reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

nie wiem jak tam wypadają te foteliki z x-landera, ale do x-landerów (a w sumie do większości wózków) po zamontowaniu adapterów pasują też foteliki maxi cosi.
ja nie mam w swoim aucie isofixa, więc jako pierwszy fotelik miałam maxi cosi citi, a teraz używamy maxi cosi tobi.

używanego w życiu bym nie kupiła.

reklama
nieobecna, my mamy właśnie taki podnóżek, ale Młoda mając 1,5 roku już praktycznie w ogóle w wózku nie jeździła, więc na te sporadyczne wycieczki dawała radę.

AZA, też bym najchętniej kupiła na raty, bo spacerówkę już mam, tylko gondola i fotelik, ale niestety mój wózek nie jest tak popularny, jak X-Lander i nie ma szans, zebym znalazła "na części"...

Żelka, u nas fotelik wózkowy był używany sporadycznie, raz w tygodniu na wyjazd do babci na obiad i czasem na jakąś wycieczkę, bo wygodniej nam było z fotelikiem, niż przekładać z gondoli do fotelika w samochodzie... Poza tym jak ktoś sprzedaje cały wózek 3w1, to siłą rzeczy fotelik też jest używany i akurat nie miałabym oporów przed kupnem...

Nulini spoko Ty byś nie miała oporów, a ja bym używanego fotelika nie kupiła za Chiny, dopłacić 300 czy 400 zł to nie jest jakiś znowu wielki dramat (przynajmniej dla mnie), a mam pewność że nic sie nie działo z tym fotelikiem wcześniej. Tyle że ja z dziećmi "robię" ok. 30/40 km dziennie więc w sumie jeżdżę dużo i dla mnie bezpieczeństwo w aucie to priorytet i tutaj nie mogę sobie pozwolić na oszczędzanie, bo ryzyko kolizji czy wypadku u mnie ejst większe niż u kogoś kto jeździ raz na tydzień czy dwa pare km.
Dlatego jak napisałam wcześniej "jeśli dużo jeździcie" :tak:nie ma co oszczędzać na używkach, można oszczędzić na wózku, łóżeczku, ciuchach, ale na życiu malucha ja osobiście bym nie oszczędzała.

Co do wózków ja jestem wielką przeciwmiczka tych z tymi małymi kółkami z przodu cholerstwo nie praktyczne. My mieliśmy dużo, pompowane koła i sprawdziły się w każdych okolicznościach i terenach nawet wielkie piaski, góry, potoki nie straszne mu były wszędzie z tym wózkiem weszłam :)

agulqa_b dokładnie 4 koła i pompowane i spacerki spokojne i bezproblemowe i bez szarpania

Te retro wózki są super i śliczne tylko te cienkie kółka tylko do miasta się nadają :/ wiec u mnie raczej odpada boy często jeździmy do Szklarskiej cxy ksrpacza i Świeradów polazic pi górach (tylko godzina autem) wiec wózek wyczynowy potrzebuje ;)

Nulini fajny wygląda na masywny i solidny, tylko te małe kolka z przodu nie trafiają do mnie :/ no i ja nie chce 3w1 mam super fotelik nosidełko więc u mnie wózki w prostsze wersji będą ;)

AZA ja też miałam polski wózek za 650 zł bez skretynych mini kółek i był najlepszy na świecie i chce taki sam kupić (ten oli zorany konkretnie ale przeszedł naprawdę wiele przez rok użytkowania) był lekki, łatwy w obsłudze i jak pisałam wszędzie dało się nim wjechać

Aaaaale zrobiłam Młodemu zakupy w c&a :D Koszulki za 10 - 13 zł, kąpielówki za 15, komplet koszulka + spodenki za 29. :)
Jestem bohaterem! :)

Internetowa wyprzedaż - miałam zamówić wczoraj ale zapomniałam.. a dzisiaj jeszcze taniej :)

jakby co to musisz w 2 miesjcach szukać - i w norlanych ubraniach i po klinięciu na czerwony baner (są inne)

Ooo to idę patrzeć musze młodej tez kupić rzeczy bo mi z wszystkiego wyrosła :-o na 128 musze juz kupować takiego olbrzyma mam :p

reklama
Ooo dobrze wiedziec! Musze popatrzeć jak bede w domu. Co fo fotelika to zgadzam sie z Zelka w 100%. Ja kupujac foteliki patrzylam na testy a nie na cenę. Oba mamy cybexa.

Do góry