reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

A ja jeszcze nawiążę do wątku o tym co zostało kupione niepotrzebnie a co się przydało.
Dziewczyny chwaliły sobie bardzo bodziaki i ciuszki, które się całe rozpinają co na początku ułatwia życie niedoświadczonym Mamom (mam na myśli ubieranie Maluchów). Ja mam takie rozpinane pajace ale jakoś nie widziałam rozpinanych z przodu body czy śpiochów.... Te body, które mam mają napki na ramionach i w kroku i zaczynam się zastanawiać czy łatwo będzie sie w nie ubierać... Może na wyrost te moje niepokoje ale na pewno będę się bała zrobić krzywdę takiej małej Kruszynce...

reklama
Ja grubszy mam na wszelki wypadek i jak go nie zaloze to nic mi sie nie stanie i plakala nie bede bo tylko 50pi za niego dalam , czyli nie cale 3,5zl i jest w bardzo dobrym stanie:szok: :szok:
A ten drugi to jest taki ze nawet na wieczorki nad jeziorkeim bedzie dobry bo on taki misiek jest.jutro zrobie fotke to zobaczycie.wlasnie taki wiosenny.

Agutek myslisz ze tak szybko urodzisz, ja to wole myslec ze przenosze i sie milo zaskoczyc niz puzniej sie meczyc i byc zawiedziona.

Ja mam pajce i spiochy rozpinane na calosci ,albo na nozkach i przy szyjce

A body tylko przy szyjce
Ale jestem dobrej mysli to sie niezle rozciaga i napewno krzywdy nie zrobimy dzieciaczkom:tak: ;-)

Agutek myslisz ze tak szybko urodzisz, ja to wole myslec ze przenosze i sie milo zaskoczyc niz puzniej sie meczyc i byc zawiedziona.

biore taka ewentualnosc pod uwage skoro mozna rodzic 2 tygodnie przed i 2 tygodnie po wyznaczonym terminie :baffled: takze kto wie kiedy sie rozdwoje...moze bede lutowka ;-) :laugh2:

debiutantko ja body mam rowniez rozpinane w kroku i przy karku..mysle, ze szybko dojdziemy do wprawy i bedziemy smigac z tymi bodziakami - najgorsze beda pewne pierwsze dni, a potem juz poleci :-)

Ja to w ogóle staram sie nie myśleć o porodzie <co jak i kiedy> bo zaczynam sie już bać. Byłam wczoraj u koleżanki, ona miała cesarke bo odeszły jej wody a rozwarcie <po 5 godzinach> miała na 1,5 cm :szok::szok:, ja tak nie chce:shocked2::errr::no2:
Ponoć panie położne stosują wobec młodych mam terapie szokową czyli od razu zajmujesz sie maleństwem i nie ma że boli <znaczy mimo strachu że sie dziecince krzywde zrobi> moim zdaniem to dobrze że w szpitalu uczymy sie pod okiem kogoś doświadczonego a nie jest tak że w domu ręce nam sie trzęsą jak mamy założyć na Maluszka śpioszki odpinane z tyłu:baffled::laugh2:

Oj o porodach to ja tez juz sie naczytalam i niekture bym sobie zyczyla i wam tez dziewczyny

A co do opieki w szpitalu to wiem ze tutaj zdarza sie ze mozesz wyjsc ze szpitala zaraz pare godzin po porodzie jak jest wszystko oki.wiec chyba taka terapia szokowa jest dobra.
ale wlalabym zeby chociaz na samym pocztaku ktos na mnie patrzal i mowil co mam robic.:tak::nerd:

A ja jeszcze nawiążę do wątku o tym co zostało kupione niepotrzebnie a co się przydało.
Dziewczyny chwaliły sobie bardzo bodziaki i ciuszki, które się całe rozpinają co na początku ułatwia życie niedoświadczonym Mamom (mam na myśli ubieranie Maluchów). Ja mam takie rozpinane pajace ale jakoś nie widziałam rozpinanych z przodu body czy śpiochów.... Te body, które mam mają napki na ramionach i w kroku i zaczynam się zastanawiać czy łatwo będzie sie w nie ubierać... Może na wyrost te moje niepokoje ale na pewno będę się bała zrobić krzywdę takiej małej Kruszynce...

są rozpinane kopertowo bodziaki
ale o śpiochach nie słyszałam
moze mialy na mysli rozpiecia w kroku :dry:

a spodenki faktycznie warto miec takie rozpinane w kroku :tak:

Na allegro widzę body rozpinane na całej długości. To może jeszcze dokupię 1 czy 2 sztuki takich rozpinanych z długim rękawem. Faktycznie na początku będzie łatwiej ubierać i bardziej bezstresowo :).

reklama
Do góry