reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowe szaleństwo!

ja nie dopajałam córki :happy:

ona wcale nie lubila pić tych naszych polskich granulatów,
jedyne co, to jak była już butelkowcem - lubiła walnąć sobie bobo frucik :tak:

reklama
Avent jest ok, zarowno butelki jak i laktator.
Mi sie przydal bardzo bo jas mial w dupkie cyca i chcial tylko butelke. Za to ja bardzo chcialam zeby jadl moje mleczko, mialam nawet na tym punkcie schizy.
Wiec 10 miesiecy co 2 h doilam te swoje biedne cycuchy.

Miloku, sorry za to "zarażenie" obiecuję poprawę i to, że do marca nic nie będe pisała o zakupach ciuszków ;) (no chyba, że jak sie jakies wyprzedaże na przełomie roku zaczną to się skuszę ;P )...

Poza tym mam szlaban i teraz musze się skupić na wózku, foteliku i łóżeczku a to już konkretne wydatki.

Agutek ale ja ze wzgl. na szlaban nie będe nic z ciuchów już kupować (chyba ;) ). Ale będę komentowac to co Wy piszecie ;).
Przez moją siostrę - maniaczkę to ja niedługo miałabym zestaw ciuchów na 12 - 18 miesięcy a może i na później!!! Muszę jej powiedziec stanowcze nie!!!

pytanie:

kupujecie od razu posciel czy czekacie z zakupem na troche pozniej jak maluch podrosnie??

slyszalam, ze na poczatku maluchowi najwygodniej spi sie w spiworku albo rozku i ze nie mozna podkladac mu pod glowke poduszki...przez co na poczatku ona jak i kołdra sa niepotrzebne :eek:

jak planujecie?

ja chyba kupie posciel mimo wszystko, a najwyzej koldre i poduche wcisne na jakis czas do szafy i sobie poczekaja na wlasciwy dzien...
te posciele sa tak cudne, ze nie wierze, iz moglabym sie powstrzymac przed kupnem :-p

pytanie:

kupujecie od razu posciel czy czekacie z zakupem na troche pozniej jak maluch podrosnie??

slyszalam, ze na poczatku maluchowi najwygodniej spi sie w spiworku albo rozku i ze nie mozna podkladac mu pod glowke poduszki...przez co na poczatku ona jak i kołdra sa niepotrzebne :eek:

jak planujecie?

ja chyba kupie posciel mimo wszystko, a najwyzej koldre i poduche wcisne na jakis czas do szafy i sobie poczekaja na wlasciwy dzien...
te posciele sa tak cudne, ze nie wierze, iz moglabym sie powstrzymac przed kupnem :-p
Ja napewno sie nie powstrzymam. juz nawet mam tak wstepnie upatrzona jaka chce. :laugh2:
i jeszcze jakos tak mi sie wydaje , ze dzidiza w tym spiworku to zmarznie( bo mas ztaki kokon na mysli), w rozku za ciasno. Nie wiem sama . mama przyjedzie bedzie dawac wskazowki.:-p
Wiem tylko , ze dzidiza musi miec twardo i bez podusi. a czy kolderka czy spiworek czy kokon nie mam pojecia.
Moze mamy doswiadczone nam cos podpowiedza( a przynajmiej mi , bo ciemna masa jestem):laugh2: :laugh2: :laugh2:

slyszalam, ze dzidzie ponoc lubia wlasnie na poczatku jak jest ciasno - stad te rożki :eek:
mi to ciezko sobie wyobrazic, bo ja na pewno nie chcialabym w czyms takim spac, a niby maluchy to lubia...

sama nie wiem :dry:

reklama
slyszalam, ze dzidzie ponoc lubia wlasnie na poczatku jak jest ciasno - stad te rożki :eek:
mi to ciezko sobie wyobrazic, bo ja na pewno nie chcialabym w czyms takim spac, a niby maluchy to lubia...

sama nie wiem :dry:
Masz racje .pewnie czuja sie jak zagipsowane mumie.:tak: :tak:

Znajoma mowila mi,ze tylko w szpitalu trzymal dzidize w tym kokonie, a jak wrucila do domu to juz nie.Jak rozwinela corcie to ona ogladala swije raczki i nozki jakby nie wiedziala ze takie cos ma.:-D :-D ALe to musialo smiesznie wygladac:-D :-D :-D

Do góry