reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-wykrawkowe cudności

ja myślę o tym śpiworku właśnie, chyba kupię bo nie mieliśmy :-)
ogólnie widze teraz ile niepotrzebnych rzeczy miałam przy 1 dziecku

mam swoje zachcianki ale pewnie nic z tego, ten kosz mojżesza odpada raczej, poszukamy łóżeczka na kółkach, widziałam z drewexa fajne ale kurde 400 zl to wydaje mi się dużo ;D DREWEX bo jeszcze materac itp.

chciałam też komodę kąpielowa, bo mam mikro łazienke, ale chyba sobie odpuszcze, mam wanienkę zwykłą tyle, że bez stojaka ( sprzedałam ) i myślę czy by nie kupić mniejszej z takim wyprofiloanym dnem albo tą z fisher price z leżaczkiem..:eek:

reklama
Dziewczyny, no właśnie czytałam, że poduszka i kołderka dla maluszka są zbędne, bo może sie za mocno zakryć i udusić, to ile w takim razie tych rożków/spiworków mieć, żeby nie zabrakło, jak zasika?
I co z pościelą do wózka? tylko kocyk w poszewce, czy tu już płaską poduszkę lepiej mieć?

milia ja mojego synula przykrywałam kocykiem bawełnianym i tyle
jak spał w wózku to na rożku/kocyku i przykryty letnim kocykiem albo trochę grubszym, żadnej pościeli do wózka itp nie miałam
co do poduszki od początku miałam płaską włożoną ale pod materac-rady położnej i bez poduszki w ogóle spał do roku przynajmniej

rożka nie używałam wcale jedynie jako wyściółki do wózka :p może teraz się to zmieni

a co do zasikiwania hmm :p moje starsze dziecko wiecej leje po pościeli niż maluch :p ale min 3 prześcieradła to norma + podkłady pod prześcieradła :p :p

Ja mialam 2 albo 3 spiworki. I tyle samo przescieradel. 2 wozku tylko kocyk. Poduszka tak jak Doliores pisze duzo pozniej. Rozek w ogole sie nie sprawdzil. Jak pampers byl dobrze zalozony to z przesikiwaniem nie mielismy problemow :)

ja mam 3 prześcieradła (2 na gumce i 3 jedwabne bo babci jeszcze) i 5 spiworków (rózne rozmiary) pościeli do wózka nie mam i uwaząm to za całkowicie zbędny wydatek. W zimie ładujesz w kombinezon a w lecie kocyk bądz pieluszka.

Ja tez do wózka nie miałam pościeli tylko kocyk i już

Rożek miałam jeden i to mało używałam bo antek nie lubił go a śpiworek mam jeden i jakoś dla mnie szału nie było chętnie go oddam którejś

Co do ubranek to u nas body,spodenki i bluzki na dzien a na noc body i spiochy czy pajace (nigdy nie wiem jaka roznica ;)

My kupiliśmy wszystkiego po trochę - spodenki, bluzeczki, bodziaki, pajace śpiworek itd...Nie mamy zielonego pojęcia, co zda egzamin, a co nie...Na szczęście nie kupiłam pościeli żadnej do łóżeczka i do wózka, doczytałem Was, że to zbędne. W razie czego, zawsze można dokupić ;-). Czy dobrze rozumiem, w łóżeczku muszą być: prześcieradło, kocyk\pielucha\rożek, otulacze na szczebelki i tyle? Bez kołderki i płaskiej poduszki? Poradźcie niedoswiadczonej :p.
Po powrocie do Polski musze popolowac na jakieś fajne pieluszki wielorazowe :-D.

Dziewczyny, niemowlaki faktycznie tak chętnie śpią w rozkach? Mamy na razie cały jeden i się właśnie zastanawiam, czy szukać jeszcze jednego na wszelki wypadek czy odpuścić...

reklama
Szaj kazda z nas ma inne doswiadczenia i preferencje.
Ja rozek mialam i nie uzywalam.
W lozeczku mialam materac na nim taka ceratke-podklad,przescieradlo i to wszystko. Mlody byl od razy w spiworku a pod glowka mial pieluszke flanelowa bo ulewal a pieluszek mialam duzo i nie musialam codziennie zmieniac przescieradla :) to moje doswiadczenia ;)

Do góry