reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

reklama
Ja ze swojego wózka Kapsa 3 jestem bardzo zadowolona. Ma właśnie 2 kieszonki małe po bokach na butelke albo chusteczki, -z tyłu większa kieszeń gdzie wkładam kilka podręcznych rzeczy; - na lato miałam butkę u góry odpinaną aby był obieg powietrza. Koła pompowane i jak jechałam po trawnikach czy piachu to lekko sie prowadził. No i wkład do wózka w którym znosiłam dziecko na dół.

To napiszcie jeszcze jak podgrzewacie dzieciaczkom posiłki, wodę, jaką podajecie, itp.?
Pewnie też mamy rózne swoje sposoby, typy, może czegoś nowego się dowiemy :-)

To napiszcie jeszcze jak podgrzewacie dzieciaczkom posiłki, wodę, jaką podajecie, itp.?
Pewnie też mamy rózne swoje sposoby, typy, może czegoś nowego się dowiemy :-)

zupki podgrzewam w mikrofali, mieszam i próbuję przed podaniem. Wodę od zawsze z kranu przegotowaną, do przygotowania mleka czy kaskzi pogrzewam w czajniku kilka sekund

elahr - ale ile waży Twój KAPS? :szok: widać, że się dobrze prowadzi bo ma duże pompowane koła:tak::-)choć ta waga może mu trochę przeszkadzać. ;-)

Medela elektryczna kosztuje jakieś 230 zł. Fakt, że to nie mało, ale znów nie bardzo dużo w porównaniu do ręcznego laktatora np. Aventu.

Co do podgrzewania, to ja wszystko w mikrofali. Tylko w nocy mam butelkę we włączonym podgrzewaczu na rano (albo na noc :-)), a mleko odmierzone w słoiczku po deserku. Dzięki temu przygotowanie jedzonka trwa 20 sekund i można spać dalej :-D.

Wodę od jakiegoś czasu podaję kranówę przegotowaną.

Aleście się rozpisały... ja jutro powinnam mieć więcej czasu to się przyłącze do rankingu :-) Dobrej nocki

to teraz ja napisze jak szykuje ;-)

- woda od 2 miesiecy przegotowana kranowka przepuszczona przez Britę, wcześniej gotowana mineralna
- zawsze wieczorem gotuję litr wody i wlewam do termosu lekko rozszczelnionego i z reguły wystarcza mi na kolejny cały dzień
- obiadki podgrzewam w podgrzewaczu (jakoś tak ciągle wierzę w to, że zdrowiej niż w mikrofali ;-)) ale jak bardzo mi się spieszy to wtedy używam również mikrofalę ;-)
- podgrzewacza używamy też do utrzymania ciepłego mleka gdy zdarzają się sytuacje, że na noc zje tylko troszkę to wtedy nie szykuję nowego tylko po 2h podaję ponownie to samo

Aha, a za ręczny laktator Aventu (używany) dawałam 100zł. Niby był użyty tylko kilka razy. Na szczęście 80% ceny udało mi się odzyskać. No ale cena nowego to chyba 160zł (przynajmniej jak wtedy kupowałam) więc Medela nie jest aż taka droga :-)

jeny:szok:to ja widizałm elektryczy MEDELA za 449 dlatego tak pisałam, że drogo, za Avent Isis dałam 170 zł,

reklama
elahr - ale ile waży Twój KAPS? :szok: widać, że się dobrze prowadzi bo ma duże pompowane koła:tak::-)choć ta waga może mu trochę przeszkadzać. ;-)

madzikm mój wózek waży około16 kg. Dzisiaj pchałam go przez kawałek nieodśnieżonego chodnika i jechał całkiem nieźle. Ale na lato kupuję jakiś bardzo lekki na dłuższe wyjazdy.

Do góry