reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-wykrawkowe cudności

Vesunna super zakupy, ja wlasnie taki kosz dostalam tylko nie kolyske ale na stojaku z kolkami, tyle ze moj ma niebieskie falbany w kolo i jest taki za bardzo fru fru, wiecie i co chodzi, musze zakupic cos innego.

Doli tez super dostawa, ile tych butelek tam?
A jak te nakladki sie trzmia na sutku?:unsure:

reklama
Lei widzę że wyposażenie w szpitalu takie samo jak tu u mnie.

Vesunna ale śliczna kołyska.
Doli mi po pierwszym porodzie też wietrzyć kazali i identycznie jak Ty leżałam na sali przy drzwiach... i te tłumy odwiedzających :confused2:
Zakupki widzę udane :)

Co do podkładów tych dużych to ja po pierwszym porodzie używałam je tylko przez pierwsze 2 dni. Później normalne podpaski wystarczały więc mam nadzieję że tym razem też tak będzie. Za to bardzo przydały mi się podkłady na łóżko (używałam i w szpitalu i w domu dzięki czemu materac został oszczędzony) Tym razem też się zaopatrzyłam :)

Ja dzis w końcu klepnęłam zamówienie apteczne. Podkladow takich rozkladanych na lóżko kupiłam 30 szt. Bo w lecie uzywalam do wietrzenia mikropupki. Plus dla mnie trz będą. Lotniskowców wzięłam 1 paczkę. Wystarczy. Wole chyba podpaski. Za,to wkladek lakracyjnych 3 paczki... Plus bephanten, Sudokrem, sol fizjologiczna itd... I nie wiem na co 300 zl poszlo.....

Ja na rodzine mojego narzekac nie moge, siostry pomagaja czesc dostalismy juz, czesc zalatwili nam, i to z tych wiekszych wydatkow typu lozeczko czy wozek, czesc nam kupili. A moja mama tez zalatwila troche ciuszkow bucikow na pozniej, znajomi tez juz kupywali jakies drobiazgi a zapewne jeszcze i kupia jak beda odwiedzac wiec nie narzekamy.

Ja do szpitala zaczne sie chyba w pelni pakowac w przyszlym tyg jak ostatnie potrzebne rzeczy dokupie, podkladow mam jedna paczke, polozna mowila ze powinna wystarczyc, a takich na lozko mam chyba z 8 szt. w razie co to M dokupi w miescie i dowiezie, do przewijania malej zreszta i tak bede dokupywac jeszcze te podklady z rossmana. rzeczy troche jest, tez juz sie zastanawiam jak ta wypchana torba bedzie wygladac :) nie zabieram raczej zadnych rozkow itp , tyle co na wyjscie sie naszykuje w domu zeby potem nie bylo tel co chwila gdzie co jest i szukania
Ciuszki tez jeszcze sie zastanawiam jakie szykowac, bo nie wiadomo jak to cieplo bedzie ale w razie co mamy tez spiworek taki do fotelika pasujacy wiec z iloscia ubranek przesadzac nie bede raczej

Vesunna Doliores widac zakupy udane ;) super

Anulka fajne te rozki, my dostalismy ze 3, jeden troche sztywniejszy z pianka

Aylin jak ja robilam takie zakupy przez neta wczesniej to tez zastanawialam sie gdzie ta kasa idzie... niby same *******ki a kwota wyszla nie mala

Kuklaki to zestaw z 2x150ml, 2x260ml, kubek niekapek i chyba smoczki 2 dodatkowe, co do tych nakładek to one się "zasysająna" skórze :-Dtak, że nie odpadają, sa z cieniutkiego materiału :-)

Aylin u mnie to samo, przyszła wielka paka a w środku wiatr hulał.. i ponad 300 zł nie moje...

Pochwale sie wozkiem
101_1578.jpg101_1579.jpg101_1582.jpg101_1583.jpg

Załączniki

• 101_1578.jpg
    101_1578.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 72
  • 101_1579.jpg
    101_1579.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 75
  • 101_1582.jpg
    101_1582.jpg
    31,3 KB · Wyświetleń: 77
  • 101_1583.jpg
    101_1583.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 69
Bylam u poloznej. Wiec z najświeższego kongresu gin i poloznych - nie uzywamy ŻADNYCH kosmetyków dla dzieci i CHUSTECZKI DO PUPY to samo zlo. Woda i platki kosmetyczne. Czyli powrót do natury

Doli tez kupilam ta mate ale ona niestety ma małe dziurki tam gdzie jest pikowana więc trzeba uważać...ja jeszcze dokupilam trzy pielucho-ceratki flanelowe i myślałam że będą bardziej jednorazowe ale jednak bardzo solidnie wyglądają więc posłużą :)

I nasze zakupki :D pajacyki juz na większy rozmiar. Ale wynajduje na allegro za grosze :D i jeszcze przesyłki do nas ida :D

Załączniki

• 1425556077617.jpg
    1425556077617.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 72
  • 1425556102787.jpg
    1425556102787.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 71
  • 1425556133595.jpg
    1425556133595.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 74
  • 1425556163890.jpg
    1425556163890.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 63
  • 1425556287479.jpg
    1425556287479.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 68
  • 1425556308711.jpg
    1425556308711.jpg
    31,3 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Kuklaki co to za wózek ? :-)

Aylin ta...już widze jak sie stosują wszystkie :p dla chusteczek mokrych nie odpuszcze a z kosmetyków myślę, że każda matka będzie wiedziała i widziała jak jej dziecko reaguje i czego wymaga...
np u mnie tak twarda woda, że bez natłuszczenia nie ma szans, jak starszaka nie posmaruje balsamem to cały zasypany..
a przecież nie będe dziecka w przegotowanej wodzie kapać :-D

Do góry