reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

to ja mam śpiwór taki od wózka,w sumie był w komplecie do spacerówki jak kupowałam wózek,ale do gondoli też się nada ;-) i gruby kocyk i oczywiście Gniewko w kombinezoniku :-D ja to na spacer wyjdę szybko już się nie mogę doczekać:rofl2: w sumie z każdym wychodziłam po 8 dniach więc teraz pewnie podobnie

reklama
bada, to odważnie tak szybko...osobiście to pewnie najpierw poweranduję kilka razy. Taka inteligentna lekarka przy Mikołaju powiedziała mi, że jej zdaniem to dziecko 3 miesiące powinno się trzymać w domu :-p

Bada ja też nie mam zamiaru czekać sto lat ze spacerem! Im szybciej się zahartujemy tym lepiej :) z ola wyszłam po 2 dniach czyli wyszłam ze szpitala i zaraz na spacer :) ale to lato było i cieplutko ale teraz tez chcę szybko oczywiści poczekam trochę dłużej ale na pewno nie 2tyg ;)

Mnie położne mówiły, że w sumie jak najszybciej wychodzić jeśli pogoda jest ok, czyli po jakiś dwóch tygodniach już można. A werandowanie przeprowadzać troszkę wcześniej.. Ale z tą naszą pogodą to nigdy nic nie wiadomo, przecież przy -20 nie będę dziecka werandować :)

Doggi Mikołaj z maja,a wyszliśmy ze szpitala w czwartek a już następnego dnia byliśmy na spacerze,bo po 8 dniach w szpitalu myślałam,ze jak nie wyjdę z domu to oszaleje :-D
ja myślę,że zimy nie będzie ,zresztą naszym zawiniątkom w tych wózkach nic nie będzie :tak:wystaje tylko nosek i oczka reszta opatulona

Jenn dla mnie 2tyg to nie jest jak najszybciej to już extremalnie późno :p

Bada no właśnie jak zima bedzue słaba to bedzue można szybciej urzędowac. A pewnie będzie licha bo amerykanie przewidzieli ze ma być extremalnie mroźna, za to swojej nie przewidzieli i ich zasypalo i to jak więc to co u nas przewidzieli to pewnie też na odwrót :p

ja kupuję śpiworek (chyba) taki do gondoli/fotelika co by pasów młodej nie zapinać na kombinezony/ tonę ubrań. Tylko zapiąć omotać ciepłym śpiworem i do samochodu (i tu się przyda tak myślę, ten polarowy gruby pajac)

Ja mam jeden polarowy śpiworek i jeden kombinezon do mnie powinien dojechać w tym tygodniu. Ten kombinezon to głównie na wyjście ze szpitala.. Bo też wolę śpiworek w codziennym użytkowaniu ;-)
Faktycznie zobaczymy jaka będzie zima, oby łagodna.. Bo siedzieć w domu zbyt długo sobie nie wyobrażam..
A właśnie na jak długo wychodziłyście w zimie z maluchami o ile w tym okresie zimowym rodziłyście?

Na Syberii czy Grenlandii nie trzymają dzieci w domu cały dzień :-) Opatulone mega w wózku i fru przed dom, o dziwo mają się dobrze.

reklama
Jenn ja własne latem rodziłam zimą ola miała już ponad pół roku i laziłam z nią po 4-6h dziennie ale teraz sama się zastanawiam. Ale pewnie najlepiej stopniowo zwiększać długość spaceru. Wyjdzie w praniu

Do góry