reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

No wlasnie nie wiem, gdzies tylko wyczytalam, ze niby kaftaniki sa dobre na poczatku, bo nie dotykaja pepuszka...tylko nie wiem niby jak :nerd:

Ja mam juz dosc sporo bodziakow wiec chyba na nich poprzestane.
Ale wszystkie mam zapinane przy glowce i w kroku - mam nadzieje, ze jakos dam sobie rade z ubraniem maluszka :sorry2:

reklama
Co od tych kaftanikow to mam 2 na wyprawke do szpitala.podobno tylko wtedy sie przydaja. mamy mowily ze one nie wygodne sa i wogule.zreszta mi tez sie tak srednio podobaj. mam2 i wystarczy. a ciuszkow typu. body,pajace czapeczki , spodenki, kurteczki i rozne slicznosci to tego mam cala mase i nie wiem czy nie przesadzialm juz z iloscia.
ale staram sie kupowac troche wieksze zeby nq dluzej starczalay. zobaczymy jak to w praktyce bedzie.:tak: :tak:

ja mam zaledwe kilka sztuk w rozm. 56 a reszte kupuje w 62 - ponoc to starcza na kilka miesiecy (tak slyszalam od kolezanek)...

mam jeden pajacyk na 68, ale to zupelnie przez przypadek..zle przeczytalam :sorry2:

te wieksze bede potem kupowac, bo nie wiem jak dzidzia bedzie rosla :sorry:
no chyba, ze bedzie jakas superokazja :-p

62, 68 możesz smialo kupowac

z rozmiarami to tez roznie bywa
moja cora nosi jednego bodziaka
gdzie na metce jest rozm. 3-6 m :szok::tak::-D

a ma ich już 14
... miecięcy :-)

no wlasnie Melanie - powiedz na kiedy mniej wiecej rozmair 68 nam przypadnie? na lato??
zebym wiedziala czy kupowac letnie ciuszki czy juz jesienne na przyklad :sorry:

dziewczyny tak sie zastanawiam nad paroma aspektami:

-lozeczko z szuflada czy bez?
-2 posciele wystarcza czy wiecej?
-rozmiar czapeczki dla noworodka?
-rekawiczki niedrapki - kupowac czy nie? ile? (ostatnio w "mamo juz jestem" mowili, zeby uzywac jak najrzadziej)
-jaki materac do lozeczka najlepszy?

jak wy uwazacie :confused:

Moje sugestie:

- mielismy lozeczko z szufladą i w sumie postawilismy mały stolik na kółkach obok łóżeczka i dostep dp szuflady był utruniony, przez co trzymalismy tam tylko rzeczy mało potrzebne, takie jak świeca po chrzcie itp :-p

jesli masz w domu mało miejsca, to napewno sie przyda
ale jesli masz gdzie chowac pierdoly, to szuflada nie jest konieczna ;-)

- a wiesz, ze my mielismy tylko 1 kpl pościeli :eek: ale miałam 3 przescieradla
bo mi sie tylko 1 kpl poscieli spodobal :-D a nie lubie kupowac rzezcy, ktore mi sie nie podobają
jak chcialam wyprac posciel, to robilam to w dzien i po praniu prasowalam, na wieczór było suche - łącznie z ochraniaczem
a w dzien córa drzemala pod kocykiem

- czapeczka ? kurcze nie pamietam dokladnie ale moja cora urodzila sie z obwodem glowki 36 cm
jednak czapeczki mialy inny rozmiar na metce
chyba 40 czy 42 :dry:
najlepiej kupowac na oko, i z 3 w roznym rozmiarze ;-)

- mielismy kupione rekawiczki ale chyba raz je ubralam córce
teraz ich nie kupie

- materac proponuje kokosowy
nasz sie sprawdzil i nie byl to zaden super model
zaplacilismy jakies 40 pln

dla takich maluszkow wazne, zeby nie byl za miekki

i to chyba wszystko co mam w tej sprawie do powiedzenia :happy:

dzieki :-)

no mi te niedrapki jakos sie nie podobaja, ale moze kupie jakas pare tak na sprobowanie, zeby przekonac sie na zywca :-p

Melanie, widze, ze troche podobne jestesmy do siebie - jak cos mi sie nie podoba, to chocby nie wiem co nie kupie, nie zaloze... :no: ;-)

reklama
Co do poscieli to zamierzam kupic napewno 2 i nie mam takiego dylematu jak wy dziewczyny bo tak mi sie podobaja ze ciezko mi sie zdecydowac ktora ladniejsza.
czapeczki tutaj kupic to tez niezla sztuka ale kupuje dla noworodka i sprawdz\am czy piesc mi do niej wchodzi luzno.
Te rekawiczki to nie mam pojecia o co chodzi. to takie na zime bez palcow?czy to takie na codzien ?

A o materac to mam pytanie . melanie rozgladalas sie tutaj za materacami? ja tak troche sie im przyjzalam niedosc ze cholerstw drogie jak niewiem to jeszcze nie wiem jakie wybrac.

Dziewczyny niech mnie ktos powstrzyma. ja znowu dzisiaj kupilam 2 siaty ciuszkow dla malego. 2 komplety z nexta , 6 spioszkowz h&m ,jakies dresiki , spodeneczki ,ogrodniczki,czapeczke , bluzy buciki , koszule w krate.:eek: :eek: :eek:
Ale nie wiem czy dziecku sie naklada takie te body bez nozek (nie wiem jak to sie nazywa ,chyba body:-D :-D )i kiedy sie to naklada?
A rajstopki.Co prawda tutaj nie ma , ale taki bobas je nosi???:confused: :confused:

Do góry