reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

reklama
No i jak kamilas kupilas cos fajnego.

zachecona twoimi zakupami tez pojechalam do sklepu i pomalu zmniejszam liste wyprawkowa.
dokupilam kocyk i spiworek do spania. z posciela naeazie sie wstrzymyje.kupuje tylko te ochraniacze na lozeczko no i przescieradla:tak: :tak:
dokupilam bodziakow bo chyba tylko 2 mialam.ale nie kupowalam dla noworodkow tylko takie do 3 miesiecy.bo mysle ze jak sie pepek zagoi to bede dopiero je zakladac. na poczatku pajace:-)

ja wlasnie dostalam telefon ze sklepu, ze udalo im sie sprowadzic moj wozeczek!!!! jupi!!!!:laugh2:
przed swietami jeszcze sobie go przywieziemy i bede smigac po chatce wozeczkiem ;-)

wiecie co, ja mam ciagle jeszcze nie do konca wyklarowana sprawe z tymi specyfikami do pielegnacji maluszka...

-czy oliwka czy slyszalam cos o parafinie
-co do pielegnacji pepuszka w koncu - ponoc spiryt tylko na recepte
-do mycia slyszalam, ze sa specjalne plyny do kapieli i nic wiecej nie potrzeba, czy moze jednak jakies specjalne mydelko?
-czy kupic krem na kazda pogode czy moze juz taki z filtrem, bo zaraz bedzie u nas wtedy cieplutko?
-co jesli sudokrem nie pomoze i powstana i tak odparzenia?? slyszalam, ze sudokrem lepszy dla chlopcow a nie dla dziewczynek..wiec jakby co to co innego kupic??
- na te sutki to Bepanthen byl?? on na cos jeszcze sluzy nie?
-gruszka czy jakas Frida (co to w ogole jest?)

rany ale pytan... :dry:

wiecie co, ja mam ciagle jeszcze nie do konca wyklarowana sprawe z tymi specyfikami do pielegnacji maluszka...

-czy oliwka czy slyszalam cos o parafinie
-co do pielegnacji pepuszka w koncu - ponoc spiryt tylko na recepte
-do mycia slyszalam, ze sa specjalne plyny do kapieli i nic wiecej nie potrzeba, czy moze jednak jakies specjalne mydelko?
-czy kupic krem na kazda pogode czy moze juz taki z filtrem, bo zaraz bedzie u nas wtedy cieplutko?
-co jesli sudokrem nie pomoze i powstana i tak odparzenia?? slyszalam, ze sudokrem lepszy dla chlopcow a nie dla dziewczynek..wiec jakby co to co innego kupic??
- na te sutki to Bepanthen byl?? on na cos jeszcze sluzy nie?
-gruszka czy jakas Frida (co to w ogole jest?)

rany ale pytan... :dry:

- mozna dawac oliwke do wody we wanience albo dawac do wody oilatum- na bazie parafiny - i po kapieli juz nie smarowac
albo mozna kąpać w mydełku np bambino i po kapieli smarowac oliwką, kremem tez jest z serii oilatum parafinowy

to zalezy czy dzieciaka nie bedzie cos uczulac

spiryt jest na recepte :confused:
w Polsce zaleca sie przemywanie kikutka spirytem
ale w szpitalu pokażą jak sie to robi, spoczko :tak:
ja tez bede mazała spirytusem

krem? może narazie smaruj buźkę tym samym co ciałko np oliwką albo kremem do ciałka :tak:

a czemu sudocrem lepszy dla chłopców :confused:
my używalismy nie oszczedzając i nigdy nie było odparzeń
jak nie użylismy sudokremu i odparzenie sie zdarzyło, to smarowalismy bephantenem , tym samym co na sutki !!!

ani gruszka ani frida nie byłą u nas używana
jak był katar to działaliśmy solą fizjologiczną i kropelkami dla niemowlaków

jestem zdania, ze im wiecej wyciaga sie z noska tym wiecej sie tam produkuje

a to jest frida

FRIDA PODRÓŻNA POKONAJ KATAR U MALUSZKA+FILTRY (146475966) - Aukcje internetowe Allegro

Melanie;1000410a to jest frida [URL="http://www.allegro.pl/item146475966_frida_podrozna_pokonaj_katar_u_maluszka_filtry.html" pisze:
FRIDA PODRÓŻNA POKONAJ KATAR U MALUSZKA+FILTRY (146475966) - Aukcje internetowe Allegro[/URL]

o rany :oo2: :surprised:

reklama
Do góry