reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowe szaleństwo!

miloku, ja tez mowie o tych bawelnianych :happy:
tylko rajstopki wydaja mi sie takie zbyt obcisle dla maluszka, mam wrazenie, ze dziecko powinno miec wiecej swobody

ale to moje zdanie, moze rajstopki sie bardzo dobrze sprawdzaja - nie mam zielonego pojecia...na pewno u wiekszych dzieci, mi one najwzyczaniej nie pasuja dla takich kruszynek :-p
takze poki co nie moge sobie wyobrazic, ze bede takiego noworodka w nie wciskac, jak na poczatku to nawet szerokie rzeczy beda problemem, bo bedziemy sie baly ubierac ;-)

reklama
Oj z tym ubieraniem to prawda.Ale ja licze na to ze tak kolo 2 miesiaca juz bede miala wprawe i nie bede sie juz bala:tak: :tak:

Mam pytanie z serii: niemającapojęciaprzyszłamama - czy pod pajacyki poza pampersem (lub odpowiednikiem) coś jeszcze się wklada, np. body?
Bo tak przeglądam swoje zasoby ciuszkowe dla dziecka i mam parę pajacyków, takich "misiowatych" ale nie wiem czy pod nie się cos wklada. Bo w przypadku śpiochów to pewnie body lub sam kaftanik (podobno body wygodniesze bo się nie podwija jak kaftanik).

kaftaniki są beee

a pod pajaca mozna założyc bodziaka albo nie
ja zakładałam, bo dziecko mi sie urodziło na jesień i ubierałam je ciepło

a np teraz moje dziecko spi sobie w pajacu bez bodziaka, bo by sie chyba ugotowała w nocy ;-)

Co byśmy tu bez Ciebie Melanie zrobiły :)!?
Dzieki za poradę.
W takim razie nie kupuję żadnych kaftaników (mam 2 bluzki z długim rękawem) ale kupie chyba body z długim rękawem bo mam same z krótkimi.

Mam pytanie z serii: niemającapojęciaprzyszłamama - czy pod pajacyki poza pampersem (lub odpowiednikiem) coś jeszcze się wklada, np. body?
Bo tak przeglądam swoje zasoby ciuszkowe dla dziecka i mam parę pajacyków, takich "misiowatych" ale nie wiem czy pod nie się cos wklada. Bo w przypadku śpiochów to pewnie body lub sam kaftanik (podobno body wygodniesze bo się nie podwija jak kaftanik).

ja bede zakladac bodziaka - marzec, kwiecien moze byc jeszcze chlodno :happy: mam zarowno body z krotkimi jak i dlugimi rekawkami, wiec zaleznie od temperatury ktorys bede ubierac :-)

wczoraj dostalam reklamowke ciuszkow od kolezanki...sukieneczki itp. sporo jest juz na troszke wiekszego dzidziusia i dobrze, bo ja mam tylko na pierwsze 3 miesiace :-)

Zamiast lezec i odpoczywac wybralam sie wczoraj na zakupy:tak:
.Kupilam sliczne takie malenkie skarpetki, te smieszne niedrapki i reczniczek z tygryskiem.
Nigdy wczesniej nie widzialam tych niedrapek.Mysle ze dwie pary wystarcza , bo potem to chyba juz moge paznokcie obciac;-) :confused:

Miloku, ja sobie wczoraj poprzeglądałam materiały, które nam dali w szkole rodzenia i przeczytałam a propos tych niedrapek, że w zasadzie to sa potrzebne tylko do szpitala bo w domu już się paznokcie obcina.

Jak byłam odwiedzić koleżankę i jej małą córeczkę 3 dni po urodzeniu to widziałam jakie takei maleństwo ma długie paznokcie, aż się wierzyć nie chce :).

reklama
No wlansie tak myslalam ze w szpitalu nie mozna obcinac, bo do mnie do szpitala sa wymagane takie nie drapki.Moze jedne by wystarczyly, ale byly po 2 pary szczepione wiec wzielam dwie.

Co do body to mam tylko 4 ,albo 5. tylko ze tutaj chyba nie bede musiala ubierac na cebulke bo tu w marcu , kwietniu to juz sie grile na ogrodku robi.Przynajmiej do tej pory tak bylo.

a po ilu dniach mozna te pazurki obciac. i co obcina sie je jak dziecko spi?
Czytalam wczoraj ze zaraz po kompieli ale ono wtedy z regoly niespi i sie wierci :baffled:

Do góry