reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

reklama
To napiszcie jeszcze jak podgrzewacie dzieciaczkom posiłki, wodę, jaką podajecie, itp.?
Pewnie też mamy rózne swoje sposoby, typy, może czegoś nowego się dowiemy :-)

Obiadki podgrzewam w podgrzewaczu, natomiast wodę w garnuszku, bo teściowa stwierdziła że grzałka z czajnika jest szkodliwa, czasami tylko jak bardzo mi się spieszy to w czajniku. Wcześniej gotowałam mineralną, teraz zwykłą kranówę.

Byłam ostatnio w Biedronce po pieluszki Dada, bo od jakiegoś czasu używamy ich na zmianę z Babydream z Rossmana, no i obok stały pieluchy Fitti, zaczęłam je oglądać i zauważył to jeden ochroniarz i wspaniałomyślnie poradził mi wziąć Fitti, bo są niby takie same jak Dada, a tańsze. :szok: No i posłuchałam go i teraz wiem że popełniłam błąd. Po pierwsze, znacznie różnią się od Dada, bo są ceratkowe i zamiast rzepów mają przylepce, których nie idzie potem odkleić, no i po paru dniach używania moja mała ma strasznie odparzoną pupę. :wściekła/y: Nigdy więcej nie kupię już tych pieluch i Wam też nie radzę. Polecam za to wcześniej wspomniane Babydream z Rossmana (ok. 30 zł za 50 sztuk), super miękkie i delikatne i Dada z Biedronki (30 zł za 54 sztuki), chociaż te są trochę twardsze, ale i tak moim zdaniem lepsze od Pampersów, bo mają z tyłu ściągacz, żeby rzadka kupa nie wyleciała na ubranie, czego w Pampersach brakuje. No i cena jest bardziej korzystna. :tak:

Obiadki podgrzewam w podgrzewaczu, natomiast wodę w garnuszku, bo teściowa stwierdziła że grzałka z czajnika jest szkodliwa, czasami tylko jak bardzo mi się spieszy to w czajniku. Wcześniej gotowałam mineralną, teraz zwykłą kranówę.

Byłam ostatnio w Biedronce po pieluszki Dada, bo od jakiegoś czasu używamy ich na zmianę z Babydream z Rossmana, no i obok stały pieluchy Fitti, zaczęłam je oglądać i zauważył to jeden ochroniarz i wspaniałomyślnie poradził mi wziąć Fitti, bo są niby takie same jak Dada, a tańsze. :szok: No i posłuchałam go i teraz wiem że popełniłam błąd. Po pierwsze, znacznie różnią się od Dada, bo są ceratkowe i zamiast rzepów mają przylepce, których nie idzie potem odkleić, no i po paru dniach używania moja mała ma strasznie odparzoną pupę. :wściekła/y: Nigdy więcej nie kupię już tych pieluch i Wam też nie radzę. Polecam za to wcześniej wspomniane Babydream z Rossmana (ok. 30 zł za 50 sztuk), super miękkie i delikatne i Dada z Biedronki (30 zł za 54 sztuki), chociaż te są trochę twardsze, ale i tak moim zdaniem lepsze od Pampersów, bo mają z tyłu ściągacz, żeby rzadka kupa nie wyleciała na ubranie, czego w Pampersach brakuje. No i cena jest bardziej korzystna. :tak:

grzałka szkodliwa???:szok:

Ja wrzucam wszystko do mikrofali.
Ale nasza niania uważa, że zdrowiej podgrzewać na gazie no i tak robi.
Woda od zawsze kranówa, gotowana w czajniku elektrycznym.

ja wróciłam znowu do pampersów, nie ma co ukrywać są super
huggiesy jakoś coś kurde się zepsuły, takie kluchy się w nich robią :baffled:
a pamiętam, że na początku dwójki bardzo mi pasowały i je używaliśmy, bo pampersy w kołko nam przeciekały :eek:

tych z rossmanna nadal nie wypróbowałam....boję się, że też będą kluchowate jak huggiesy
dziewczyny, które je używają napiszcie czy tak się nie dzieje?

Nam ostatnio nie po drodze do Rossmanna. Kupiliśmy Huggiesy - porażka. Oczywiście z przyzwyczajenia kupiliśmy 4-ki i były za małe. Poza tym jakieś twarde są :baffled:. Teraz kupiliśmy Pampersy i rzeczywiście są fajne. Ale te z Rossmanna też są OK. Pod względem miękkości pomiędzy Pampersami i Huggiesami (tak mi się wydaje, bo nie mam wszystkich trzech żeby porównać ;-)). Kluchy nie zauważyłam żeby się robiły.

Agutek, musisz się kiedyś wybrać do Rossmanna i wziąć paczkę na próbę - wtedy będziesz wiedziała :-).

reklama
my też mieliśmy huggiesy 4 i porażka...ledwo założyłam a już się tak zbijały i wyglądały na zużyte :eek: a rossmanna też zupełnie nie po drodze mam :baffled:

pampersy 5 z kolei ładnie chłoną no ale ta cena :sorry:

Do góry