reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo!

reklama
dziwna jakaś ta chusta.
ja myślałam mniej więcej o czymś takim :baffled::confused:
4930
m_Nosidlo%20N6-2%20D.jpg
albo takim :confused:

Przetestowaliśmy kilka różnych chusteczek do pupy (Pampers, Dzidziuś, Bambino, Nivea).
Moim faworytem są chusteczki Bambino - jedne z tańszych, mięsiste, dobrze nawilżone i nie podrażniają pupy córki. Obecnie jest promocja w Rossmannie - 2 opakowania za ok. 10zł (drugie opakowanie jest 30% tańsze).
Kompletnym niewypałem okazały się Dzidziusie, bo co chwilę pupa córy była czerwona. Taka sama reakcja była po Nivea:sick:A Pampersy nie były dla mnie żadną rewelacją a drogie :dry:
Ja też przetestowałam różne i najlepsze dla nas były Bambino :tak: Ale ostatnio kupujemy Dzidziusie, bo są w promocji i też jestem zadowolona :tak: Są dobrze nawilżone, mały ma ładną pupcię :tak: Zresztą nie było problemów skórnych po żadnych chusteczkach..

dla mnie zbędny jest przewijak używam go tylko jak małą wyciągamy z wanienki:tak: pewnie juz niedługo się z nim pożegnam bo Natalka bardzo rozrabia w kąpieli i musimy przenieśc się do łazienki:-)
U nas podobnie - przewijak służy tylko przy kąpieli, a małego przebieram na łóżku, na specjalnej macie z Canpola :happy: I też chyba się do łazienki przeniesiemy, bo Piotruś strasznie kopie i rozchlapuje wodę na pół pokoju :-)

Używaliśmy Oilatum - bardzo dobre, za 500ml zapłaciłam 52zł (teraz nic nie używamy - szukamy alergenu/alergenów)

Zamiast smarować dziecko oliwką, pielęgniarka poradziła, aby do kąpieli wlać kilka kropli oliwki, efekt bardzo dobry.
Miałam Oilatum do kąpieli, ale niezbyt wydajne, szybko się skończyło.. Teraz dodaję do kąpieli oliwkę Bambino, albo używam tylko szamponu i płynu do kąpieli w jednym firmy bobini (bardzo wydajny) :happy:

powiem wam że te huggisy są super Natalce nic nie wyplywa górą:-) mierzyłam z Pampersami i Huggisy są troszkę niższe ale dzięki tej gumce nic nie wylatuje:tak:
My używaliśmy do tej pory tylko Pampersów od jedynek do trójek :happy: Jestem zadowolona, choć czasem wyciekała kupka, czy siuśki.. Ostatnio kupiłam Huggisy 3, 80 szt. za 38.99 - wydaje mi się, że są mniej chłonne niż Pampersy i nie mają gumki z tyłu :confused:

Rożek - też nam przypasował i pierwszy miesiąc regularnie używaliśmy. Młoda w nim spała, lubiła bardzo być tak opatulona. Także ciągle był w użyciu.:happy:
U nas podobnie :tak:

Karuzelka i mata są super, jak mały ma dobry humor ;-):-)

malaga ty chyba kupiłaś tę wersję ekonomiczną huggisów - są w granatowo-czerwonym opakowaniu? te z gymką są w zielono-granatowym ;-)

reklama
Do góry