reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-wykrawkowe cudności

reklama
Asia zgadzam się z dziewczynami co do tego wózka, u mnie na wsi mają taki, fakt jest nie do zdarcia, był tani ale gondola to jakas kpina - przechylając wózek do rpzodu nie ma chyba oparcia z budą tylko jakieś zapięcie na rzep więc nie daj coś może bobo wylecieć ( chyba, że to inny model ) , wózek jest duży, ma dużo miejsca dla dziecka , ale nie wiem jak poradzi sobie na innej drodze niż asfalt

może uda Ci się znaleźć coś ejszcze?

ja miałam taki wozek z gondolą wkladana w spacerówke przy pierwszym , ale mieszkalismy w domku. Tylko moj mial duze pompowane kola i na paskach . Co do prowadzenia to był rewelacyjny, snieg, doły, las - byl super. Sasiadka miala taki lepszy i jak szlysmy na spacer po nierownym chodniku to jej syn podskakiwal ciagle . Jedyna wada to waga . nie dalabym rady go wnosic nawet gdybym mieszkala na parterze. Szczerze mowiac to dzieki temu ze byl taki olbrzymi ( a mielismy nieszczesliwy wypadek ) mojemu nic sie nie stalo. Tylko jak pisze wozek stal gdzies na dole a ja - syna znosilam w tej leciutkiej gondoli. Słuzył nam ok 2 lat - tzn rok wozenie a potem rok jako kolyska bo tak tesciowa usypiala mlodego, a potem szwagierka tez troche z niego korzystala bo ich nowka ze sklepu sie rozlecial. Teraz niestety musze miec cos lekkiego , choc znowu z uwagi na zainteresowanie złodziei wózkami bede sie go bała gdzizekolwiek na moment zostawic;/ , śmieje sie ze bede chodzila z taka kłódka jak do roweru.

Dziewczyny ja jeszcze pyt dotyczace chust - lepiej taka wiązaną zwykła czy z takimi kółkami ?

wozki piekne macie, ja tez raczej wole na wiekszych kolach, ale dokladnie nie wiem jeszcze jaki bedzie bo dostalismy w sumie dwa, jeden jest czerwony i mamy od niego gondole i spacerowke a drugi dostalismy pozniej sama gondole, podoba nam sie ogolem bardziej niestety nie wiadomo czy bedziemy mogli z niej korzystac bo nie mamy narazie do niej ani przykrycia ani torby a nie wiadomo czy sie znajdzie...

ja sie w chuste nie zaopatruje, za to mam inny dylemat ostatnio, zwiazany z biustonoszem do karmienia, jakie kupujecie i czy w ogole kupujecie? chcialam zamowic na allegro, ale juz sama sie gubie jaki wziac, wolalabym chyba jakis sztywniejszy jeden ale tez z kolei nie chce wydac majatku na niego, a niektore jak widze ceny to az w szoku jestem

Ja musze chuste bo bedzie wygodniej i szybciej. O 8 do przefszkola o 12 powrot ze starszym.
O stanikach tez chetnie poczytam;) kupilam jefen sportowy ale zle sie czuje w nim. Przy duzych cyckach czuje ze mi wisza beznadziejnie. Ja jestem niwymiarowa bo ogolnie wszedzie mam malo a miseczka tylko duza;/ .
A i jeszcze jedno - jak myslicie ile koszul do szpitala pomijajac ta do porodu?

aga ja kupiłam w h&m i jestem zadowolona, wczoraj takie szmatowe do spania, bo jednak cycki zyja własnym życiem :confused2: do tego mam takie sztywniejsze, ale bez drutów też z h&m ale już sa małe!!!!!! :cool: no i zamówiłam na all jeden, po czym wymieniłam na inny rozm ale niestety xle sobie popatrzyłam w tabele i wzięłam za duży a moje cycki raczej nie osiągną takich rozmiarów :cool::cool: także mam na zbyciu stanik ..eh :/

planuje teraz zakupić taki z miękkiej koronki zwykły tylko musze go znaleźc, bo wszystkie to mają te pushupy a ja nie chce wyjątkowo teraz tego :zawstydzona/y:

marela ja biorę dwie, ale mam nadzieje, że w jednej dam rade :sorry: do porodu raczej zalozą mi seksi wdzianko, bo to cc będzie

Marela ja mam chustę tkaną i nosiłam małego od 3 tyg życia była super. Jutro idę do szkoły rodzenia i będzie właśnie pokaz chystowania to zapytam która lepsza.

Biustonosze do karmienia akurat te z H&M dla mnie nie pasują cycki mi sie rozlewają w nich i wyglądam jakbym miała jedną długą cyckę. Wolę konkretne z drutami ale ja mam spory cyc więc muszę mieć porządny. Jeszcze sama nic nie kupiłam bo jakoś weny do tego nie mam ale chyba czas najwyższy.

Nasza bryka
mutsy-igo-comfort-air-zwart-frame-olive1.jpg

Ja staniki musze mieć teraz bez drutów i usztywnień bo doprowadzają mnie do szału i wszędzie piją i gniotą..

Ja tak średnio znam się na chustach ale zakupiłam tkaną i bez kółek bo wydaje mi się praktyczniejsza i można ją na więcej sposobów wiązać :) a jest u mnie taki sklep gdzie są właśnie te chusty i w razie czego można dokupić kółka :)

reklama
Do góry