reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

zrobilam liste rzeczy, ktore juz mam
staralam sie kupowac z glowa, ale z iloscia body to jednak przesadzilam :-p czesc w ogole dostalam gratis a nie zakladalam ich w ogole, a byly uzywane i chcialam miec dla dzidziusia pare nowych ;-) oprocz nich nie mam jednak praktycznie zadnych innych bluzeczek - chyba tylko jedna, no i jeden tylko kaftanik...wiec moze zdaze uzyc kazde body chociaz raz haha :laugh2:

kaftanik z dł.rękawem rozm. 56
body z dł.rękawem rozm. 56 x2
body z dł.rękawem rozm. 62 x4
body z kr.rękawem rozm. 56 x3
body z kr.rękawem rozm. 62 x2
body z kr.rękawem rozm. 68 x2
śpioszki rozm. 62 x3
śpioszki rozm. 62 + bluzeczka rozm. 62
pajacyk bawełniany rozm. 62 x4
pajacyk welurowy rozm.62 x2
spodenki rozm.62 x2
czapeczka zimowa
skarpetki bawełniane x 4
bluza rozm. 62 x3
kombinezon polarkowy rozm. 62
kombinezon zimowy rozm. 62
pajac rozm. 68 x2
śpioszki rozm. 68

i to by bylo na tyle
musze jeszcze kupic tylko czapeczki bawelniane i te nieszczesne niedrapki chociaz zeby byly do szpitala...
no i ponawiam pytanie: czy takie malenstwa na wyjscie ze szpitala powinny miec szaliczek??

jak skompletuje pozostale rzeczy - wozek, lozeczko, posciel, kosmetyki to zaczne kompletowac rozmiary od 68cm wzwyz :happy:

czy uwazacie ze cos jeszcze jest niezbedne i koniecznie powinnam to kupic?? o czyms zapomnialam?

ja sadze, ze wcale nie masz za duzo bodziakow
poprostu nie bedziesz musiala czesto prac ;-)

szaliczek :confused:
ty myslisz, ze jak ubierzesz takiego maluszka to tam jeszcze szyjke znajdziesz :confused::eek:;-)

reklama
Melanie to ja pójde w Twoje ślady i tez kupię 2 zestawy 56cm. Dziś porównałam sobie w sklepie body tej samej firmy (jakas polska) jedno w rozmiarze 56 drugie 62 i różnica była spora więc jeśli się urodzi średnia statystyczna czyli ok. 55cm to śmiesznie w zwisającym body na 62 będzie wyglądać :). A pieluchy dla maluszków są cieniutke więc za bardzo nie wypełnią "luzu" :).

A jeśli chodzi o to, że niby ten sam rozmiar różnych firm jest niejednakowy to już się zdążyłam przekonać przeglądając te "dostane" ciuchy... Druga rzecz, że być może w praniu część się mogła skurczyć lub rozciągnąć.

debiutantko, wlasnie zdecydowalam sie na kilka ciuszkow w rozmiarze 56, bo podejrzewam, ze bedziemy mieli niewielki dzieciatko ;-) juz teraz na usg wychodzi ciagle mniejsze...a i mama do wielkich nie nalezy wiec po kim mala mialaby byc duza :laugh2: no i przede wszystkim wlasnie w szpitalu zeby wygladala jakos przed ludzmi w miare dopasowanych ciuchach a nie takich za dlugich spiochach itp. :laugh2:

Melanie no wlasnie tez tak sobie pomyslalam, ze nie bedzie mi sie chcialo co chwile prac tych malenstw, to chociaz bede miala troche na zmiane zanim zalacze ponownie pralke ;-)

A ja przyszłam tu popłakac buuu:sick: :sick: :sick: :sick: :sick:
Wynalazłam na allegro wózek, piekny był i czekałam na męża zebysmy razem zdecydowali czy kupujemy i wtedy ....go ktoś kupił:sick:

TAKI BYŁ:

Płacze dalej :sick: :sick: :sick: :sick:
W sklepie kosztuje 2300 a ten był za 1000 zł. A mąż powiedział że mu się bardzo podoba i mam kupować od razu jak będzie taki i nie czekac na Niego...

na allegro jest ich sporo, ale nie widzialam jeszcze zeby ktorys poszedl tylko za 1000zl...niezla okazja byla...
poszukaj jeszcze..moze cos znajdziesz :happy:

ojoj nie pakaj kamilas jeszcze troche czasu mamy i napewno jeszcze nie jedna okazja sie trafi.
A on byl nowy ?za te pieniadze,bo jak nowy to bym chyba sibie wlosy z glowy wyrwala;-) :baffled:

reklama
Do góry