reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-wykrawkowe cudności

Pat ja wybrałam tradycyjny w kształcie, a wyjazd tez będziemy mieć długi przynajmniej jeden, jednak jestem pewna na 100% że nie będzie nam dane jechać 2 godz spokoju :-D:-D starszak będzie zrzędził potem młode żarcie, kupa, siku, zabawa i tak przez 10-15 godz yeah :-D:-D samo życie, rok temu to przerabiałam , myślałam, że się potne :-D:-D:-D

reklama
Ja zawsze z M wyjeżdżaliśmy nad ranem 3-4 i myślę że teraz też będziemy to praktykować bo jest szansa że mały będzie spał :) ale czas pokaże jak to będzie na prawdę :)

buahhaha jakże u mnie się to nie spradwzało :p

wyjazd na noc - tragedia bo nie spał całą noc i poprzedni caly dzień
wyjazd o 3 nad ranem, za podróż 15 godz spał z 1 godzine-serio 1 godzine reszta darcie mordy :-D
tak więc mnie już nic nie zdziwi, fakt, że 1 wyjazd dłuży był jak miał rok i własne zdanie :-D i fotelik już inny no ale bez jaj:-D mój syn to dziecko antyśpiące w aucie od urodzenia :-D

może drugie będzie spało:-D

Doli mój tez nie śpi w aucie. Jechaliśmy jak muala 1.5 roku na Cypr (tzn lecieliśmy ale z wawy) wyjechaliśmy o 23. Wsadzilam spiaca do auta. Pol godziny później juz nie spala. Do 4 zdrzemnęła,sie raz na pól godz. Potem lotnisko i do samolotu - myślałam ze zaśnie s,samolocie. Tjaaaa. O 9 na Cyprze w autobus i 2 h do hotelu. Zasnęła??? A gdzie tam. Na,szczęście na recepcj hotelu byla Litwinka polskiego pochodzenia. Dostaliśmy pokój wczesniej i dopiero na łóżku padla....

Aylin no to ciesze się, że nie jestem sama bo póki co slysze wszędzie i widze jak dzieciaki nawet 4 letnie, wsadzone do auta po 5 min śpią :-D:-D ja tego nie ogarniam :-D:-D:-D

a wlaśnie polecasz cypr z dzieckiem? czy za gorąco ?

Lei, piona! Myślałam, że tylko ja mam *******ca na punkcie jak najdłuższego przewozenia dziecka tyłem do kierunku jazdy. Mieliśmy dwa lata temu wypadek, czołówkę, auto do skasowania....Nie wyobrażam sobie działania tej siły na główkę i ramiona dziecka jadącego przodem do kierunku jazdy, nawet jak by miało ten roczek :-(.

Co do fotelików, to jestem zwolenniczką dopasowania fotelika do auta, nie do wózka, dlatego wyczailam juz sklep, który dopasowuje foteliki do samochodu przed ich sprzedażą. Prawda jest taka, że możemy kupić fotelik z miliardem gwiazdek, które za przeproszeniem możemy sobie w buty wsadzić przy wypadku jeśli fotelik fruwa po kanapie....To tylko moje zdanie, każda mama ma swoje wiec nikomu go nie narzucam ;-).

Szaj zazwyczaj w każdym sklepie można przymierzyć fotelik i zgadzam się nie każdy wszędzie pasuje :tak:

co do przewożenia tylem jak najdłużej to niestety w PL nie sa ogólno dostepne takie foteliki dla starszych dzieci :/ z chęcią bym powsadzała gady tyłem do jazdy :p

reklama
Oj, Doli, masz rację, przepraszam, ze wprowadzam w błąd, mój fotelik jest od 0 do 13 kg, a nie do 9 :zawstydzona/y:
Potem kupimy ten do 18 kg.
Lei, my kupiliśmy do fotelika bazę Family Fix, ona ma kilka stopni regulacji i pozwala na wożenie dziecka tyłem do kierunku jazdy nawet w większym foteliku :-)

Do góry