reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
a ja myslalam ze kazdy wstawi interesujacy model i powie czemu jego zdaniem warto go kupic ;p

TEŻ tak myślałam :) ja się kompletni nie znam na wózkach i chętnie skorzystam z waszych typów i wysłucham wszelkich "za" i "przeciw" e W necie rózne rzeczy piszą, a własne doświadczenie jest najlepsze!!! Nie zawsze te superaśne są takie zajebiste jak je zachwalają producenci - nie tylko wózki zresztą... więc lepiej posłuchać doświadczonych koleżanek nie :) a cena, no cóż - sprawa indywidualna :)
Spisuje wasze wszystkie typy i wolnej chwili (czyt. wieczorne mecze:confused2:) będę sprawdzac je w necie :tak:

agatekw rozmawialam z kuzynka, ma 3letniego synka. mowila ze jej zdaniem nie warto brac 3w1 bo stelarz jest dosc spory a foteliki nie maja atestow. w spacerowce dziecko jezli czasek nawet i trzy lata wiec oplaca sie zainwestowac. jej zdanie: gondola, lepszej firmy ale uzywana bo raptem gdzies na pol roku, spacerowka dosc dobra, mozna zainwestowac a fotelik wiadomo, wazne sa atesty. poleca tez chusty do noszenia bobikow

Agulka sa wozki w zestawah 3w1 z atestowanymi fotelikami.
Xlandery, Tako maja opcje fotelika maxi cosi, Mutsy i Quenny tez. Trzeba czytac, co daja ;) wiadomo bez atestow to strata kasy.
Ja osobiscie polecam tez baze wczepiana do iso fix'a w aucie. Nie trzeba sie bawic w motabie fotela pasami tylko sie go wczepia w baze, ktora piszczy jak cos jest nie tak zamontowane.

To czy warto kupowac zestaw czy nie w duzej mierze zalezy od Waszego trybu zycia. Jak duzo jezdzisz autem to szybko zapragniesz miec parasolke, ktora jest duzo lzejsza i szybko sie sklada i rozklada.
Jak duzo chodzisz, spacerujesz i nie mieszkasz na 5tym pietrze bez windy taki porzadny zestaw 2/3 w 1 spokojnie wystarczy na okres wozkowania. Te wozki zazwyczaj maja wieksze kosze na zakupy, sa lepiej zamortyzowane i wygodniejsze dla dziecia.
Tutaj sie tez pojawia temat kol, pompowane czy piankowe ;)

Chusty sa super ale w zimie bardziej sprawdza sie w domu przy uspokajaniu malucha albo jak jest wiecej dzieci i trzeba miec wolne rece ;)
Za to wiosna lato to juz szal chustowo-spacerowy ;) takie moje skromne zdanie

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

widzisz żelka to jest tak, że na spacery na pewno będę chodzić, ale do miasta mamy 15km wiec zakupy czy cokolwiek i tak brda samochodem robione ;)

Dziewczyny, leze dzis od rana sama w domku i przegladam troche wozki. Natrafilam na luca bebetto. Zaciekawil mnie bo: 1) gondola 79cm, 2) wozek jest 2/3w1, 3) waga konstrukcji 8,9kg (to chyba nie jest jakos duzo w porownaniu do innych), 4) spacerowka moze byc wlozona w obie strony, 5) przednie kola skretne, blokowane, wszystkie pompowane, 6) cena ok 1500zl zalezy od wersji itp. Ogolnie z tych co przegladalam chyba moj faworyt poki co. Moze ktoeas z Was ma doswiadczenie badz slyszala cos o nim? Na internecie opinie rozne, jedne bardzo dobrem inne srednie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Agulqa koleżanka kupiła, ale będzie użytkować od lipca ... więc dam znać jak wrażenia :tak: waga pompowańców chyba jest wszędzie mniej więcej taka sama, konstrukcja to jedno, a dodaj sobie jeszcze wagę gondoli + maluszek

dziewczyny a co planujecie na początek do spania? Myślałyście o kołysce??? Ja ze względu na małą sypialnię zaczynam się ostro zastanawiać nad tym rozwiązaniem.

reklama
Do góry