reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Aza- ja też miałam Avon ale właśnie mi się skończył i kupilam ten na sprobowanie. A najbardziej z Avonu to lubię ich żele pod prysznic:)

Femme- to mówisz Perfecta dobra firma?
I masz rację, człowiek z wiekiem pokornieje, z 5 lat temu bym szła w ta kłótnie czy spór dalej z roklepana buzia, a teraz mnie to razi po prostu, męczy taka atmosfera dlatego cieszę się, że jednak są tu fajne dziewczyny i nie ciagiemy tego bez sensu:)

reklama
femme az zazdroszcze takich lumpkow!

Agulqa dziś zwróciłam uwagę na siedzisko w naszym wózku. Mała ma bardzo dużo miejsca więc te 33 cm o których pisałaś będzie dobre.

dzieki. jest jeszcze opcja by np dla dwulatka kupic zwykla spacerowke ala parasolke i tam znalezc juz wieksze siedzisko ;) mysle ze skoro na pierwszy wozek nie wydam fortuny to jak w drugi po dwoch latach wyloze kilka stowek zaraz nie umre ;) a moze brzdac bedzie duo sam chodzic :)

Te dyskusje są bez sensu, popadacie w skrajności w skrajność, nie ma nic konstruktywnego, podobnie było przy karmieniu cycem lub butelką. Mam wrażenie, że na styczniówkach chodzi tylko o to, że albo zgadzasz się ze mną albo jesteś przeciwko mnie. Nie można wyrazić swojego zdania, bo zaraz jest się objechanym, że nieodpowiedzialne, że takie i owakie, tysiące wykrzykników itp. Jestem na forum 7 lat, ale pierwszy raz na takim wątku i lekko mnie to przeraża. Miałyśmy się wspierać, a nie zarzucać oskarżeniami. :no::no:

mnie szczerze mowiac tez to przeraza. kazda z nas ma jakies powiklania i potrzebuje spokoju. w wielu tematach nie wypowiadam sie tylko dlatego ze jestem nerwowa osoba i wiem, ze jak ktos zacznie mi dogryzac to najnormalniej w swiecie bede wkurzona chodzic 3dni. a mam wazniejsze rzeczy na glowie :) tak czy siak uwazam ze warto jest komus doradzic czemu wybralam tak, ale epitetow i innych bym unikala ;)

ja jak mowilam na brzuch i piersi mam z ziaji a do twarzy uzywam zalezy co w rece wpadnie ;) czasem ziaja czasem nivea dla dzieci, bambino i inne ;)

JEZYK - kiedyś robiłyśmy w szkole super krem same bo ja 2 lata do kosmetycznej chodziłam, to dopiero cudo było i pachniało i wiedziałaś co w tym było i super się smarowało ciekawe czy któraś z koleżanek ma jeszcze przepis :-p wiadomo każda skóra inna ja mam cienką, wrażliwą no i męczę się z pękającymi naczynkami i właśnie Perfecty na naczynka kupuje i chwalę :-) nic mi po tym nie wyskakuje a często po nowym kremie mam wysyp nowych przyjaciół :-p

Za to ziaja jest jedynym kremem który mnie uczula :-p zresztą moją córę też ... nie wiem co on w sobie ma co nas drażni :-p

Ja ogólnie niczym się nie smaruję, nie lubię, mam wrażenie jakiejś nieprzyjemniej zbroi/maski na sobie :-D Może to przez rodzaj cery :baffled: Czasem z musu ręce smaruję. Tak że nic nie doradzę w temacie.

Z ziaji mam płyn do higieny intymnej dla kobiet w ciąży i sobie chwale. Ale mnie to w ogóle malo co uczula.
Ja mam skórę mieszaną, ale wstyd się przyznać nie dbam o nią tak jak powinnam, bo nie znam się i jakoś nigdy nie doczytalam o niej.

Agulqa- na pewno nic się nie stanie jak spacerowke Kulisz droższa, tym bardziej że w spacerowce dziecko na pewno dłużej pojezdzi.:)

AZA, a jaki masz samochód?

Ja już odwykłam od spin na forum, na styczniu 2011 mamy tak utarte grono, że nawet jak się ze sobą nie zgadzamy, to znamy się tak dobrze, że temat rozchodzi się po kościach, a tu od razu skakanina do gardeł, ale to też się uspokoi :-D

megami ja tak mam z balsamami. twarz rzadko smaruje za to czesto tonikiem przemywam. a kremu na rozstpy uzywam bo mam nadzieje ze pomoze, ale tez srednio lubie ;) balsam mam pod prysznic by wyjsc juz wlasnie bez maski ;d

Nulini wiem, wiem co masz na myśli :))) Mam Passata i tak nie mam bocznych kurtyn itp. Jednak różnice cen fotelików między 200 a 400 zł są małe a między samochodami masakrycznie więc na to drugie wpływu nie mam :))) Mi chodzi tylko o to aby dziewczyny, które chcą się zdecydować na fotelik, niech tylko trochę poczytają i tyle. To nic nie boli a może pomóc :)))) THE END :))))

Co do nerwusów to ja też jestem okropnym dlatego w większość dyskusji się nie wtrącałam ale tu jakoś dla mnie ważny był temat i mi ciśnienie się podniosło. Jeśli kogoś uraziłam to z góry przepraszam ale serio nie mam nigdy na myśli Was tylko ogólnie mówię jak ludzie do wszystkiego podchodzą...

Jezyk ja mam cerę mieszaną ale z plamami nie pomogę bo piegus jestem więc plama na plamie :)))) Ja uzywam różnych z Avonu ale do cery mieszanej lub tłustej. Co do żeli to masz rację, są super :)))) Tusze też lubię :))))

Ostatnia edycja:
reklama
Najbardziej mnie wkurza, że do wszystkiego liczy się dochód a nikt nie patrzy ile człowiek musi kredytów spłacać aby mieć gdzie mieszkać.

moze nasze panstwo uwaza ze mosty sa tak zajebiste ze warto mieszkac pod nimi?

Matko na TLC lecą "moje paranoję" :-o jakie ludzie mają jazdy :p

raz to widzialam chyb a z 10min i mi wystarczylo ;) bleee

Ostatnio szwagier chciał dać wózek po siostrzenicy, bo stoi nieużywany to stwierdzili że kolor im nie odpowiada, bo oni mają dziewczynkę teraz i chcieli różowy.

dla mnie jasne jest to ze w takim razie nie potrzebuja pomocy

Agulqa- na pewno nic się nie stanie jak spacerowke Kulisz droższa, tym bardziej że w spacerowce dziecko na pewno dłużej pojezdzi.:)

zgadza sie tylko planuje wozek 3w1 wiec spacerowke moze uda sie jak najpozniej kupic zeby dziecko z tego wozka tez pokorzystalo.

ja tez mam cere mieszana i staram sie uzywac kosmetykow wlasnie do niej, ale w sumie nic nad to nie robie. a przepraszam jak bylam w poznaniu fundowalam sobie co jakis czas peeling kawitacyjny i mocrodermabrazje

laski przyszla dzis moja podusia motherhood! uwaga byly tez gratisy :D smoczek, poradnik - zwykla ulotka <lol>, naklejka na sciane jak to sprzedawca opisal, zapomnial dodac rozmiary 4cmx4cm i kosmetyczka damska (mala przezroczyste plastikowe gowienko) ;p jednak podusia jak producent pisze, przed chwila na niej polezalam teraz sie wietrzy. dzis pierwsza wspolna noc. no i Ł śmieje sie ze musi sobie nowy kat znalezc ;)

Do góry