reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

nieobecna, za taką cenę to ona wręcz krzyczy, a nie tylko woła :-D Ja czekam, aż wreszcie będę mieć normalnie, regularnie kasę co miesiąc i chcemy się obkupić w pampersy, ciuszków mamy od groma, więc na początek nie musimy kupować, ale pampersy, chusteczki, butelki, etc. to pochłonie kupę kasy...

reklama
Agulqa co do stwierdzenia, że wszystkie foteliki są atestowane to tak ale tylko jeśli chodzi o dopuszczenie ich do obrotu czyli np. czy materiały nie są rakotwórcze. Najważniejsze są testy zderzeniowe a te mają tylko niektóre modele.

aza az tak sie nie znam ;) wiec sprzeczac sie nie bede. kobitka mowila tylko ze musza wszystkie byc sprawdzane pod katem wozenia w samochodzie bo nie moglyby byc w obrocie. ale wiesz... moze tylko tak mowila.

A ja wydałam w c&a 140 zł na ubranka dla Młodego (kąpielówki, bluzeczka z długim rękawem, 6 koszulek z krótkim i spodnie dresowe) :) Do tego bokserki w smyku (darmowa dostawa do Empiku). :) DO tego namówiłam Teściową, by dołożyła się do zakupu - więc da 100 :) Jestem z siebie dumna! ;)

ja wlasnie ogladalam te rzczy w c&a. sa super! dla noworodkow tez bajka! tylko mi poki co nie kaza nic kupowac bo strach. jak ich slucham to masakra. jak pojde juz na swoje to zaczne szalec ;) poki co u tesciowej nie mam nawet gdzie to trzymac. noo i czekam az bedzie wyprzedaz rzeczy bardziej na zime bo na poczatek takie nam sie przydadza :) hihi juz nie moge sie doczekac obkupowania mojego malego szkraba :)
jesli bedziesz miala chwilke to chetnie, zmierz i daj znac ;)
a co do fotelika moglabym kupic z atestem, ale chyba nie kazdy bedzie sie nadawal do danego wozka prawda?

nulini ja planuje zrobic to samo jak bede u siebie juz. jednak najpierw musze ogarnac kredyt a pozniej jeszcze remont wiec troche to potrwa niestety :(

Nulini- my też tak planujemy z pampersami.

Nieobecna- nie czuję się absolutnie sknera że moje dziecko będzie miało fotelik za 100 a nie 400 zł. Masz kasę to kup sobie nawet za 1000 mi nic do tego, ale nie oceniają nas od razu ze jesteśmy sknery.

jezyk zgadzam się! My kupiliśmy fotelik, nosidlo za 169 zł ale długo chodziliśmy szukał sny, pytaliśmy. I żeby fotelik był dobry z atestem wcale nie trzeba płacić 400zl. Nasz ma wszystko co ważne, a kosztował 169 zł i mię czuje jakbym robiła tym dziecku krzywdę ze zapłaciłam połowę mniej za nowy fotelik który po prostu nie jest jakaś znaną oklepana marką.

Doggi my też tak zrobiliśmy. Mój mąż naprawdę sprawdzał wszystko i wierzę, że nie zrobiłby swojemu dziecku krzywdy.

Cena przy fotelikach nie jest ważna. Dla mnie najważniejsze aby miały co najmniej 4 gwiazdki w testach zderzeniowych. Niestety przy większych fotelikach idzie za tym cena...

Nioebecna jak weszłam na c&a to na rozmiar mojego mało co jest niestety... Ja ostatnio obkupiłam Go w Smyku i H&M bo też są mega wyprzedaże :)))))

Agulqa ja już to sprawdziłam przy pierwszym dziecku. Często w ogłoszeniach pisało, że fotelik atestowany. Oczywiście jak ktoś poczytał to chodzi o te atesty CE itp. a nie o testy ADAC a to jest najważniejsze!!!! Zresztą wystarczy poszukać i poczytać :))))

Ostatnia edycja:
Ja jutro idę na rajd po lumpach bo ceny śmieszne 10zl za kilogram :-D to bodziaki itp to mnie nawet złotówkę nie wychodzą :-) kupuje i dla chłopca i dla dziewczynki bo aż szkoda nie brać za takie pieniądze jak okaże się chłopak to będę miała tyle słodkości dla dziewczynki na sprzedaż ze myślę że nie będzie problemu żeby to komuś w paczce sprzedać :p

Co do fotelików to jak kogoś stać to czemu nie tez bym pewnie brała najlepsze z najlepszych ale jak ktoś na pieniądzach nie śpi to trzeba szukać dobrego i taniego są i takie, to ze ktoś jest biedniejszy nie znaczy ze mniej mu zależy na dziecku i jest skanera :-/

reklama
Jeżeli nie miałabym pieniędzy to zamiast kupować nowe byle co za 200 zł to wolałabym używany dobry fotelik za 200zł. Oczywiście każdy zrobi jak uważa :))))

Widziałyście kiedyś ten test fotelika co pasy mu się urwały? Głośno o tym było, nie mogę teraz tego znaleźć.

Ostatnia edycja:
Do góry