reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

oby udoskonalili ten motyw ze skóry
moze u Was bedzie super

ale prawda jest taka, ze ta moja znajoma to miala zawsze ekstremalnie wyeksploatowany ten swój wózek :eek:

zresztą jakby co to są fachowcy co się zajmuja obszywaniem różych elementów ze skóry do aut
wiec spoczko :-)
mozna sobie naprawic jakby co :-)

reklama
no dobra, a moze ktoras mi odpowie na takie pytanie:

ile czasu mniej wiecej noworodek uzywa pampersy w pierwszym rozmiarze??

bo tak sobie wlasnie mysle ile trzeba bedzie ich kupic
nie chce dopuscic do sytuacji, ze kupie iles opakowan, ktore nie zdarze zalozyc maluchowi i potem beda lezaly w szafce :eek:

Agutek nie dalej jak wczoraj rozmawiałam z mamą 15 miesięcznej dziewczynki i pytałam jak to z tymi pampersami jest i powiedziała mi żeby nie patrzeć na kilogramy na opakowaniu ale na to czy zakładając pieluchę nie ma z tym problemu, tzn. czy nie wydaje się za ciasna. Ja sobie na razie kupiłam 1 opakowanie pampersów (akurat była promocja paczek jumbo) w rozmiarze "2" od 3 do 6 kg. Z tego co słyszałam u małego dziecka dzienny "przerób" to może byc ok 10-12 pieluch czyli na miesiąc 3 takie jumbo paczki... Wydaje mi się, ze te "2" to tak ze 2 miesiące będą używane ale nie wiem czy dobrze myślę...

A a propos rzeczy dla Młodego to wczoraj przywiozłam od znajomych łóżeczko turystyczne, wanienkę i leżaczek. Jeszcze nie wiem ile mnie to będzie kosztować ale powiedizeli, że cena będzie rozsądna .... Najmniej mi się ten leżaczek podoba bo mało kolorowy ale nowe kosztują pewnie od 130zł wzwyż więc jak będzie kosztował dużo mniej to pieniądze mogę zagodpodarować na coś innego.

no dobra, a moze ktoras mi odpowie na takie pytanie:

ile czasu mniej wiecej noworodek uzywa pampersy w pierwszym rozmiarze??

bo tak sobie wlasnie mysle ile trzeba bedzie ich kupic
nie chce dopuscic do sytuacji, ze kupie iles opakowan, ktore nie zdarze zalozyc maluchowi i potem beda lezaly w szafce :eek:

kupujesz na zapas??

zabij mnie
nie pamietam ile czasu maluch uzywa 1nek

ale to róznie bywa, wiesz od kg dzidziolka zalezy

a jak jest napisane na opakowaniu do ilu kg?

Agutek nie dalej jak wczoraj rozmawiałam z mamą 15 miesięcznej dziewczynki i pytałam jak to z tymi pampersami jest i powiedziała mi żeby nie patrzeć na kilogramy na opakowaniu ale na to czy zakładając pieluchę nie ma z tym problemu, tzn. czy nie wydaje się za ciasna. Ja sobie na razie kupiłam 1 opakowanie pampersów (akurat była promocja paczek jumbo) w rozmiarze "2" od 3 do 6 kg. Z tego co słyszałam u małego dziecka dzienny "przerób" to może byc ok 10-12 pieluch czyli na miesiąc 3 takie jumbo paczki... Wydaje mi się, ze te "2" to tak ze 2 miesiące będą używane ale nie wiem czy dobrze myślę...

u nas wypada srednio 5 -7 szt. na dobe

na kg należy patrzec :eek: a na co jak nie na kg :confused:

oczywiscie bez przesady jak np pieluszki są do 6 kg, to nie czeka sie do ostatniej chwili
mozna juz kupowac większe jak dzidzia ma 5
moje zdanie jest takie zeby kupowac troszke większe ale nie za duzo, bo wyleci bokami
ale jak są troszkę większe, to luuuz

te pierwsze bardzo mi si epodobały pampersy

ale potem najbardziej niezawodne i bez efektu worka między nogami okazały sie ZIELONE huggiesy
elastyczne na pleckach - rewelka
no i bardziej chłonne

dla mnie huggiesy nr 1 ;-)

ja jedna paczke newborn kupie i potem zobaczymy jak szybko Maly bedzie rosl.:tak:

Czytalam n jakims innym watku na bb ze babeczka tez zapas sobie zrobila i z tym zapasem zaledwie o nie wielka czesc pomniejszonym zostala.malusz szybko przeskoczyl na nastepny rozmiar:dry:

sliczny ten kolorek wozia miloku
a powiedz spacerowka jest kolebkowa czy normalna?

huggisy polecam, disney z gumeczka na plecach
chyba najlepsze na rynku i najmniej uczulaja

reklama
kupujesz na zapas??

zabij mnie
nie pamietam ile czasu maluch uzywa 1nek

ale to róznie bywa, wiesz od kg dzidziolka zalezy

a jak jest napisane na opakowaniu do ilu kg?

no wlasnie nie chcialabym robic jakis zapasow, ale tak pomyslalam, ze gdybym trafila na jakas promocje to chcialabym wiedziec czy kupowac jedno, dwa czy trzy opakowania..jakas taka orientacyjna liczbe miec :happy: z tego co pamietam na newbornach jest waga 3-5kg chyba :eek:

u nas wypada srednio 5 -7 szt. na dobe

na kg należy patrzec :eek: a na co jak nie na kg :confused:

oczywiscie bez przesady jak np pieluszki są do 6 kg, to nie czeka sie do ostatniej chwili
mozna juz kupowac większe jak dzidzia ma 5
moje zdanie jest takie zeby kupowac troszke większe ale nie za duzo, bo wyleci bokami
ale jak są troszkę większe, to luuuz

te pierwsze bardzo mi si epodobały pampersy

ale potem najbardziej niezawodne i bez efektu worka między nogami okazały sie ZIELONE huggiesy
elastyczne na pleckach - rewelka
no i bardziej chłonne

dla mnie huggiesy nr 1 ;-)

z podobna opinia sie spotkalam juz kilkakrotnie, ze dla noworodka papmersiaki a potem juz huggiesy :tak:

Do góry