reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Dziewuszki koleżanka ma mooda, jest zadowolona, ale jej dwulatek ledwo się mieści już chyba w spacerówce - co i tak jest dość dobrym wynikiem ;)
Z Tymkiem w okolicach dwóch lat, już prawie nie korzystaliśmy z wózka (stał w domu do spania - w dzień), a w bagażniku mieliśmy maklarena volo na wypady, jakby się młodziak zmęczył :-D,a tak to wszędzie własną dwójką.

Doggi hahaha ja zauważyłam po sobie, że przy drugim dziecku i pewnie kolejnym te wymagania się ciagle zmieniają i preferencje niektóre też, ale jak to będzie wyjdzie w praniu. Spaceru to i ja się nie mogę doczekać ... mój syn też ... przeparkowuje wózek 100x dziennie i pyta się ciągle, kiedy będzie już "kAlutka":-D

reklama
Nie ma idealnego wózka i tyle. Przy 1 córce miałam 2 wózki i mi to wystarczyło. Przy 2 córce dopadla mnie wózkomania i miałam 4 wózki. Teraz zamierzam jeździć jednym do 2 latek a potem wskoczymy w parasolkę na wypady dłuższe.2 latek może chodzić sama chyba że nam się spieszy albo to długa wyprawa to wózek wtedy lekki składany się przyda. Ale jak będzie. Mam nadzieję że wózkomania mnie już nie złapie bo kasy brak.

Wczoraj ostatni zakup bieżący czyli wózek dla synka zamówiony.

Karpanna jaki wóz zamówiłaś (ja jestem stara wózkomaniaczka - chociaż porównując do dziewczyn co mają po 20/30 wózków - to wcale nie jest tak źle), ale mąż nie mógł chodzić ze mną po sklepach wózkowych, bo pękał ze śmiechu jak co chwile zaginałam czymś sprzedawców na przeróznych modelach ... no nie moja wina, że niedouczeni tak ? ! :rofl2::rofl2::-D

ja tam byłam zadowolona z mojego wózka, dużo jeździłam po lesie itp., więc był super. a że młody szybko się znudził, to w wieku 9 miesięcy i tak wskoczyliśmy do nowego-spacerówki. natomiast teraz nie wyobrażałam sobie targać tego kloca na 4 piętro. nowego wózka nie mam zamiaru zmieniać. ja tam wózkomaniaczka na pewno nie jestem :-D. mam nadzieję, że się sprawdzi i tyle ;-)

Żelka, wywal proszę tego dzidziusia ze swojego suwaczka, bo mój synek co widzi Twój profil, to nie pozwoli mi przewinąć strony na dół, bo "mamo, ten dzidziuś nie jest dobry, bo nie chce się ubrać" i "no pokaż tego dzidziusia, do góry do góry" :confused2::-D:-D:-D:-D:-D

Ja doszłam do wniosku, że z tego wozka będę korzystała póki Zocha nie wyrośnie ze spacerówki a później kupimy o ile będzie taka potrzeba właśnie albo McLaren'a albo xlander'a

Doggi taka tendencja co do wózków, zauważyłam jak byłam w sierpniu w pl,że właśnie jeździ dużo quinny buzz chyba o tym piszesz, a znowu tu większość moich koleżanek kupowała w pl
Baby merc, jakiś mondo czy coś takiego.

Właśnie jak to ma być pierwszy wózek to ciężko jest kupić idealny bo po 1 takiego nie ma po drugie dla każdego jest ważne coś innego. A jak widać i mnie w kwestii tego wozka dopadła wątpliwości co do spacerówki choć jeszcze nie ma użytkownika:p

Ja wózek mam jeden i oby posłużył jak najdłużej, bo strasznie go kocham :-D
Parasolkę kupiliśmy raz i po tygodniu sprzedaliśmy, totalnie nie na nasze okolice ;-)

Sprite, moja Tosia reaguje tak na swoje zdjęcie w mojej sygnaturce, każe przewinąć i pokazać Tosię i mamusię i tatusia :-D

Żelka - uwielbiam wózki, czytać o nich, dotykać, oglądać i próbować ale tym razem musiałam skupić się na tym żeby miał duże pompowane koła, super amortyzacje dlatego wybrałam model z 6 amortyzatorami bo będziemy jeździć po lesie łakach i piachu, miał być duży masywny bo moje dzieci duże. Druga córka np szybko wyrosła z x landera. Zamówiliśmy zwykły polski wózek Karexa z wyjmowaną gondolą żebym mogła dziecia wyciągać w szkole i po schodach w domu. Zobaczymy jak się sprawdzi. teraz w modzie są inne wózki a ja idę pod prąd. :-)

Miałam w przeszłości x landera, bartatinę, walkera, loola up, coneco nie pamiętam jakiego, haucka

Żelka a Ty jakie miałam auta dla malucha?

reklama
to ja właśnie z parasolki jestem bardziej zadowolona niż z głęboko-spacerowego. używaliśmy od tego 9 miesiąca do miesiąc temu (teraz też by zdał egzamin, bo młody lubi w nim zasypiać na spacerze). dlatego go nie sprzedaję, bo myślę, że jeszcze się przyda. ale moja parasolka jest z tych cięższych i większych, rozkładana na płasko, z fajna budką, z amortyzacją. to był dobry zakup.

Do góry