reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

miloku z drugiej strony fajne jest takie kupowanie dziececych gadzetow :-)

ja juz sie nie moge doczekac kiedy bedzie wozek, lozeczko, posciel...ach :rolleyes: a to jeszcze troszke czasu :-p

macie juz wybrana posciel?

reklama
Fajne , fajne Agutku . ja nie nazekam tylko bije si eze o czyms zapomne i nie bede wiedzial co z czym jesc:tak: :tak: :tak:
Ale licze na to ze naturalnie nam to przyjdzie.

Posciel hhmmnnnn.
mamajuz upatrzone jakie 4 no moze 3 komplety ale zdecydowac sie nie moge.pozatym narazie krucho u mnie z kasa wiec na jais czas wstrzymuje sie z zakupami dla malucha.

Swiateczne prezenty teraz robie:tak: :tak: :tak: :tak:

da maluch teraz to jakies tansze drobiazgi skladuje a reszte puzniej.kurde grudzien to wykanczajacy miesiac. jeszcze moja siostra ma imieniny i 2 kolezanki urodziny i prezenty i masakra:szok: :szok: :szok: :szok:

Ja sie zakochalam w tej poscieli:

144621267

142032130

no i oczywiscie juz zadnej innej poscieli w ogole nie widze :no:
tylko wlasnie te ceny sa powalajace :baffled: trzeba zacisnac pasa po prostu :happy:

my miloku nie robimy prezentow gwiazdkowych w tym roku, wlasnie ze wzgledu na wydatki zwiazane z malenstwem :happy:
teraz to sie dopiero zaczna wydatki konkretne - ciuszki to pikus przy wozku, lozeczku i poscieli :laugh2:
az sie boje, ale kupic trzeba ;-)

sliczna ta posciel:tak: :tak: :tak:

Agutek ja tez sie tego boje.
My tez nie robimy jakis tam konkretnych prezentow, no jedynie sobie nawzajem. ale reszcie jakies male upominki.tylko ze te upominki mimo wszystko kosztuja:tak: :tak:
ale moze faktycznie lepiej bedzie calkowicie zrezygnowac z upominkow bo nawet tego sie nazbiera. Poprostu poinformuje wszystkich ze nie kupujemy w tym roku nic nikomu.:tak: :eek: :eek:

miloku no wlasnie wszystko kwestia tego czy mozecie sobie na te nawet drobne upominki pozwolic czy nie...
my raczej z tego zrezygnujemy, bo wlasnie jak piszesz - niby drobiazgi, ale ostatecznie sumka jakas zawsze sie uzbiera niestety...

za to pomysl jakie wspaniale swieta beda za rok!!!
wow, bedzie czadersko :tak:

nooo własnie :tak:

posciel sliczna
jak ja szukalam kiedys to nie zlokalizowalam takiego cacka :dry:
teraz kupie jeden komplet
ale narazie nie
juz kiedys pisalam ze mamy w planie przeprowadzke w lutym
i odkladam zakupy na ostatnią chwile
ale ok miesiac przed porodem - czyli w okresie planowanej przeprowadzki przyleci moja mama
ale będę miała wtedy labę :-):-):-)

poszaleje na zakupach :tak::tak::tak:

Ja to wlansi enie wiem i niestety obawiam sie ze nie beda az takie czaderskie. napewno w jakims stopniu tak bo dzidiz bedzie ,ale u nas zawsze jest problem . co robimy na swieta?

Moje mezus pracuje w swieta zawsze do 18 i nie ma mozliwosci dostania urlopu przez caly grudzien.
My bedziemy mieli prawdziwe siweta dopiero za jakies 2 lata jak wigilia bedzie wypadala we srode , lub we czwartek:tak: :tak: :tak: :tak:

Ale jakos damy rade w przyszlym roku pojedziemy do polski po dwietach albo do nas przyjedzie rodzinka. zobaczymy :tak: :tak: :tak:
Swita zawsze sa fajne:-D :-D

Ale to beda moje pierwsze swieta bez rodzicow i calej reszty familii,ale za to z nowym mezem:-D :-D :-D :-D :-D
Dam rade czas sie usamodzielnic :tak: :-D :-D :-D :-D

Moja mama tez przylatuje na poczatku lutego . wiec tez mi pomoze.Co prawda nie bedziemy sie przeprowadzac.ale urzadzac pokuj. Szafy i meble przestawiac . zasze sie przyda pomocna dlon:-D :tak: :tak:

a Jak macie przeprowadzke w planach to faktycznie zkupy lepiej zostawic na sam konic bo potem wiecej rzezczy do przewiezienia :tak: :tak:

My nie wiele podad pol roku temu sie przeprowadzilismy a ja juz znowu bym sie gdzies wyniosla. ale tym razem chciala bym juz cos swojego. wiec postanowilam ,ze jezeli mam sie przprowadzic to jedynie do nowego ,mojego domku.:tak: :tak: :tak: :tak:

Oj dlugo tu w takim razie posiedze:szok: :szok: :szok:

Melanie, bo ta posciel to jakas nowosc.
Co do przeprowadzki to faktycznie - lepiej odlozyc sobie zakupy na pozniej, choc pewnie korci, zeby kupic jak sie widzi cos fajnego w sklepie ;-)

Ja zdecydowalam, ze wezme dwa komplety - pomaranczowy bedzie pasowal mi do sypialni i bedzie wlasnie jako pierwszy, a potem pokoj dzidzi jest zielony, wiec na zmiane bedzie ten zielony komplecik. Do tego w pokoju dziececym dodatki beda pomaranczowe wiec powinno wszystko ladnie wspolgrac. :happy:

miloku, to zycze, zeby szybko udalo sie uzbierac pieniazki na wlasny domek
a to chcecie w UK kupic czy w PL?

reklama
zadzwonilam do sklepu, w ktorym zamowilismy wozek i jesli wszystko dobrze pojdzie to na swieta bedziemy go mieli w domku :happy:

oprocz siedziska spacerowego wszystko juz doszlo...troche mi ulzylo, bo po tym jak babka przedstawila mi mozliwosc polrocznego czekania to troszke zaczelam miec stracha ;-)

ale sie ciesze :laugh2:

Do góry