reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-wykrawkowe cudności

Doli ja też myślałam, żeby małego na dole w gondoli od wózka trzymać, ale my tam praktycznie całe dnie spędzamy więc niezbyt wygodnie by mu było... tak myślę. A kosz kupisz, a potem odsprzedasz dalej i to pewnie też bez problemu... ;-) z tego co czytałam, zanim kupiłam kołyskę, to dziecko może spać zarówno w kołysce jak i w koszu dopóki nie zacznie samo siadać, czy porządnie się podnosić (5-6mc) :tak:

reklama
Hmmm ja Tysie obkladalam poducha dla ciężarnych i spala na kanapie. Potem kupiłam kojec. I teraz jagode w końcu chyba będę trzymać - nie mam za dużo miejsca na wszelkie sprzęty. A kołyskę mam drewniana z tradycjami. Tylko strasznie wielka

no właśnie, kołyska czy ten kosz to taka chwilówka.. :p

kojec miałam ( berbera polecam ) ale to dla starszego dziecka.. przeglądam sklepy i nic nie widzę..cudnie ;D

Ja od poczatku w lozeczku. Kosze mi sie nie podobaja,zbedny wydatek jak dla mnie. Ale kazda z nas ma inna koncepcje przeciez ;)
Na dole najpierw bedzie spac w gondoli a pozniej chyba kupie kojec. Przy pierwszym nie mialam ale nie mieszkalismy w domku. Teraz to inna bajka. Do tego jest jeszcze pies wiec mala bedzie bezpieczniejsza w kojcu.

chyba, że się na długośc nie mieści :-D

matko, o tym to nawet nie pomyślałam... :szok: wszystko inne brałam pod uwagę ale nie to :tak:
kojec też mamy (ten większy w kwadracie, tylko muszę zamek naprawić, bo Marcin jak był starszy to tak dłubał, aż w końcu rozwalił zamek :tak:) z tym, że kojec to jak na moje to dla starszego bąbla tak od 7-8 m-c. Bynajmniej ja tak mojego pierworodnego wkładałam.

Kuklaki mam mam, tylko teraz żal mi ... ściska, bo mnie fajne zakupy omijają :-(zostają tylko pampersy i chusteczki ;p

Ja na początku będę w gondoli dziecko przenosić, jesli będę musiała się przemieszczać po mieszkaniu, jakbym miała duży dom i kasy, to pewnie skusiłabym się na jakąś kołyskę czy kosz, ale szkoda mi i kasy i miejsca, a myślę, że w gondoli, dopóki będzie się mieściło, to tak samo wygodnie będzie i łatwiej przenosić.
Potem pewnie kojec się przyda.

Doli takie kołyski czy kosze są super gdybym tylko miejsce miała bo my mamy tylko jeden pokój to pewnie bym kupiła a tak to musi łóżeczko wystarczyć :) ale Doli są łóżeczko z kółkami więc może to i dobre rozwiązanie ?:)

reklama
Do góry