reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-wykrawkowe cudności

Dojechały moje cudowności :D

Załączniki

• 1425569753410.jpg
    1425569753410.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 66
reklama
Milia my też oilatum używaliśmy i mamy sprawdzone

A co do zwierząt to nasz kot pierwsze co zrobił jak przywiezlismy Antka to go obwachal i zaczął się opierać o niego i małemu nic nie było więc bez przesady
Teraz antek i kot to najlepsi kumple

Ja psów też izolować nie będę bo za przeproszeniem w gow**** się nie ganiaja a zarazki z dworu mogą przynieść takie same jak i ja...

Pat polozna mowila ze emolienty można wprowadzić kiedy jest problem. A wczesniej kapać w wodzie - czystej. Dziecko w kopalni nie pracuje. Nawet nie za bardzo się poci wiec chemii mu jak najmniej aplikować.

O kąpieli to wiem bo też nie zamierzam małego kąpać płynach i innych *******ach bo nie uważam tego za konieczne, chodziło mi o to że teraz chemii nie unikniemy i czego byśmy nie robiły to chemii dziecko nie uniknie...

No dobrze, ale pupę po kupie wycierać wacikami z samą wodą, kąpać w samej wodzie - jakoś mnie to nie przekonuje, wydaje mi się, że śmierdziałoby kupą...

Ja tam mam mydełko bambino do kompieli ludzie tyle lat używali i było ok... Samą wodą to można buzie przemywać a nie ciałko po ulewaniu kupach sikach i innych ekscesach..
Dziecko ma pachnieć a nie mieć nieprzyjemy zapach

U nas Oilatum do kapieli bo wydaje mi sie ze troche nawilzyc skorke trzeba i chusteczki znalazlam rewelacyjne na wodzie. To tyle :)
A i jeszcze kremik nivea na odparzenia.

reklama
Poza tym wydaje mi się to dziwne... Najpierw dziecko izoliwac od chemi a pozniej musi sie i tak i tak z nia zderzyc kiedy jego cialo tego nie zna... A to jest nieuniknione wiec niech pozna od razu wiadomo w rozsadnych ilosciach :)

Kiedys sie oliwke uzywalo po kąpieli a teraz przed bo niby pory zatyka..a tyle lat tak robiono i dzieci mialy zdrowa skórę. .. Mi sie wydaje ze to jakis nowy trend na eko zapanował :)

Do góry