reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Moje pierwsze dziecko nigdy nie spało z nami w sypialni - od pierwszej nocy miało łóżeczko w swoim pokoju. Wiem, że niektórzy lekarze takie działania odradzają. Drugie dziecko będzie spało w pokoju z pierwszym, więc standardowe łóżeczko. Mam stare od Młodego - 60x120 cm i nowe od Młodego (70x140cm), które przerabia się na łóżeczko juniorskie (wrzucałam link do niego) i chyba dla drugiego takie samo kupimy.

Wczoraj kumpela oddała mi moje ubrania ciążowe - jak je zobaczyłam... są ogromne! :) Mam rozmiar 36 i 38, przymieżyłam te mniejsze i na razie w nich pływam. :D Aż nie mogę uwierzyć, że będę znowu taka wielka. :D
Wszystkie spodnie mam z HM, kupione po około 35 - 40 zł za parę (można trafić na końcówki kolekcji dla mamy).

reklama
My mamy lozeczko w sypialni, dla mojej wygody tak naprawdę, nie będę po nocach lazila od pokoju do pokoju bo mi się po prostu nie chce. Czasami w nocy jak mały zaplakal to wystarczyło, że go poglaskalam po rączce i nie musialam nawet z łóżka wstawać:)

Ja zawsze miałam dzieci zaraz przy łóżku, żeby wydłużyć mój sen :) Starsza miała łóżeczko. Jak urodziłam młodszą to nadal w nim spała, więc młoda miała taki wiklinowy wózek. Teraz może kupimy łóżko piętrowe, więc łóżeczko będzie wolne i na pewno tuż przy nas, żebym nie musiała biegać :)

Ja sie zastanawiam wlasnie nad lozeczkiem 70x140 zeby od razu na dluzej bylo. Kolyski nie chce bo to raptem na kilka miesiecy jest. No i przez pierwsze kilka miesiecy na pewno u nas w sypialni. Ale pozniej jak juz bede do pracy szla do bobas bedzie u siebie w pokoiku. Mysle tak po 4-5 miesiacach wstawic do pokoiku.

ja mam kołyskę,kupioną drugiemu synkowi (kupiłam używaną ),i jest cudna ma kółeczka można nią jeździć po całym mieszkaniu dla mnie super rozwiązanie,tyle,że kołyska to do 5 miesięcy.Moje dzieci spały w nocy z nami w łóżku do pierwszego roku życia,później kupowaliśmy "dorosłe" łóżka zobaczymy jak będzie tym razem :happy: może jak urodzi się bobas,który "normalnie" śpi,a nie budzi się co chwilę ,to będzie spał osobno

z tego co wiem dzieci karmione piersia sie budza bo pokarm mamy jest malo tresciwy. kolezanka za to nie miala pokarmy i karmila mlekiem ze sklepu i maly spal od 22 do 6 rano od 2miesiaca zycia

Agulqa- to też nie do końca tak jest, wszystko zależy od dziecka, są takie które karmione piersią przesypiaja noce, a są i takie, które po butelce też nie śpią:)

Pokarm mamy jest najtreściwszy z wszystkich możliwych. Po prostu jest lekkostrawny i układ pokarmowy szybko sobie z nim radzi. Stety/niestety dzieci są różne jak pisze jezyk :)

reklama
Moje dziecko od 6 msc juz przesypialo cala noc a bylo karmione piersia a rowiesnik synka do dzis sie budzi w nocy. To zalezy od dziecka.

Do góry