reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Ja miałam (i nadal mam) zwykły wielofunkcyjny. Ciężki, bez skrętnych kół, za to pompowane i mega wielki kosz na zakupy :-D Ale, że był ciężki i w spacerówce były tylko 3 poziomy oparcia to kupiliśmy lekką spacerówkę i też na szczęście ma spory kosz ;-) Jakbym miała kasę to kupiłabym te cuda (gondole mi się mega podobają), ale i bez tego sobie radzimy ;-)

reklama
Te retro wózki są super i śliczne tylko te cienkie kółka tylko do miasta się nadają :/ wiec u mnie raczej odpada boy często jeździmy do Szklarskiej cxy ksrpacza i Świeradów polazic pi górach (tylko godzina autem) wiec wózek wyczynowy potrzebuje ;)

właśnie niektóre wózki mają duże koła i wcale nie jakieś mega cieniutkie ;)

do c&a sama zaraz zajrze :D ja dzis dla mojego bobasa kupilam body ;) nie moglam sie oprzec ;p

nulini dla mnie 300-400zl tez sporo. dzisiaj bylam w sklepie z wozkami i Pani mi powiedziala ze wozki ktore maja w zestawie fotelik to foteliki maja atesty bezpieczenstwa. moze nie najwieksza ilosc *, ale maja. inaczej nie moglyby byc wypuszczone do sprzedazy. nie wiem ile w tym prawdy, mysle ze bardziej sie zna ode mnie. dlatego ja ciagle mam nadzieje na zakup fajnego zestawu 3w1 zeby w jednej cenie miec wszystko.

nooo i namierzylismy dzis camarelo sevila w realu. co nam sie podobalo: 1) gondola 85cm dluga, 34cm szeroka 2) gondola, fotelik i spacrowka zapinane na klipsy wiec bardzo latwe 3) skretne przednie kola z mozliwoscia blokady 4) kola pompowane 5) wysokosc dla nas idealna no i generalnie wozek prowadzi sie na prawde lekko i przyjemnie. pojezdzilam nim troche po sklepie ;) zastanawia mnie tylko fakt ze sklep daje tylko 12mcy gwarancji. cenowo mysle ze szału nie robi, 1430zł caly zestaw z moskitiera i folia na deszcz. nie estem mega zdecydowana, ale uwazam ze jest calkiem ok ;)

My fotelik ten noworodkowy mieliśmy używany maxi cosi, ale po rodzinie, więc pewność, że bezwypadkowy. Te większe też max 300zł, ale my bezsamochodowi jeszcze, więc tyle co z dziadkami raz na czas jeździmy to nie będę fortuny wydawać ;-)

pewnie, jesli nie macie swojego samochodu to wyjazdy rzadkie wiec nie ma co szalec. my mamy i ja wiem ze troche bede nim jezdzic. chocby do lekarza 15km, do sklepu czy cokolwiek. do rodzicow 120km wiec mysle ze dziecko wykorzysta chociaz troche ;)

ja pierwszego fotelika bym raczej nie kupila uzywanego co nie znaczy ze gdyby ktos z rodziny czy znajomych nie chcial dac/pozyczyc bym nie wziela. bo i owszem bym wziela i kupila wozek 2w1 lub gondole i spacerowke osobno. natomiast do drugiego dziecka planuje sobie zostawic i wozek i fotelik wiec biedaczysko bedzie mialo wszystko uzywane ;)

Mój wózek ma mega kosz na zakupy,a dla mnie to ważne bo przez większość czasu będziemy spacerować,Mikiego ze szkoły odbierać a zakupy robie codziennie,a nie wyobrażam sobie pchać wózka i torby z zakupami nieść

bada widzisz to wszystko zalezy od trybu zycia itp ;) ja bede sporo spacerowac ale na zakupy i tak samochodem bo daleko do marketow a tu w sklepikach ceny 3razy wieksze. wiec do koszyka raczej bede wkladac rzeczy niezbedne na spacerze ;)

My kupując fotelik też patrzylismy na cenę, nie dam 600zl na fotelik, no nie i już. Chyba ze spalabym na kasie to co innego;)

jakbym spala na kasie :D hehe fajnie byloby miec sporo siana i moc sobie pozwolic na wszystko ;) mi na szczescie udalo sie dzis namowic Ł na body za 13zł ;)

Ja zakupów z wózkiem nigdy nie robiłam, zawsze mąż podjeżdżał samochodem, a większe to w markecie w weekend, więc kosz na zakupy służył mi do składowania pieluszek czy zabawek :-D

dziewczyny mm pytanie o spacerowke jeszcze. w camarelo sevilla jest siedzonko ponad 90cm ale na szerokosc troche ponad 30cm. jaka powinna byc by dziecko 2letnie spokojnie sie zmiescilo?
bierzemy pod uwage sredniej wielkosci dzidzie ;d

Agulqa nasz Quinny Speedi ma szerokość 36 cm. Córcia jest duża jak na swój wiek (niejeden dwulatek jest mniejszy). Siedzi sobie wygodnie jak dama i ma jeszcze trochę zapasu, ale obecnie jest lato. W zimę dochodzą ubrania więc myślę, że też miałaby swobodę.

Myślę, że starczy tym bardziej, że dwulatek już będzie dużo chodził sam i wózek będzie raczej na chwilę, lub na dłuższe wyprawy. Moja córa (1 rok 3 miesiące) już teraz sama drepcze dużo. Zacznij wypatrywać wybrany wózek na ulicy to zobaczysz jak dziecko w nim wygląda i podejdź i się zapytaj jak się sprawuje. Mamy są z reguły chętne do rozmowy o dziecięcych artykułach.

reklama
Do góry