reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
U mnie też są takie perełki od 0-3msc i nie które wydają się być takie maleńkie jak dla lalki a inne większe od tych 3-6msc ostatnio właśnie przy układaniu metki nie których sprawdzałam bo jakieś takie dziwnie duże mi się wydawało. Moja koleżanka, która rodzila miesiąc temu mówi, że te rozmiary muszą być jakieś "lewe" bo jej mala urodziła się 59cm a wszystkie te niby najmniejsze są na nią za duze.....ale w sumie dłużej będą w użytku.

Dagi jasne
Pozantym myske ze lekarze moga sie pomylic, ubranka skurczyc lub rozciagnac itp ;-)

Ja biedniejsza o 200zl :-(
Ale zamowilismy w koncu polki do Roberta do pokoju
2 biale na koszyczki z kosmetykami itp nad komode i 3 brazowe do zamocowania na galeziach drzewa :-) juz sie nie moge doczekac az przyjda ;-)
No i kuoilam jeszcze pudelka do ozdobienia jako prezenty na swieta
Wiec musze brac sie do roboty

Ja juz cały pokój mam na szczęście gotowy. Nie chce mi się juz najzwyczajniej nic. Wszystko poukładane od a do z. Później tylko pościel i spokój. Zastanawiam się tylko co do wozka. Mam przescieradelka, widziałam mnóstwo na ebay kompletów pościeli do wozka ale wydaje mi się, że kołdra i poduszka to przesada, bo dziecko i tak będzie w kombinezony wiec chyba gruby kocyk wystarczy a wiosną juz cieszy....teraz tak o tym pomyślałam.

Bo ja mam taki śpiworek: tylko wydaje mi się, że jak ubiore Zoche w kombinezon to już jej nie zapakuje do śpiworka wiec jak będzie na materacyku prześcieradelko i do tego kocys to chyba wystarczy. Pytam bo widziałam te komplety i ktoś mi mówił ze kupił no ale bez przesady....a później dziecka nie widać.

Załączniki

• 1417968554823.jpg
    1417968554823.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 59
Ja śpiworka chyba jednak kupować nie będę. Mam po młodym większy kombinezon z którego robi się taki polspiworek więc wystarczy :-) i tak zawsze dawalam jakiś kocyk na dno gondoli więc będzie ok

Śpiworka też nie mam. Mam kupiony kombinezonik i myślę, że plus kocyk wystarczy. Zawsze przy śniegu, deszczu czy wietrze można dołożyć folię i to jeszcze jedna warstwa. I tak nie wiem jak szybko wyjadę z młodą bo któż to wie kiedy się urodzi. A w połowie lutego to już z górki myślę, że będzie :tak:

reklama
Do góry