reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

reklama
Nie kupiłam niekapka, bo raz że nie było a dwa że mi miła pani odradziła, no i stwierdziłqam że jeszcze 2-3 miesiące popije z butli, kupiłam tylko takie uchwyty żeby mógł sobie sam trzymać. w sumie teraz już nie pije tak dużo soków, bo chłodniej. Dziś dawałam wodę łyżeczką, kaszkę w sumie też jemy łyżeczką, zostaje tylko mleko rano i wieczorem.
Dziecko mojej koleżanki jak miało roczek z hakiem, to piło z takich butelek jak jest kubuś play, z dzióbkiem jak od płynu do naczyń

Chyba to zależy od dziecka. Ja myślę, że poczekam aż Karol będzie siedział i nie będzie jadł w nocy.

I wtedy z czego będziesz dawać? Z kubeczka?
Jakoś tak dziwnie mi, bo picie mleka przez dziecko zawsze kojarzyło mi się z butlą ze smoczkiem i nie potrafię wyobrazić sobie innej możliwości...że niby jak to dziecko ma pić to mleko? :-D:-p:rofl2:

I wtedy z czego będziesz dawać? Z kubeczka?
Jakoś tak dziwnie mi, bo picie mleka przez dziecko zawsze kojarzyło mi się z butlą ze smoczkiem i nie potrafię wyobrazić sobie innej możliwości...że niby jak to dziecko ma pić to mleko? :-D:-p:rofl2:
Pewnie najpierw z niekapka, bo inaczej połowa by się wylała :-). W sumie jeszcze się nad tym nie zastanawiałam...

reklama
Też mi się wydaje, że najpierw ten niekapek pójdzie w ruch. A zresztą po roku dzieci już chyba głównie będą jadły "prawie" to samo co my, a mleczko można podawać w wersji z kaszką na gęsto itp. Więc już tak dużo tego mleka z butli nie będzie :tak:

Ja kupiłam wczoraj córci w końcu krzesełko do karmienia, teraz czekam na dostawę i nareszcie będzie można wygodniej ją karmić. Mam nadzieję, że przypadnie jej do gustu :happy:

Do góry