reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-wykrawkowe cudności

Też nie sadze żeby kobiety odeszły od chusteczek... Smarowac nie zawsze trzeba ale czasem dziecko wymaga smarowania. Zresztą gdzie teraz nie ma chemii, parabenow i innego g....
Zobaczymy na co nasze maluchy będą dobrze reagować :)

reklama
Kuklaki, fajny wózek :). Mój wczoraj przyjechał, ale na razie leży złożony w kartonie. Doszedł też fotelik maxi cosi brązowy - śliczny jest!

Pat ubranka śliczne :)

Pewnie że nie zrezygnują kobiety z chusteczek mokrych...ja również :p
Mam taką wizję pupa obsrana od jajek po same pachy a ja będe się wacikami i wodą bawić..o masakra :))

Doli ja tylko przekazałam hehe. Ale swój,droga mloda,zamierzam kompac początkowo tylko w oleju lnianym. Chusteczki - ja z leniwych wiec pewnie nie zrezygnuję do kupy. Ale po siusiu platkami mogę przemywać. Mówiła ze po prostu za,dużo chemi ląduje na dzieciach wiec po to się odstawia. I odchodzi die od,sterylności. Tzn nie chowamy kotów i psów do szafy oraz nie ubieramy rodzeństwu maseczek chirurgicznych. Aczkolwiek u kwietniówek takich pomysłów zadna chyba nie miała.

Dostałam tez próbki np oilatum to powiedziała żebym zuzyla ale dla,starszej córki:)

A u nas położna właśnie polecała oilatum do kapieli i żeby już niczym nie smarować, chyba że pupa odparzona, chusteczek też nie odradzała, choć mówiła, ze najlepiej wodą. U mnie też woda twarda, oilatum już zamówiłam, bo to dziewczynka i nie chcę, żeby miała problemy ze skórą, tym bardziej, że tatuś i babcia alergicy.
A wieści o kotach i psach cieszą mnie niezmiernie, bo wyczytałam gdzieś, że przez pierwsze tygodnie sierściuchy nie powinny mieć wstępu do pokoju dziecka, a u nas to niewykonalne i trochę się martwiłam...

Tez słyszałam ze oilatum nie jest warte swojej ceny że chemia itp ale nie można popaść w paranoje, dziecku skory nie wypali a może nawet maluchowi podpasuje bardziej taki "mało eko" kosmetyk niż kosmetyki za 100zl bez parabenow

wszystko dla ludzi jest, i dla dzieci czesciowo tez... przeciez nie da sie czasem ze wszystkiego zrezygnowac, jesli gdzies pojdziemy to chyba latwiej dziecko wytrzec chusteczkami niz szukac wody i bawic sie platkami... a co do kosmetykow to czasem sa przydatne, ja nie zamierzam uzywac takich typu od razu oilatum czy emolium, ale tez nie zebym miala sama woda myc dziecko.
Polozna mi tez mowilaze im mniej kosm tym lepiej, ale pow. ze po prostu wystarczy zeby to byla jakas masc do pupy, cos do kapieli, i jakis krem ochronny na wyjscie. a co do kapieli to tez powiedziala ze jesli juz np kupie plyn z oliwka to juz niczym pozniej nie smarowac

Pat super ciuszki:tak:

Doli to jest Peg Perego Uno

Pat ubranka śliczne :)

Pewnie że nie zrezygnują kobiety z chusteczek mokrych...ja również :p
Mam taką wizję pupa obsrana od jajek po same pachy a ja będe się wacikami i wodą bawić..o masakra :))

Natasza w takiej sytuacji to tylko pod kran:-D

reklama
No niestety miałam takie akcje :)) to pid prysznic calego był większy to już siedział i tam go dopiero rozbierałam..masakra jak sobie przypomne :))

Do góry