reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

oglądałam u siebie te buciki, solidna, skórzane, nieco tańsze od Bartków, większy wybór dla chłopców:-)

reklama
Ale które? Antylopy, czy Elephanten?

o ja tak dobrze, że widziałm i te i te;), no więc...Antylopy tańsze od Elephanten jakieś 1-, 20 zł, mniej zabudowane i u nas są tylko dwa wzory dla dziewczynek i 2 dla chłopców, Elephanten u nas średnio 119 zł, tu jest dużo dla chłopców, obie firmy skórzane i solidne, ze znakim zdrowej stopy

największy niewypał u nas to taka plastikowa wkładka do wanienki co kładzie się na tym dziecko:tak:
średnio też jestem zadowolona z pościeli 4 baby pęczkuje się:angry:
miałam w planach zakup nowej pościeli ale się wstrzymam bo przy intensywnym wzroście mojej córci długo nie pośpi w łóżeczku:no: więc trzeba będzie kupić większa pościel z wypełnieniami:tak:

no wiec tak jesli chodzi o mnie to:
srednio zadowolona jestem z:
- krzeslka baby design do karmienia - ta tacka/stolik jest tak wysoko, ze nie nadaje sie dla dziecka do samodzielnego jedzenia...takze praktycznie w ogole nie uzywamy jej :angry: a do tego mala jak je to mimo, ze jest w pasach to sie tak zsuwa i cale plecy ma zgiete :-(
- zaluje, ze nie kupilam do drugiego kompletu poscieli ochraniacza - jest u nas niezbedny bo inaczej smoczki laduja na ziemi i slonce swieci po oczach, a samego ochraniacza do ferretti dokupic nie mozna :-( przynajmniej na razie...
-lezaczek TAKO - pasy sa nie dla noworodka tylko dla wielkiego dziecka, przez co nachodza na twarz, glowke...ogolnie nieprzystosowany jest dla takich malenstw, dostalismy w prezencie wiec nie kupowalismy juz innego, ale chcialabym kupic jednak dla drugiego dziecka zupelnie inny
chcialabym kupic przy drugim dziecku:
- poduszke do karmienia ( teraz jak karmilam na siedzaco to musialam ciagle zginac noge w kolanie i stawiac na tapczanie, zeby na rekach nie dzwigac malucha, reke opieralam wtedy o noge..bardzo meczace)
- lzejszy wozek wielofunkcyjny i chyba od razu uderze w 3-kolowy, mimo, ze jeszcze do niedawna nie bylam ich zwolenniczka
- marzy mi sie fotel do karmienia :rolleyes:
- kolko poporodowe - dlugo nie moglam normalnie siedziec i zaluje, ze nie mialam..nawet zwykle do plywania, byleby by bylo
- chcialabym komode z przewijakiem ;-)
-laktator elektryczny i to przed porodem - teraz czekalam na po porodzie i dlugo nie mialam pokarmu i nie mialam czym odciagac, a jak przyszedl reczny to bylo za pozno i nie potrafilam go obslugiwac :eek:
- porzadne staniki do karmienia..teraz mialam dwa i byly niewygodne :dry: ponoc dobre sa z triumpha :tak:
- jakies inne koszule nocne do karmienia - teraz mialam takie z allegro niby rozpinane, ale kiepsko bylo cyca z nich wyciagnac ;-)

jak mi sie cos jeszcze przypomni to napisze ;-)

jeśli chodzi o krzesełko to nasze jest super:tak: jest pałąg między nóżkami i mała się nie zsuwa:tak: ma miłą tapicerkę nie taka ceratę:tak:
nie miałyśmy leżaczka ale było nosidełko które rozkładało się na płasko i spełniało rolę leżaczka:tak:
z Mutsiaka też jestem zadowolona więcej ma + niż- jest też opcja że przy drugim dokupię nową gondolkę i siedzisko spacerowe:tak:
marzy mi się przy drugim dziecku takie coś SUPER KOLYSKA LEZACZEK Z KOLEKCJI 2008 NOWOSC Z US (331119911) - Aukcje internetowe Allegro

A u nas

mało praktyczne:
- przewijak
- mała wanienka (na wakacjach w górach się przydała i już tam została na zawsze)
- laktator ręczny Chicco
- ciężki wózek głęboko-spacerowy bez skrętnych kół
- chusta Bebelulu
- karuzela Fisher Price z misiami
- mata edukacyjna (ale to zależy od upodobań dziecka)

zadowolona byłam / jestem z:
- laktatora ręcznego Medela (chociaż wolałabym elektryczny)
- dużej wanienki po siostrzeńcach męża
- krzesełka do karmienia z Ikei
- wózka Casulaplay
- leżaczka Fisher Price

co bym chciała mieć przy drugim dziecku:
- laktator elektryczny (ale mam nadzieję jednak karmić bezpośrednio, więc chyba nie będę kupować na zapas)
- karuzelkę jakąś prostą, kolorową, nawet nakręcaną
- chustę z prawdziwego zdarzenia (jakby mnie ktoś jeszcze nauczył wiązać ;-))
- fotelik montowany do wózka (na zakupy itp)

blueberry ja wlasnie tez mialam taki zamair z laktatorem ale juz wiem, ze moj organizm po porodzie nie ma od razu pokarmu i laktator potrzebny do pobudzania, a potem w 5 dobie nagle mialam taki nawal, ze mala nie sciagala mi tego a ja wylam z bolu i blagalam ja zeby zrobila sie glodna i chciala jesc...dlatego teraz kupie na zapas choc zdaje sobie sprawe, ze moze sie nie przydac...ale wole juz teraz dmuchac na zimne po moich przejsciach :sorry:

i wlasnie zastanawiam sie nad krzeselkiem z ikei...nawet teraz czy nie kupic a tamto sprobowac sprzedac? mala siedziala w nim w restauracji i fajnie blat jest nisko, akurat dla niej. co myslicie?

roksi mi tez sie te kolyski podobaja, nawet super by sie sprawdzila na poczatek do naszej sypialni a potem juz dziecko poszloby do lozeczka do pokoju dziececego...tylko jedno odstrasza od tej kolyski - cena :baffled:

reklama
jestem zadowolona z tego, jak przygotowaliśmy się na przyjęcie maluszka, chyba zajęcia w szkole rodzenia się przydały:tak:, chociaz może nie tyle zajęcia, co wymiana poglądów przyszłych mam:-D,

minusy to takie, że na późno kupiłam nianię elektryczną, bo myslałam, że w mieszkamiu będzie mi nie potrzebna, a jednak się sprawdza,

Do góry