reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

oczywiscie to tylko moje zdanie
a kazda mama ma prawo do swojego
ja chcialabym tylko sluzyc swoją radą

mam nadzieje, ze nie odbieracie moje sugestie w negatywny sposób :zawstydzona/y:

no pewnie, ze nie!
wlasnie o to chodzi, zebysmy niepotrzebnie nie kupily czegos co potem nigdy nie uzyjemy, a kase wydamy ;-) :tak:

reklama
ja nie robilam jeszcze zakupow poniewaz:po pierwsze - ciuszki jakies dostane po siostrzencu i nie chce na razie kupowac, bo jeszcze nie wiem co mi sie dostanie; po drugie - wiekszych rzeczy typu lozeczko nie ma dla mnie sensu teraz kupowac, bo jeszcze w styczniu czeka nas przeprowadzka i im mniej mamy rzeczy tym lepiej.
ale ogolnie rzecz biorac, to chcialabym juz wszystko miec i nie martwic sie, ze potem bede musiala biegac z wielkim brzuchem i a nuz nie zdaze...:-)

Melanie ja na razie tylko taką orientacyjną listę zrobiłam i jak wspomniałam na pewno ulegnie weryfikacji ale dzięki za uwagi :).

debiutantko jesli moge, to wtrace

po cholipke podgrzewacz?
w mikrofali 10 s. i gotowe - mikrofali nie mam a w ogóle to mam nadzieję karmic naturalnie więc w ogóle może się okazac niepotrzebny (chyba...)

a łóżeczko turystyczne i zwykłe :confused: (oba bo turystyczne będzie stało u mojej Mamy a w razie jakiegoś wyjazdu weźmiemy je do auta, zresztą turystyczne odkupię od znajomych tanio mam nadzieję ;))

spiworek i rozek :confused: mysle, ze albo to albo to - dodam, ze ja nie mialam ani tego, ani tego :-D( no i tu skorzystam z porady bo nie mam kompletnie doświadczenia, to chyba rożek jak już bo z tego co wiem w wózku jest śpiworek w wyposażeniu)

fotelik samochodowy mialam z opcją rozkładania na płasko i on swietnie służył za kołyske i leżaczek
(te foteliki, które ogladałam nie miały chyba takiej funkcji a do wózka, który chcę kupić nie da sie wpiąć fotelika, poza tym leżaczek też mam od znajomych odkupić :) )

oczywiscie to tylko moje zdanie
a kazda mama ma prawo do swojego
ja chcialabym tylko sluzyc swoją radą

mam nadzieje, ze nie odbieracie moje sugestie w negatywny sposób :zawstydzona/y:

A za wszelkie praktyczne wskazówki BAAAARDZO dziękuję bo w końcu o to chodzi na tym forum, żeby wymieniać poglądy i służyć doświadczeniem :)

ja chyba też jestem za opcja czym mniej tym lepiej:-) no ale jak pogrzewacz, czy laktator okaże się potrzebny to go kupię:-) co do ubranek to nienależy szalec bo i tak to wydatek na krótko co nie znaczy że dzidzia ma mieć dwie pary spiochów:laugh2: dziwczyny wszystko z umiarem:laugh2:

mnie najbardziej przeraza fakt, ze co z tego, iz za chwile bede miala wyprawke ciuszkowa dla dziecka, jak 3 miesiace po porodzie zacznie sie wszystko od nowa - czyli kupowanie garderoby na kolejne 3 miesiace i tak juz do konca :laugh2: dzieci tak szybko rosna i ciuszki na krotko starczaja...niestety :baffled:

u nas najdłużej posłużyły ciuszki z rozmiarem 74, wtedy już dziecko przestaje tak szybko rosnąć
teraz córka nosi 80 i 86
ale ma jeszcze niektóre z rozmiaru 74

- teraz to już sie inaczej kupuje,
poprostu sukcesywnie dokupuje się to na co jest potrzeba, to już nie jest takie szaleństwo jak na początku przy kompletowaniu wyprawki ;-)
co nie oznacza, że to nie sprawia takiej samej frajdy :tak:

nie mam :no:
ale po dłużych przemysleniach stwierdzilismy ze za bardzo wyboru nie mamy
jesli chcemy zeby to byl 3 kolowiec i siedzisko 1 za 2, i zeby byl lekki
to musi byc ten co pokazywalam wczesniej :tak:

pamietasz?

reklama
cos kojarze
ale pokaz jak masz pod reka

ja sie zastanawiam czy nie kupic takich klipsow zespalajacych 2 wozki
robi to jakis angol i ma nawet patenet na to
straszny tramwaj wychodzilby, tyle ze ja mam 50m do lasu