reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo-wykrawkowe cudności

Ja odradzam chusteczki z Superpharm chyba tez life sie nazywają. Pieluchy maja ok ale chusteczki sa strasznie suche.

My na poczatku tylko woda myliśmy ale po miesiącu czy dwóch lenistwo wygrało..

Ogolnie to zazdroszcze Tabasi bo oni maja Waterwipes 99,9% wody i 0,1% naturalny ekstrakt z owoców.. U nas nie ma takich prostych w składzie chusteczek :-(

reklama
Ja wlasnie zamierzam tez glownie woda, ale wiadomo nie zawsze sie bedzie chcialo i nie zawsze jest mozliwosc, chyba jednak dade wyprobuje te z sensitive, na tym blogu o ktorym mowicie tez zreszta byly calkiem dobrze ocenione

Pokoj juz pomalowany, jeszcze tylko rzeczy kosmetyczne, myslicie ze Malej sie beda kolorki podobac ? ;) narazie ponuro troszke bo i taka pogoda ale pokoj tez rozjasnimy jasnymi meblami :)

DSC_0006.jpg

Załączniki

• DSC_0006.jpg
    DSC_0006.jpg
    7,4 KB · Wyświetleń: 56
Ja mam 23 paczki z pampersa :)

Anulka ja mam 48 sztuk chusteczek pampers. Kupuje na allegro i wtedy za paczkę wychodzi mi niecałe 5 zł. Tylko ja kupuję te zielone - baby fresh. Sensitive mi się nie sprawdziły. A te zielone używałam przy pierwszym dziecku od początku i do dnia dzisiejszego są z nami... jestem bardzo zadowolona. ;)
Chusteczki z biedronki strasznie uczulają. Mój mały od razu czerwony się po nich zrobił, a znam jeszcze kilka przypadków, że uczuliły...

Magda to ja kupowałam w tesco takie wielopaki to było chyba 24,99 albo 25,99 za 6 opakowań to nawet jeszcze taniej. Pasowałoby mi jutro pojechać bo są pampersy te w kartonach to 3 wychodzą po 53 grosze.

Anulka ja na razie kupiłam dwa kartony w Tesco pampersów ale rozm. 2. Po trójki pojadę przy następnej okazji ;) a chusteczek nie widziałam. Ateny razem będę szukać, bo cena faktycznie świetna:)

Mi jeszcze na dodatek chysteczki nie podchodzą pod względem zapachu i konsystencji/ lepkości
Jedynie huggisy spełniają te warunki :)
Pampków rozm 2 mam dwie paczki i narazie stopuje bo zobacze na ile mi to wszystko starczy :)

reklama
Ja pampki mam tylko 1 cztery paczki wiec ma sie urodzic maly i juz ;). A chusteczki to pampers sensitiv innych nie lubialam. Albo za suche albo smierdzace dla mnie ;). Nie bylo zadnej alergii po zadnych. Najgorzej nie lubialam huggisow a jakus czas uzywalismy dady. Teraz uzywamy z rosmana liliputz takie ze smokiem i fajne sa no ale chyba dla starszaka.

Do góry