reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Ja spacerówkę lekką kupiłam (porządną bo własnie McLaren) i po miesiącu sprzedałam;) Cudna, elastyczna i praktyczna jak piszecie. Ale nie nadawała się dla nas:/ My mieszkamy na wiosce, jesteśmy co dwa tygodnie w górach i robimy długie spacery po polnych i leśnych drogach. Poza tym moje dziecko lubi na spacerach spać, a więc wolałam żeby miała dużo miejsca i wygodę;) Poza tym ja jakoś kocham mega duże wozy. Mam też miniwana to do auta nie muszę składać więc mi waga bez róznicy. Jakby mój mąż nie był człowiekiem gór i mieszkałabym w miecie to na pewno zostawiłabym sobie tego McLarena.

tasia quinny speedi jest super! Podobną ma spacerówę do mojego trójkołowego Hauck;) Sama o nim myślałam przez zakupem Maxi Cosi Mura 3.

gosiane na pewno sprawdzi się super, bo własnie wygląda jak mój Hauck Road Runner;)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja jadę zaraz na zakupy, jeszcze mi się przypomniało parę rzeczy dla Zoski, poza tym od razu kupie choinkę i to co na wigilię potrzebne. Jutro tylko pojadę do Disneya i polskiego sklepu i z głowy bo tak to by znów cały dzień nam zeszło.

A my na święta jesteśmy sami :-) więc strój swobodny na maxa :-)
Moi rodzice jadą jak co roku na święta w góry, brat z rodziną jedzie do swojej teściowej a moja teściowa przyjedzie na obiad i ciacho do nas w drugi dzień. Jakby coś się zaczęło dziać, to mam fajnych sąsiadów, żeby psiakowi jeść dali, bo co do stanu trzeźwości mojego brata mam wątpliwości w święta.

Co do legginsów, to moje są już takie cieniutkie w kroku, że odprułam kieszonki z tyłka i wszyłam w krok, koniec wietrzenia :-)

Nulini, no to granatowa to tak z dupy trochę do Twojego wózka :-D:-D

w każdym razie JAK ZNAJDĘ parasolkę (a będzie się to działo w przyszłym tyg.) to mogę komuś oddać GRANATOWĄ :tak::tak:

Unita, to już jesteś 4. niezły wynik
;-);-)

kasiek, hmm... ja tam moim wózkiem codziennie po lesie jeździłam/moja mama jeździła, bo usypiałyśmy młodego właśnie w wózku. i mój wielki klocek, obecnie jakieś ponad 20kg i prawie 110 cm spokojnie sobie w nim śpi (jeszcze miesiąc temu spał, bo od miesiąca nie wychodzę z nim na drzemki na dwór).

ja dziś kupiłam 2 pojemniki te z rossmanna do samolotu. na szampon i balsam do szpitala. więcejw grudniu kupić nie mogę, bo NIE MAM JUŻ KASY. zrobiłam dziś przelewy. rachunki itp. i koniec. jak nam starczy na żarcie do wypłaty to będzie cud.

Ostatnia edycja:
Kochane, któraś z Was wspominała (Bada Ty? ) o pieluchach tescowych (loves) baby?? Bo dostałam dziś siatę z próbkami, właśnie były tescowe to w macaniu są naprawde spoko. Tylko jaką cene mają ? ;-)

Nulini, mam 2 pary spodni z H&M ciążowych i potwierdzam, że porażka. Kompletnie się to nie rozciąga i w ogóle. Mam 1 z poprzedniej ciąży i teraz głównie je noszę, ale nie wiem co to za firma.

Z naszego X-landera spacerówki byłam zadowolona. tylko podwozie dosyć kłopotliwe przy wkładaniu do samochodu. Na wyjazdy głównie mieliśmy parasolkę mamas&papas.

reklama
My mamy parasolke x- landera model xs chyba. Jest nie do zdarcia, Nina zaczęła w niej jeździć jak miała 6 mc, siedzisko rozkłada się praktycznie do leżenia. A teraz po ponad 3 latach użytkowania jest prawie jak nowa. Więc na pewno posłuży też Jagodzie. Chociaż liczę na to, że teraz dłużej będziemy korzystać ze spacerówki z wózka wielofunkcyjnego, jest na prawdę fajna i lekka. Wtedy miałam koszmarny wózek i Nina jechała w niej może z 5 razy.

Do góry