reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

reklama
Eee no nie pogadasz Miloku :). To się obkupiłas na maksa :).Super ciuszki. Chyba przodujesz w ich ilości wśród Marcówek ;).
A to zakupy z wczoraj tylko??!!

Bardzo mi się podobają te ciuszki z uszkami :). Słodkie są.

ale super!!
wszystkie mi sie podobaja i we wszystkie ubralabym mojego synka :-):tak:
badzo fajne ciuchy
no i ten recznik :-) :tak:

:happy: Miloku prześliczne ciuszki, zwłaszcza ten z tygryskiem, słodkie, :tak::-) ja to sie w ogóle nie moge napatrzeć na te maleńkie ubranka , aż strach pomyśleć co ja bede robiła jak sie moja córcia pojawi, oczu od niej nie odkleje:laugh2: chyba oszaleje:happy::happy:;-)

zrobilam liste rzeczy, ktore juz mam
staralam sie kupowac z glowa, ale z iloscia body to jednak przesadzilam :-p czesc w ogole dostalam gratis a nie zakladalam ich w ogole, a byly uzywane i chcialam miec dla dzidziusia pare nowych ;-) oprocz nich nie mam jednak praktycznie zadnych innych bluzeczek - chyba tylko jedna, no i jeden tylko kaftanik...wiec moze zdaze uzyc kazde body chociaz raz haha :laugh2:

kaftanik z dł.rękawem rozm. 56
body z dł.rękawem rozm. 56 x2
body z dł.rękawem rozm. 62 x4
body z kr.rękawem rozm. 56 x3
body z kr.rękawem rozm. 62 x2
body z kr.rękawem rozm. 68 x2
śpioszki rozm. 62 x3
śpioszki rozm. 62 + bluzeczka rozm. 62
pajacyk bawełniany rozm. 62 x4
pajacyk welurowy rozm.62 x2
spodenki rozm.62 x2
czapeczka zimowa
skarpetki bawełniane x 4
bluza rozm. 62 x3
kombinezon polarkowy rozm. 62
kombinezon zimowy rozm. 62
pajac rozm. 68 x2
śpioszki rozm. 68

i to by bylo na tyle
musze jeszcze kupic tylko czapeczki bawelniane i te nieszczesne niedrapki chociaz zeby byly do szpitala...
no i ponawiam pytanie: czy takie malenstwa na wyjscie ze szpitala powinny miec szaliczek??

jak skompletuje pozostale rzeczy - wozek, lozeczko, posciel, kosmetyki to zaczne kompletowac rozmiary od 68cm wzwyz :happy:

czy uwazacie ze cos jeszcze jest niezbedne i koniecznie powinnam to kupic?? o czyms zapomnialam?

Ale szalejecie Marcówki :).
Agutek widzę, ze masz trochę rzeczy na 56cm. Ja póki co nie mam chyba ani jednej w tym rozmiarze i cały czas się zastanawiam czy kupować cos malutkiego...Gdzieś czytałam, że najlepiej kupować 62 bo z 56 szybko Dziecko wyrasta ale w końcu nie wiem jakie duże te nasze się urodzą... Na wszelki wypadek chyba jednak kupię jakiegoś pajaca i body z dł. rękawem na 56 cm.

Wczoraj znów przekładałam i dzieliłam ciuchy jakie kupiłam lub dostałam i chyba najwięcej mam tych na 6-12m ale i tak te rozmiarówki to dla mnie czarna magia. Wiem tylko, że od 56 do 62 cm to od 0-3 miesięcy a potem to się już gubię. Zresztą dziecko dziecku nierówne. Chyba po prostu trzeba mierzyć.

reklama
a jak sie dziecko urodzi, to sie przekonasz, że 62 do 62 nie równe :eek:
H&M na przykład ma nieco zaniżoną numeracje i bardzo dobrze, bo na dłużej wystarcza ;-)

ja nie mam jeszcze ani jednego malego bodziaka ani pajaca
zostawiam zakupy na styczen/luty a wieksze wazne rzeczy na marzec
jak juz wczesniej pisalam, to z powodu planowanej przeprowadzki :rolleyes:

wy juz bedziecie mialy wszystko pokupowane a ja tu wpadne zerżnę wasze spisy, skonfrontuję je sama ze sobą i pojedziemy na szoping :-D

wiem ze kupie z 5 - 6 zestawów ciuszków na 62 cm
z 2 zestawy na 56 cm, co by maluch nie wyglądał zbyt smiesznie w za duzych ciuchach jak sie bede nim przed calym swiatem chwalic ;-)
no i kupie kilka zestawów na 68, pewnie z 6 wygodnych po domowemu - pajace itp i z 4 wychodne ;-) czyt. spodenki, kamizelki, bluzki...

a w lutym sie przekonam jaki kombinezon bedzie mi potrzebny

Do góry