reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Jenn ja zamawiałam Emolium ale różne produkty bo mój atopowiec. Brałam żele do kąpieli, balsamy i kremy do buzi. Teraz staram się jak najmniej używać przy nim emolientów aby skora powoli się odzwyczajała. Stwierdziłam, że jak dla drugiego mam kupic coś do mycia typu Nivea itp. zam około 15 zł to dołożyłam do emulsji do kąpieli Emolium 400 ml bo i tak na długo wystarczy bo leje się pół nakrętki.

reklama
Hm to chyba na długo starcza takie 400ml :) Muszę to rozważyć. Bo słyszałam, że można też do kąpieli dodawać zwykłą oliwkę i wtedy nie trzeba już dziecka niczym kremować :)

Bada !!!! Aaaa!!!!
Nie przypominaj mi ze mam tak malo czasu:p
Jestem przerazona tym faktem :p

Hahaha opowiadam ł co napisala bada a ten do mnie "a po co ci szczotka do wlosow? Przeciez masz"
Ja "tak, gdzie?"
Ł " no lezy lazience"
Ja "ale to dla Robsona ma byc"
Ł z wielka powaga "przeciez on wlosow nie bedzie mial!"
Wiec tlumacze mu ze trzeba ta ciemieniuchne czy jak to sie zwie smarowac oliwka i wyczesywac no i ze sama glowke sie szdzoreczka nawet masuje itp
Ł z powaga i zdziwieniem " a co on gad jest zeby mu skure z glowy sciagac?!"

Wezcie go blagam bo moj bolacy brzuch nie moze sie smiac :p

Aza wlasmie widzialam
Jak wroce z miasta zobacze w aptece doz i odbiore tu lub poprosze mame w kaliszu
Wtedy chyba nie ma,oplaty za przesylke
A smoczki bede u jednego sprzedawcy z innymi rzeczami brac

Wlasniem w doz jest 400ml emolium za jakeis 33zl

Jenn dokładnie, emolienty myją i nstluszczaja więc nic piza tyn nie trzeba używać.
Agulqa hahaha!!!
Na J&J dużo dzieci ma uczulenie, ja nawet nie próbowałam na swoim. Jak małe podrosnie będę używać Mixy, jak dla mnie super kosmetyki, bardzo delikatne i wydajne.
Ja będę polować na oilatum, najbardziej mi pasował z tych wszystkich.

Ja wam powiem, że już mam dość kupowania bo jak widzę ile kasy idzie to normalnie aż przerażona jestem... W poniedziałek za pościel musimy zapłacić i wiecie co? Kupuję ją tylko jedną a dopiero w styczniu zamówię następną... Zamówiłam z ochraniaczami, zobaczymy jak się sprawdzą i ewentualnie następną bez bo babka za same ochraniacze 220 zł sobie policzyła.... :-( W środę jeszcze paka do odebrania ze też już mnie głowa boli jak pomyślę ile trzeba zapłacić.

A nie mam jeszcze : wanienki, flaneli, tetry muszę domówić, przewijaka, ręczniczków, do pazurków obcinania nożyczek albo cążek, szczotki, otulacz, rożek , worki na zużyte pieluchy, karuzelę, bujaczek i matę (te 2 ostatnie nawet na początku lutego może zamówię)... Dla siebie koszule, gacie, biustonosze no nie wspomnę że fotel jeszcze trzeba kupić.

reklama
Mommy- pomyśl sobie że to dopiero początek wydatków. Teraz 50% dochodów będzie szło na dziecko a reszta na was i na utrzymanie domu :D także zabawa dopiero się zaczyna :)

Do góry