reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo!

No to znasz ten ból Melanie...
Jak tak będę kupowac na tym allegro to do marca się w domu wariatów znajde :/. Juz sobie dałam szlaban - tzn. jeśli w tym tyg. nic nie kupię (a mam 4 aukcje na oku ;) ) to pasuję i nawet nie wchodze na allegro!!!

Co gorsza moja Siostra mnie bardzo dopinguje i podpuszcza więc ciężko będzie zwalczyć ten świeży nałóg .... Ech życie....

Ja kupilam na allegro to co wam pokazywalam i na ten miesiac koniec.
Takie limity sobie ustawiam, wlasnie po to, zeby nie przesadzic i nie nakupowac za duzo. W listoapdzie mam w planach wyjazd po wybor wozka i na miejscu mam zamiar troche nowych ciuchow kupic, dlatego poki co na allegro nie robie zakupow. Potem znowu tam wroce. Robie sobie taka rotacje zakupowa, troche tu troche tam....:-p

reklama
Agutek ale ciężko się powstrzymać :). Szczególnie jak się widzi takie małe - dorosłe ciuszki i do tego markowe (na które ja na pewno bym sobie nie pozwoliła :)).
A z drugiej strony takiemu malutkiemu smykowi jest naprawde wszystko jedno czy ma zwykłe pajace czy jakieś "wypasione" dżinsy czy bluzę. Zresztą takiemu śpiącemu większość maluszkowi pewnie nawet niewygodnie w takich ciuchach. Co innego jak już zaczyna chodzić ... A te ciuszki to głównie dla mamy są.

Tak czy owak ciężko się oprzeć ... Baba to baba, jak sobie coś ubzdura to koniec świata...

A my w weekend pojechalismy do mojej Mamy, która nie pozwala nam oczywiście nic kupować. Nie wierzyłam jednak że Ona nic nie ma dla naszej dzidzi, zaczelismy wiec ją podpuszczac że biedna dzidzia nic jeszcze nie ma a koleżanki z forum już zakupy robią :-)
I Mama się ugieła i przyniosła z ukrycia 3 siaty ciuszków, butelek, ręczniczków - słowem piękna wyprawka. Od razu mi się wszystkie parametry życia poprawiły :-D Teraz siedze i sobie przypominam co tam było, bo już o zabraniu wyprawki nie było mowy...:laugh2:

A my w weekend pojechalismy do mojej Mamy, która nie pozwala nam oczywiście nic kupować. Nie wierzyłam jednak że Ona nic nie ma dla naszej dzidzi, zaczelismy wiec ją podpuszczac że biedna dzidzia nic jeszcze nie ma a koleżanki z forum już zakupy robią :-)
I Mama się ugieła i przyniosła z ukrycia 3 siaty ciuszków, butelek, ręczniczków - słowem piękna wyprawka. Od razu mi się wszystkie parametry życia poprawiły :-D Teraz siedze i sobie przypominam co tam było, bo już o zabraniu wyprawki nie było mowy...:laugh2:
Fajnie tak prawda:-) .my jak wrucilismy z urlopu to tez cala siate cuiszkow siora nam zprezentowala:-) , a mama druga siate i wozek kupila.:-) :-) :-) :-)
ja sama jeszcze czekam do usg i tez bede kupowac.Slyszalam ,ze do pierwszego kopniaka nie mozna kupowac ,a potem to juz szal zakupowy.Ale chcialbym juz wiedziec co to bedzie.:tak: :tak: Moze sie ujawni;-)

dzisiaj przyszły do mnie paczki z ciuszkami dla maleństwa, ktore wam pokazywalam ostatnio.

ale to wszystko jest maciupkie, takie tyci tyci...
i słodziutkie :happy:

mam mętlik w głowie ile tego wszystkiego jeszcze brakuje i czasami mam wrażenie, ze nie zdażę, nie wyrobię się...albo kasiorki zabraknie :-p
takie jakieś głupkowate uczucie, bo wiem, że przecież dam radę :cool2:

dzisiaj przyszły do mnie paczki z ciuszkami dla maleństwa, ktore wam pokazywalam ostatnio.

ale to wszystko jest maciupkie, takie tyci tyci...
i słodziutkie :happy:

mam mętlik w głowie ile tego wszystkiego jeszcze brakuje i czasami mam wrażenie, ze nie zdażę, nie wyrobię się...albo kasiorki zabraknie :-p
takie jakieś głupkowate uczucie, bo wiem, że przecież dam radę :cool2:
Tez mam takie glupie wrazenie, ale staram sie nie wpadac w panike i wyluzowac :)

Uffff... ja znów kolejny wieczór spędziłam na allegro i .... udało mi się wygrac :). Teraz już robię szlaban cn. do marca ;) bo w koncu dzieciak nie będzie miał kiedy w tym wszystkim chodzić (leżeć ;)).

A pewnie i tak trzeba będzie dokupić jakies kaftaniki ale to "wyjdzie w praniu".

Poza tym jeszcze jakiś "arsenał" butelek i kosmetyków....

hehehe debiutantka dobra jesteś :-D
a ja wygrałam ten komplet poscieli co pisałam wczesniej
i to za smieszne pieniądze

a wiesz, że ja miałam 2 buteleczki do roku mojej córki :eek:
dopiero niedawno dokupilismy jeszcze 3 szt

polecam buteleczki dr Browna - antykolkowe
jestem z nich bardzo zadowolona, nie wsysa się smoczek do środka jak dziecko pije :tak:

tylko trzeba dokładnie myć ten systemik zamontowany w środku ale dają do tego specjalną szczoteczkę :tak:

reklama
:-D :-D Mam pierwszy zakupiony przez nas nabytek(ebay).Zaczynamy od smiesznej strony , ale mamy juz fotelik samochodowy dla niemowlaka.:-D
Wczoraj wpadlismy w szal i ledwo powstrzymalam sie ,zeby kupic lozeczko i zestaw butelek Avent czy Avant.:tak: :tak: A tak wogule to co o nich sadzicie (o butelkach, pompkach, sterylizatorach)

Do góry