reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

my też mieliśmy huggiesy 4 i porażka...ledwo założyłam a już się tak zbijały i wyglądały na zużyte :eek: a rossmanna też zupełnie nie po drodze mam :baffled:

pampersy 5 z kolei ładnie chłoną no ale ta cena :sorry:

a my ostatni raz kupowaliśmy pieluchy ze 2 miesiące temu:sorry2:, ciągle dostajemy pampersy 4, nie lubię ich, przeciekają, odpinają się rzepy, już nie raz znalazłam pieluchę w nodze a Zosia zlana:crazy:

reklama
madzim, kto ci kupuje pieluchy??? Ja też chcę, jak Ty nie chcesz to ja poproszę :-D

Ok, moja kolej :-)
  • wodę od początku gotujemy w czajniku kranówę (przefiltrowaną w dzbanku brita ale do wszystkiego takiej używamy)
  • obiadki podgrzewamy w podgrzewaczu tuffi i jest super
  • pieluchy używamy na dzień dada (są trochę sztywniejsze niż pampersy ale nie przeciekają, wszytko jest ok) a na noc pampersy 5 (mają większą chłonność ;-))
blueberry, miałam cię zapytać o to mleczko, pisałaś, że przygotowujesz wieczorem i trzymasz w podgrzewaczu. Mnie uczulano, ze mleczko po zrobieniu można max 2 godz trzymać bo się bakterie namnażają :-( I dobre jest to mleczko, tzn czy nie ma zmienionego smaku?

A my robimy tak : mamy dwa termosy (w tym jeden zepsuty) W jednym jest wrzątek (świeży dwa razy dziennie wlewany) a w drugim schłodzona przegotowana woda i jak trzeba zrobić mleczko czy kaszkę to mieszamy dwie wody i gotowe.

byłam dzisiaj w Rossmannie i kupiłam na próbę ich pieluszki, dawałam jakoś 27zł z groszem za opakowanie :-) użyliśmy dopiero pierwszą i trudno coś mówić, ale wydaje mi się, że nie zbiła się w takie kluchy jak huggies :-)

reklama
Do góry