reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-wykrawkowe cudności

reklama
Ja mam zamiar po sesji wziąć się za pranie i prasowanie bo później to juz nie wiem czy mi się będzie chciało ^^
My we wtorek zakupilismy z M fotelik mutsy traveller i jesteśmy zadowoleni z zakupy ^^ to też fotelik w którym można wozic dziecko w pozycji leżącej :)

Pat gratuluje zakupu - będziesz zadowolona. Mutsy to to samo co casual mój.

Ja wypralam juz polowe. Zostaly 3 wkłady do pralki. Jutro akurat pójdą 2 i będzie z głowy. Krótko mówiąc będę mogla zrobić listę braków :)

Wiem aylin ale casuale były same kilku letnie a ten udało nam się znaleźć roczny :) wiec się cieszymy bo trochę jeździć będziemy :)

Z ciekawości sprawdziłam ten fotelik i troche jestem zdziwiona. Taki płytki, jakby nie miał tych bocznych ochron. Do mnie jakos nie przemawiają foteliki dolaczone do wózków. Poza tym on jest do 10kg tylko?

Lei on nie jest dołączony do wózków. Stanowi dodatkowa opcje, za ktora trzeba 700 zl co najmniej zapłacić. Ja ho miałam przy Tysi. I przynajmniej w nim nie miałam histerii w trakcie jazdy. A co do wagi dozwolonej - moja Tysiąc ma 2.5 roku ponad i wg wagi z wczoraj w pełnym odzieniu i z pielusia - 10.700. Wiec gdyby nie wzrost to się prawie lapie :)

Chodziło mi o to, ze mutsy to nie jest firma, która zajmuje sie produkcja fotelików. Jesli ktos mało jeździ i bardziej potrzebuje nosidła, ktore doczepi do wozka to ok. Tym bardziej, ze ma rozkładane oparcie (duzy plus dla noworodka) Ja osobiście nie kupiłabym fotelika z tak niskimi notami bo jeżdzę bardzo duzo i czesto tez na długich trasach dlatego do mnie przemawiają testy i chce miec fotelik przede wszystkim bezpieczny.

A co do wagi to wiem jak to jest, każde dzuecko inne. Moja jeszcze sie łapie na nosidlo (wazy 11kg) i fo tej pory ja wożę bo główka nie wystaje a ciagle mamy jakies nieprzewidziane wydatki i kupno nowego fotelika przesuwamy..

reklama
Mutsy nie produkuje tego fotelika. To casual. Robi dla dwóch firm. A w testach ma w zależności od roku 3/4*. Z przewaga dla 3co prawda aczkolwiek przynajmniej mogę w nim wozić dziecko dluzej niż 2 h. A w czerwcu jedziemy nad morze. W normalnym/kolebkowym foteliku chyba tydzień bym ja,wiozla i tydzień wracala :)

Do góry