reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

to ja mam śpiwór taki od wózka,w sumie był w komplecie do spacerówki jak kupowałam wózek,ale do gondoli też się nada ;-) i gruby kocyk i oczywiście Gniewko w kombinezoniku :-D ja to na spacer wyjdę szybko już się nie mogę doczekać:rofl2: w sumie z każdym wychodziłam po 8 dniach więc teraz pewnie podobnie

reklama
bada, to odważnie tak szybko...osobiście to pewnie najpierw poweranduję kilka razy. Taka inteligentna lekarka przy Mikołaju powiedziała mi, że jej zdaniem to dziecko 3 miesiące powinno się trzymać w domu :-p

Bada ja też nie mam zamiaru czekać sto lat ze spacerem! Im szybciej się zahartujemy tym lepiej :) z ola wyszłam po 2 dniach czyli wyszłam ze szpitala i zaraz na spacer :) ale to lato było i cieplutko ale teraz tez chcę szybko oczywiści poczekam trochę dłużej ale na pewno nie 2tyg ;)

Mnie położne mówiły, że w sumie jak najszybciej wychodzić jeśli pogoda jest ok, czyli po jakiś dwóch tygodniach już można. A werandowanie przeprowadzać troszkę wcześniej.. Ale z tą naszą pogodą to nigdy nic nie wiadomo, przecież przy -20 nie będę dziecka werandować :)

Doggi Mikołaj z maja,a wyszliśmy ze szpitala w czwartek a już następnego dnia byliśmy na spacerze,bo po 8 dniach w szpitalu myślałam,ze jak nie wyjdę z domu to oszaleje :-D
ja myślę,że zimy nie będzie ,zresztą naszym zawiniątkom w tych wózkach nic nie będzie :tak:wystaje tylko nosek i oczka reszta opatulona

Jenn dla mnie 2tyg to nie jest jak najszybciej to już extremalnie późno :p

Bada no właśnie jak zima bedzue słaba to bedzue można szybciej urzędowac. A pewnie będzie licha bo amerykanie przewidzieli ze ma być extremalnie mroźna, za to swojej nie przewidzieli i ich zasypalo i to jak więc to co u nas przewidzieli to pewnie też na odwrót :p

ja kupuję śpiworek (chyba) taki do gondoli/fotelika co by pasów młodej nie zapinać na kombinezony/ tonę ubrań. Tylko zapiąć omotać ciepłym śpiworem i do samochodu (i tu się przyda tak myślę, ten polarowy gruby pajac)

Ja mam jeden polarowy śpiworek i jeden kombinezon do mnie powinien dojechać w tym tygodniu. Ten kombinezon to głównie na wyjście ze szpitala.. Bo też wolę śpiworek w codziennym użytkowaniu ;-)
Faktycznie zobaczymy jaka będzie zima, oby łagodna.. Bo siedzieć w domu zbyt długo sobie nie wyobrażam..
A właśnie na jak długo wychodziłyście w zimie z maluchami o ile w tym okresie zimowym rodziłyście?

Na Syberii czy Grenlandii nie trzymają dzieci w domu cały dzień :-) Opatulone mega w wózku i fru przed dom, o dziwo mają się dobrze.

reklama
Jenn ja własne latem rodziłam zimą ola miała już ponad pół roku i laziłam z nią po 4-6h dziennie ale teraz sama się zastanawiam. Ale pewnie najlepiej stopniowo zwiększać długość spaceru. Wyjdzie w praniu

Do góry