reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Ja Młodą jakoś tydzień po urodzeniu zaczęłam werandować przez 3 dni, później pierwszy spacer 15 minut, drugi 30 minut i następne już godzinę lub dwie.

U nas nie było szans na dłuższe wycieczki, bo Młoda jak się tylko zbudziła, to ryk, nienawidziła jeździć w gondoli, a zimą też nie było jak jej wyjąć i np. nakarmić, dlatego głównie krążyłam wokół domu i rzygałam już tymi samymi widokami :-D

reklama
Nulini miałam podobnie z młodym...był okres w zimie, że więcej czasu schodziło na ubieraniu niż sam spacer trwał..ryk niesamowity! Ponoć dużo dzieci tak ma

Ja po jakiś 2 tygodniach zaczęłam wychodzić na krótkie spacerki bo nie miałam możliwości werandowania, a pogoda była kiepska (wiatr, zawieje i zimno). Pierwsze spacerki tak po 15- 20 minut, z czasem wydłużałam. Ale chyba dłużej niż jednorazowo koło godzinki to nie chodziłam. Ale jak się zaczęło robić ciepło to spacery trwały po 3 - 4 godziny.

Mam i kombinezon i taki śpiworek pluszowy i taki śpiwór porządny do wózka/sanek ale raczej w tym roku nie będę korzystać.

Karpanna będę na kompie powrzucam linki. Dla takiego maniunia to chyba do wody pójdzie olejek bawełniany, albo mam taki dla dzieci nagietkowy płyn do kąpieli.

Suseł gratki ; ) zakupów.

Alutkowy dylizans, przyjedzie w czwartek ;)

Doggi, powiedz mi czy zamawiając te pościel otrzymałaś jakieś info o wysyłce? Baba zaczyna mnie mega wk******. Juz ponad tydzien od zamówienia i cisza!

LayDeeK no maila dostałam że paczka poszła, poza tym SMS ze paczka nadana i potem tel od kuriera ze bedzue o 11 wszystko trwało 1 dzień!

teraz przed świętami to te zakupy mogą tak wyglądaćm, że się czeka i czeka ... sprzedawcy nie wyrabiają, kurierzy nie wyrabiają i się schodzi :sorry:

Karpanna Little Siberica seria dla dzieci - Naturalne kosmetyki organiczne Lawendowa Szafa z tej serii napewno będe używać kosmetyków 0+ , tego płyny do kąpieli nie moge znaleźć a już nie pamiętam jak się nazywa ... ale myślę że olejek z bawełny wystarczająco natłuści skórę.

Dziewczyny głupie pytanie, czy przy dziewczynkach mozna używać zwykłej zasypki/pudru? bo Przy chłopaku to wszytko jedno, w którą strone wycierać, zasypać też można jak, za dużo to się strzepnie i tyle, ale z dziewczynkami mam zagwozdke :p

Ostatnia edycja:
reklama
Pi*** odpisała wczoraj mężowi, że dzis nada paczkę... Czyli ze wczoraj. Do dzis żadnego maila ani nic.
Ja to jednak mam pecha czasami.

Do góry