reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupowe szaleństwo!

Uffff... ja znów kolejny wieczór spędziłam na allegro i .... udało mi się wygrac :). Teraz już robię szlaban cn. do marca ;) bo w koncu dzieciak nie będzie miał kiedy w tym wszystkim chodzić (leżeć ;)).

A pewnie i tak trzeba będzie dokupić jakies kaftaniki ale to "wyjdzie w praniu".

Poza tym jeszcze jakiś "arsenał" butelek i kosmetyków....

hehe debiutantko..rozwalasz mnie :laugh2: to ty masz juz wszystkie ciuszki?? :-p

co do sterylizatorow i laktatorow - to nie kupuje raczej :no:
ostatnio w programie tvn style mowili, ze mamy jeszcze przed porodem kupuja laktatory, potem jak malutki problem sie pojawia to od razu go uzywaja, a nie tedy droga.
poza tym mozna kupic, a nigdy nie uzyc.
lepiej zostawic ten zakup na chwile, gdy okaze sie niezbedny, bo w sklepach jest ich mnostwo...i tak tez zamierzam zrobic :-)

butelki - kupie chyba jedna mała i jedną wiekszą...jak sie uda to i tak zamierzam karmic piersia, a jak nie wyjdzie to do sklepu pobiec po butelke to nie problem ;-)

a wy bedziecie kupowac??

reklama
Agutek, nie wiem czy mam wszystko bo pewnie i tak cos dokupię . Ale tak czy owak ta ciąża mi chyba we łbie namieszała bo ja to raczej nie należę do osób spontanicznych i w gorącej wodzie kąpanych a tu takie mechanizmy zadziałały - zobaczyłam cos na allegro i już już musze to mieć bo potem sie sprzeda i nie będzie ;) (jak jakaś wariatka ;)). Pewnie gdyby nie moja siostra to bym tak nie szalała ale ona mnie kurcze nakręca :[!!!

A co do butelek to faktycznie - jeśli się karmi piersią to chyba nie są potrzebne, no może na jakieś herbatki... (nie wiem , nie mam doświadczenia póki co...). Poza tym teraz to żaden problem bo przecież w sklepach jest wszystkiego pod dostatkiem a nawet można sobie przez net zamówić ;P .

A na koniec to się jeszcze "pochwalę" zakupami ale jako, że ich jeszcze nie mam to wkleje link z allegro (nota bene jeszcze sie sprzedawca nie odezwał :/...)
ANGIELSKI ZESTAW JESIEN-ZIMA DLA CHŁOPCA 0-6M (134598097) - Aukcje internetowe Allegro

O rany kobieto ty naprawde szalejesz :laugh2:
a patrzylas na pore roku? bo tu duzo ciuszkow jest takich jesiennych na kilkumiesieczne dziecko, a to u nas lato bedzie akurat...

No wiem wiem ale stwierdzilam,za na letnie wieczory beda dobre ;P. Wiem że świruję ale zwalam to na hormony ;)

przydadzą się te ciuszki napewno
roznie to bywa z pogodą, raz jest cieplo jaz chlodniej :tak:
trzeba miec roznorodne

co do avent to mialam laktator i był ok, w sumie nime byl mi bardzo potrzebny
ale kupilismy go bo ja mialam schize ze beda mnie bolaly cycki i nie bede miala jak odciaggnoc mleka :eek:

kilka razy uzylam i bylo ok
ale ja wiem czy był niezbędny...:confused: :dry:
tymbardziej dlatego, ze moja cora dostawala raz dziennie mleko z butelki

Nawet nie pomyslalam o tym, ze moze sie to na poczatku nie przydac.Podobnie jak Debiutantka wchodze na strone i widzac te wszystkie zestawy (+ cos gratis) juz bym je kupowala.:tak: :tak: :tak:
Chyba jednak wstrzymam sie z butelkami i tymi sterylizatorami.
A teraz pytanie do mam mama dzidizia pije herbatki? bo jak tak to 2 flaszki wystarcza na poczatek.:tak:

A i tak Debiutantka jest najlepsza.Ty mnie kobieto tym szalem zakupowym tez juz zararzasz.:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

reklama
Jedne mamy dopajają dzieci herbatkami, a inne nie :happy:
Ostatnie badania udawadniaja, ze mleko matki spełnia wszystkie wymogi - jest zarówno sycący (pokarm) jak i gaszący pragnienie (napój).

ponoc najpierw leci mleko rzadsze, zeby ugasic pragnienie malucha, a potem gestsze, zeby dzidzius sie najadl.
lekarze wiec ostatnio mowia, zeby nie dopajac dzieci jesli karmi sie piersia...

ja doswiadczenia w ogole nie mam, ale wydaje mi sie, ze natura w koncu madra jest i faktycznie jesli produkujemy mleko to po to by wyzywic te małe ssaki :-p

jesli uda mi sie karmic piersia, to sprobuje sie zastosowac do tej metody i nie podawac dziecku nic innego..

ale czy to wyjdzie w praniu?
pewnie jest to bardzo uzaleznione od kazdego specyficznego przypadku i nie da sie nic w 100% do konca zaplanowac ;-)

takze sprawdzimy to za kilka miesiecy jak juz bedziemy karmic nasze maluchy :-p

Do góry