reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowe szaleństwo!

A mi się dziś teściowa "wygadała", że już kupiła kilka ciuszków dla neszego Maluszka.A ja myslałam, że to ja jestem niecieroliwa :-D :-D :-D
Nie oglądałam ich jeszcze ale miło mi się zrobiło, niedługo ja wyrusze na podbój sklepów!!!!!!!!!!! :-)

reklama
czapeczki tutaj kupic to tez niezla sztuka ale kupuje dla noworodka i sprawdz\am czy piesc mi do niej wchodzi luzno.

dowiedzialam sie, ze ponoc noworodki maja rozmiar 36-38 :happy:

Te rekawiczki to nie mam pojecia o co chodzi. to takie na zime bez palcow?czy to takie na codzien ?

chodzi o takie rekawiczki na codzien, do noszenia po domu, zeby dziecko nie podrapalo sie

A rajstopki.Co prawda tutaj nie ma , ale taki bobas je nosi???:confused: :confused:

ja takiemu maluchowi rajstopej zakladac nie bede..wystarczy body+spiochy :happy:

my mamy materac kokosowo-gryczany
moge smialo polecic, bardzo jest wygodny

zastanowilam sie natomiast ostatnio nad kombinezonem, zaraz po porodzie napewno sie nam jeszcze przyda

cholerka tylko wydawac stowe na miesiac to mi sie nie chce
moze sie z kim zamienia, po Jasiu mam na 68 wiec po porodzie duzo za duzy

Ja też słyszałam, że materace kokosowo - gryczane są dobre i taki zamierzam kupić.

A jeśli chodzi o łóżeczko tu chyba bez szuflady bo łatwiej będzie pod nim sprzątać. Zawsze zresztą można jakieś pudła z nieużywanymi rzeczami tam umieścić, szczególnie na początku kiedy dno będzie w wyższej pozycji. Nie wiem tylko czy kupować łóżeczko z opuszczanym bokiem czy wystarczy zwykłe gdzie się szczebelki da wyjmować (to dla "wyłażących" dzieci). Może jakieś doświadczone Mamusie poradzą??? Anija co o tym myślisz??

zastanowilam sie natomiast ostatnio nad kombinezonem, zaraz po porodzie napewno sie nam jeszcze przyda

anija ja kupilam kombinezon
w biedronce za 30zl!!!!
moze jeszcze sa?
tez mi szkoda bylo na raz, albo kilka razy wydawac ponad stowe ;-) a musze powiedziec, ze naprawde sa ladne :-)

widzialam, ze na allegro jakas gosciowa nakupowala tych kombinezonow i teraz sprzedaje je za 80zl...cwaniara :dry:

co do lozeczka to chyba jednak zdecydujemy sie bez szuflady, z tych samych powodow co ty debiutatnko..tym bardziej, ze za szuflade trzeba doplacic prawie 100zl :baffled:

A jakiej firmy upatrzyłyście sobie łóżeczka? Ja ogladałam Drewexu, Klupsia i Gluck i sama nie wiem jakie. Widziałam też w IKEA ale oni mają nietypowy wymiar więc nie biorę pod uwagę.

Wczoraj kuzynka podrzuciła mi pudło ciuchów po swoim synu. Jak tak dalej pójdzie to będę musiała sklep otworzyć.... W końcu nic nowego nie kupię bo to nie będzie miało sensu. Nawet tych nie zdążę chyba wykorzystać :/.

reklama
Do góry