reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

ja nie dopajałam córki :happy:

ona wcale nie lubila pić tych naszych polskich granulatów,
jedyne co, to jak była już butelkowcem - lubiła walnąć sobie bobo frucik :tak:

reklama
Avent jest ok, zarowno butelki jak i laktator.
Mi sie przydal bardzo bo jas mial w dupkie cyca i chcial tylko butelke. Za to ja bardzo chcialam zeby jadl moje mleczko, mialam nawet na tym punkcie schizy.
Wiec 10 miesiecy co 2 h doilam te swoje biedne cycuchy.

Miloku, sorry za to "zarażenie" obiecuję poprawę i to, że do marca nic nie będe pisała o zakupach ciuszków ;) (no chyba, że jak sie jakies wyprzedaże na przełomie roku zaczną to się skuszę ;P )...

Poza tym mam szlaban i teraz musze się skupić na wózku, foteliku i łóżeczku a to już konkretne wydatki.

Agutek ale ja ze wzgl. na szlaban nie będe nic z ciuchów już kupować (chyba ;) ). Ale będę komentowac to co Wy piszecie ;).
Przez moją siostrę - maniaczkę to ja niedługo miałabym zestaw ciuchów na 12 - 18 miesięcy a może i na później!!! Muszę jej powiedziec stanowcze nie!!!

pytanie:

kupujecie od razu posciel czy czekacie z zakupem na troche pozniej jak maluch podrosnie??

slyszalam, ze na poczatku maluchowi najwygodniej spi sie w spiworku albo rozku i ze nie mozna podkladac mu pod glowke poduszki...przez co na poczatku ona jak i kołdra sa niepotrzebne :eek:

jak planujecie?

ja chyba kupie posciel mimo wszystko, a najwyzej koldre i poduche wcisne na jakis czas do szafy i sobie poczekaja na wlasciwy dzien...
te posciele sa tak cudne, ze nie wierze, iz moglabym sie powstrzymac przed kupnem :-p

pytanie:

kupujecie od razu posciel czy czekacie z zakupem na troche pozniej jak maluch podrosnie??

slyszalam, ze na poczatku maluchowi najwygodniej spi sie w spiworku albo rozku i ze nie mozna podkladac mu pod glowke poduszki...przez co na poczatku ona jak i kołdra sa niepotrzebne :eek:

jak planujecie?

ja chyba kupie posciel mimo wszystko, a najwyzej koldre i poduche wcisne na jakis czas do szafy i sobie poczekaja na wlasciwy dzien...
te posciele sa tak cudne, ze nie wierze, iz moglabym sie powstrzymac przed kupnem :-p
Ja napewno sie nie powstrzymam. juz nawet mam tak wstepnie upatrzona jaka chce. :laugh2:
i jeszcze jakos tak mi sie wydaje , ze dzidiza w tym spiworku to zmarznie( bo mas ztaki kokon na mysli), w rozku za ciasno. Nie wiem sama . mama przyjedzie bedzie dawac wskazowki.:-p
Wiem tylko , ze dzidiza musi miec twardo i bez podusi. a czy kolderka czy spiworek czy kokon nie mam pojecia.
Moze mamy doswiadczone nam cos podpowiedza( a przynajmiej mi , bo ciemna masa jestem):laugh2: :laugh2: :laugh2:

slyszalam, ze dzidzie ponoc lubia wlasnie na poczatku jak jest ciasno - stad te rożki :eek:
mi to ciezko sobie wyobrazic, bo ja na pewno nie chcialabym w czyms takim spac, a niby maluchy to lubia...

sama nie wiem :dry:

reklama
slyszalam, ze dzidzie ponoc lubia wlasnie na poczatku jak jest ciasno - stad te rożki :eek:
mi to ciezko sobie wyobrazic, bo ja na pewno nie chcialabym w czyms takim spac, a niby maluchy to lubia...

sama nie wiem :dry:
Masz racje .pewnie czuja sie jak zagipsowane mumie.:tak: :tak:

Znajoma mowila mi,ze tylko w szpitalu trzymal dzidize w tym kokonie, a jak wrucila do domu to juz nie.Jak rozwinela corcie to ona ogladala swije raczki i nozki jakby nie wiedziala ze takie cos ma.:-D :-D ALe to musialo smiesznie wygladac:-D :-D :-D

Do góry