelik z miliardem gwiazdek, które za przeproszeniem możemy sobie w buty wsadzić przy wypadku jeśli fotelik fruwa po kanapie....To tylko moje zdanie, każda mama ma swoje wiec nikomu go nie narzucam ;-).

Szaj zazwyczaj w każdym sklepie można przymierzyć fotelik i zgadzam się nie każdy wszędzie pasuje :tak:

co do przewożenia tylem jak najdłużej to niestety w PL nie sa ogólno dostepne takie foteliki dla starszych dzieci :/ z chęcią bym powsadzała gady tyłem do jazdy :p

reklama
Oj, Doli, masz rację, przepraszam, ze wprowadzam w błąd, mój fotelik jest od 0 do 13 kg, a nie do 9 :zawstydzona/y:
Potem kupimy ten do 18 kg.
Lei, my kupiliśmy do fotelika bazę Family Fix, ona ma kilka stopni regulacji i pozwala na wożenie dziecka tyłem do kierunku jazdy nawet w większym foteliku :-)

Do góry