reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
Laski! Pomocy!
Wiecie jaki mam wozek i jaka jest jego kolorystyka?!
Czy uważacie, ze fotelik w kolorze brązowym bedzie do niego pasował? Pytam gdyż aktualny czarny który mam, dostałam od kumpeli. A okazało się, ze ta jest w ciazy i wypadałoby jej go oddać.
Z kolei druga koleżanka ma do sprzedania nieużywany, ale w brązowym kolorze.
O taki: Maxi Cosi Citi

Podpowiedzcie coś :)

LayDeek przypomnij tylko kolor Twojej maszyny, przepraszam za sklerozę :-)
Fotelik śliczny, ten brązowy.. raczej do większości kolorów będzie pasował..

LayDeek, ja bym brała. Ty masz czerwone kołka w tym wózka, nie? no właśnie-a do brązu czerwony fajnie pasuje-przynajmniej dla mnie :-):-):-)

ja mam wózek granatowy, a fotelik kupiłam pomarańczowy jak jesienne drzewa :-D:-D:-D:-D

Laydeek- ten brązowy bardzo fajny. Skoro czarny pasował to myślę że brązowym też nie będzie problemu :)

Ja nowego wózka czy fotelika nie pralam.

No kolka sa czerwone :)
A w sumie ileż tez to dziecko bedzie jeździć w tym wózku z fotelikiem. Jak jest okazja to trza korzystać :)
Dzieki laski za szybki odzew!

Jenn, a Ty se jaja ze mnie robisz???? :D:p

Laydeek- dokładnie :) nie pojezdzi za długo :)

Jenn- laydeek ma wózek który robi furorę na forum :) Ty go masz, Doggi i jeszcze emilchen chyba.

Ja nawet nowe pralam bo mi to nowością smierdzialo i tam jest nirraz więcej syfu niż w używanych rzeczach, gdzieś coś czytalam nt.temat nawet.
Agulqa myślę, że to bez znaczenia jaka firma woreczkow ;-) mi też leci ciurkiem szczególnie jak karmie to z drugiego wtedy leci ale młody nawet ładnie wyciąga wszystko.
Agulqa tylko ty nie szalej z odciaganiem żeby ci się mega nawal nie pojawił. .ja tak rozhulalam cyce przy pierwszym to myślałam że mi je rozsadzi ;-)

reklama
Elutka widze, że Ty też dalej udajesz, że w ciązy jesteś (suwaczek) a mówiłam, że będzie tego brakować :tak::-D:-D:-D

Agulqa, Elutka dobrze pisze, nie wolno szaleć z odcuiąganiem bo można przedobrzyć ... czujesz napięcie w piersiach bardzo silne, masz grudki, piersi są gorące, albo tak wypełnione że dziecku cięzko złapać sutek? Wtedy przed odciągnaiem najlepiej wejsc do wanny i polać piersi ciepłą wodą ułatwi to przepływ mleka, a potem oddciagnąc pokarm, ale tylko do uczucia ulgi, nie opróżniać całej, bo będzie dramat. Jak się wkrótce nie usatbilizuje, to popijać delikatnie szałwie, to laktacja się zmniejszy :tak:

Kurde zaraz powinny przyjść pierwsze kryzysy laktacyjne? ciekawe czy każda mama ma? Bo u mnie jak w książce wszystko po kolei się pojawiało :-D

Do góry