reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

reklama
Ewa a jakiej firmy ta mata:confused: ja juz zamówiłam mate Tiny Love ale nie wiem czy był to dobry wybór:confused:

Mata edukacyjna importowana przez ELGROM. Spróbuję załączyć zdjęcie, raz mi już nie wyszło, a się załączyły:eek:

Wracam do tematu kremu z filtrem. Inny lekarz ostatnio zsugerował, że 40 to za mały filtr jak na trzymiesięczne dziecko:confused:, czy używacie większe? jakie?

U Nas w zasadzie wszystko co zakupiłam przed porodem jest używane. Dobrze, że nie zakupiłam kosmetyków do kapieli bo na razie możemy używać tylko Balneum.
Do pupy - sudocrem - niezawodny
Pieluchy i chusteczki - Pampers
Przewijak na łóżeczko służy tez w łazience po kapieli.
Karuzela nad łóżeczkiem - ok
Zakupiłam leżaczek ale dopiero niedawno i jestem bardzo zadowolona, mały w nim nawet usypia czasami, mata (prezent) - ok ale nie na długo zabawi mojego malca, może ma za mało gadżetów;-)

Parasolkę też będe musiala zakupić:tak:

A jak z biustonoszami do karmienia - przydały się? Nadal ich używacie? Ja nie używam, bo ich nieznoszę. Teraz to żadnego nie noszę:-):-p A jaka wygoda:-p:-):-)

magdakap ja też mam faktor 30 :-)

ewa ja nadal używam biustonoszy do karmienia (mam 2, ale jeden z nich średnio lubię)
w domu często chodzę w topie, ale jak gdzieś wychodzę to biorę biustonosz do karmienia, żeby łatwiej i "skromniej" oswobodzić pierś ;-)

A jak z biustonoszami do karmienia - przydały się? Nadal ich używacie? Ja nie używam, bo ich nieznoszę. Teraz to żadnego nie noszę:-):-p A jaka wygoda:-p:-):-)
Ja używam tylko w domu :tak: Bo biust w nich fatalnie wygląda, ale dla mnie są bardzo wygodne do karmienia :happy: A bez stanika machać cycami nie da rady - czasem znienacka zaczyna mleczko płynąć ;-):-D

Ja używam jak najbardziej . Mam duży biust 80E ( momentami nawet F) przed ciążą a teraz to chyba do G doszło i cycki mnie bolą jak ich nie mam podpartych stanikiem. Kupiłam ten triumpha i jestem zachwycona. Z normalnego stanika nie byłabym w stanie cycka wyjąć. Zresztą uratował mi sutki w pierwszym okresie karmienia. Wtedy przez dwa tygodnie w ogóle go nie zdejmowałam. Nawet w nocy. Mam takie dwa i używam na zmianę.

Co do kremu to kupiłam MUSTELE z filtrem 50 - 75 ml . Taki dla noworodków i niemowląt ( na allegro za 49 zł ). Ale już widzę , że tubka za duża- nigdy tego nie zużyjemy bo bardzo wydajny jest. Troche niestety buźka zostaje po nim biała. A poza tym lekarka mi powiedziała , że filr za duży. Wystarczyłaby spokojnie 30.

reklama
dostałam dzisiaj mate edukacyjną Tiny Love świat muzyki i jest super:tak: naprawde światnie zrobiona, te zabawki co wiszą na pałakach są z milutkiego materiału i każda z nich coś robi np. wibruje, dzwoni dzwoneczek, szelaści. Naprawde polecam zapłaciłam na allegro 160zł z przesyłką, w sklepie są po 200zł

Do góry