reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowe szaleństwo!

oczywiscie to tylko moje zdanie
a kazda mama ma prawo do swojego
ja chcialabym tylko sluzyc swoją radą

mam nadzieje, ze nie odbieracie moje sugestie w negatywny sposób :zawstydzona/y:

no pewnie, ze nie!
wlasnie o to chodzi, zebysmy niepotrzebnie nie kupily czegos co potem nigdy nie uzyjemy, a kase wydamy ;-) :tak:

reklama
ja nie robilam jeszcze zakupow poniewaz:po pierwsze - ciuszki jakies dostane po siostrzencu i nie chce na razie kupowac, bo jeszcze nie wiem co mi sie dostanie; po drugie - wiekszych rzeczy typu lozeczko nie ma dla mnie sensu teraz kupowac, bo jeszcze w styczniu czeka nas przeprowadzka i im mniej mamy rzeczy tym lepiej.
ale ogolnie rzecz biorac, to chcialabym juz wszystko miec i nie martwic sie, ze potem bede musiala biegac z wielkim brzuchem i a nuz nie zdaze...:-)

Melanie ja na razie tylko taką orientacyjną listę zrobiłam i jak wspomniałam na pewno ulegnie weryfikacji ale dzięki za uwagi :).

debiutantko jesli moge, to wtrace

po cholipke podgrzewacz?
w mikrofali 10 s. i gotowe - mikrofali nie mam a w ogóle to mam nadzieję karmic naturalnie więc w ogóle może się okazac niepotrzebny (chyba...)

a łóżeczko turystyczne i zwykłe :confused: (oba bo turystyczne będzie stało u mojej Mamy a w razie jakiegoś wyjazdu weźmiemy je do auta, zresztą turystyczne odkupię od znajomych tanio mam nadzieję ;))

spiworek i rozek :confused: mysle, ze albo to albo to - dodam, ze ja nie mialam ani tego, ani tego :-D( no i tu skorzystam z porady bo nie mam kompletnie doświadczenia, to chyba rożek jak już bo z tego co wiem w wózku jest śpiworek w wyposażeniu)

fotelik samochodowy mialam z opcją rozkładania na płasko i on swietnie służył za kołyske i leżaczek
(te foteliki, które ogladałam nie miały chyba takiej funkcji a do wózka, który chcę kupić nie da sie wpiąć fotelika, poza tym leżaczek też mam od znajomych odkupić :) )

oczywiscie to tylko moje zdanie
a kazda mama ma prawo do swojego
ja chcialabym tylko sluzyc swoją radą

mam nadzieje, ze nie odbieracie moje sugestie w negatywny sposób :zawstydzona/y:

A za wszelkie praktyczne wskazówki BAAAARDZO dziękuję bo w końcu o to chodzi na tym forum, żeby wymieniać poglądy i służyć doświadczeniem :)

ja chyba też jestem za opcja czym mniej tym lepiej:-) no ale jak pogrzewacz, czy laktator okaże się potrzebny to go kupię:-) co do ubranek to nienależy szalec bo i tak to wydatek na krótko co nie znaczy że dzidzia ma mieć dwie pary spiochów:laugh2: dziwczyny wszystko z umiarem:laugh2:

mnie najbardziej przeraza fakt, ze co z tego, iz za chwile bede miala wyprawke ciuszkowa dla dziecka, jak 3 miesiace po porodzie zacznie sie wszystko od nowa - czyli kupowanie garderoby na kolejne 3 miesiace i tak juz do konca :laugh2: dzieci tak szybko rosna i ciuszki na krotko starczaja...niestety :baffled:

u nas najdłużej posłużyły ciuszki z rozmiarem 74, wtedy już dziecko przestaje tak szybko rosnąć
teraz córka nosi 80 i 86
ale ma jeszcze niektóre z rozmiaru 74

- teraz to już sie inaczej kupuje,
poprostu sukcesywnie dokupuje się to na co jest potrzeba, to już nie jest takie szaleństwo jak na początku przy kompletowaniu wyprawki ;-)
co nie oznacza, że to nie sprawia takiej samej frajdy :tak:

nie mam :no:
ale po dłużych przemysleniach stwierdzilismy ze za bardzo wyboru nie mamy
jesli chcemy zeby to byl 3 kolowiec i siedzisko 1 za 2, i zeby byl lekki
to musi byc ten co pokazywalam wczesniej :tak:

pamietasz?

reklama
cos kojarze
ale pokaz jak masz pod reka

ja sie zastanawiam czy nie kupic takich klipsow zespalajacych 2 wozki
robi to jakis angol i ma nawet patenet na to
straszny tramwaj wychodzilby, tyle ze ja mam 50m do lasu