reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

Uffff... ja znów kolejny wieczór spędziłam na allegro i .... udało mi się wygrac :). Teraz już robię szlaban cn. do marca ;) bo w koncu dzieciak nie będzie miał kiedy w tym wszystkim chodzić (leżeć ;)).

A pewnie i tak trzeba będzie dokupić jakies kaftaniki ale to "wyjdzie w praniu".

Poza tym jeszcze jakiś "arsenał" butelek i kosmetyków....

hehe debiutantko..rozwalasz mnie :laugh2: to ty masz juz wszystkie ciuszki?? :-p

co do sterylizatorow i laktatorow - to nie kupuje raczej :no:
ostatnio w programie tvn style mowili, ze mamy jeszcze przed porodem kupuja laktatory, potem jak malutki problem sie pojawia to od razu go uzywaja, a nie tedy droga.
poza tym mozna kupic, a nigdy nie uzyc.
lepiej zostawic ten zakup na chwile, gdy okaze sie niezbedny, bo w sklepach jest ich mnostwo...i tak tez zamierzam zrobic :-)

butelki - kupie chyba jedna mała i jedną wiekszą...jak sie uda to i tak zamierzam karmic piersia, a jak nie wyjdzie to do sklepu pobiec po butelke to nie problem ;-)

a wy bedziecie kupowac??

reklama
Agutek, nie wiem czy mam wszystko bo pewnie i tak cos dokupię . Ale tak czy owak ta ciąża mi chyba we łbie namieszała bo ja to raczej nie należę do osób spontanicznych i w gorącej wodzie kąpanych a tu takie mechanizmy zadziałały - zobaczyłam cos na allegro i już już musze to mieć bo potem sie sprzeda i nie będzie ;) (jak jakaś wariatka ;)). Pewnie gdyby nie moja siostra to bym tak nie szalała ale ona mnie kurcze nakręca :[!!!

A co do butelek to faktycznie - jeśli się karmi piersią to chyba nie są potrzebne, no może na jakieś herbatki... (nie wiem , nie mam doświadczenia póki co...). Poza tym teraz to żaden problem bo przecież w sklepach jest wszystkiego pod dostatkiem a nawet można sobie przez net zamówić ;P .

A na koniec to się jeszcze "pochwalę" zakupami ale jako, że ich jeszcze nie mam to wkleje link z allegro (nota bene jeszcze sie sprzedawca nie odezwał :/...)
ANGIELSKI ZESTAW JESIEN-ZIMA DLA CHŁOPCA 0-6M (134598097) - Aukcje internetowe Allegro

O rany kobieto ty naprawde szalejesz :laugh2:
a patrzylas na pore roku? bo tu duzo ciuszkow jest takich jesiennych na kilkumiesieczne dziecko, a to u nas lato bedzie akurat...

No wiem wiem ale stwierdzilam,za na letnie wieczory beda dobre ;P. Wiem że świruję ale zwalam to na hormony ;)

przydadzą się te ciuszki napewno
roznie to bywa z pogodą, raz jest cieplo jaz chlodniej :tak:
trzeba miec roznorodne

co do avent to mialam laktator i był ok, w sumie nime byl mi bardzo potrzebny
ale kupilismy go bo ja mialam schize ze beda mnie bolaly cycki i nie bede miala jak odciaggnoc mleka :eek:

kilka razy uzylam i bylo ok
ale ja wiem czy był niezbędny...:confused: :dry:
tymbardziej dlatego, ze moja cora dostawala raz dziennie mleko z butelki

Nawet nie pomyslalam o tym, ze moze sie to na poczatku nie przydac.Podobnie jak Debiutantka wchodze na strone i widzac te wszystkie zestawy (+ cos gratis) juz bym je kupowala.:tak: :tak: :tak:
Chyba jednak wstrzymam sie z butelkami i tymi sterylizatorami.
A teraz pytanie do mam mama dzidizia pije herbatki? bo jak tak to 2 flaszki wystarcza na poczatek.:tak:

A i tak Debiutantka jest najlepsza.Ty mnie kobieto tym szalem zakupowym tez juz zararzasz.:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

reklama
Jedne mamy dopajają dzieci herbatkami, a inne nie :happy:
Ostatnie badania udawadniaja, ze mleko matki spełnia wszystkie wymogi - jest zarówno sycący (pokarm) jak i gaszący pragnienie (napój).

ponoc najpierw leci mleko rzadsze, zeby ugasic pragnienie malucha, a potem gestsze, zeby dzidzius sie najadl.
lekarze wiec ostatnio mowia, zeby nie dopajac dzieci jesli karmi sie piersia...

ja doswiadczenia w ogole nie mam, ale wydaje mi sie, ze natura w koncu madra jest i faktycznie jesli produkujemy mleko to po to by wyzywic te małe ssaki :-p

jesli uda mi sie karmic piersia, to sprobuje sie zastosowac do tej metody i nie podawac dziecku nic innego..

ale czy to wyjdzie w praniu?
pewnie jest to bardzo uzaleznione od kazdego specyficznego przypadku i nie da sie nic w 100% do konca zaplanowac ;-)

takze sprawdzimy to za kilka miesiecy jak juz bedziemy karmic nasze maluchy :-p

Do góry