reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Laydeek nie mam koszul, stanikow, gatkow, podpasek (kupilam te bella mamma ale tam 10szt tylko wiec musze dokupicmcos jeszcze), emolientu do kapieli (dziewczyny serio po nich nie trzeba stosowac zadnych balsamow itp? Bo jesli tak to jestem w stanie dac tyle kasy), szczoteczki i grzebienia, szczotki i plynu do mycia butelek, wanienki, becika, reczniczka, smoczka. I cos jeszcze pewnie ale nie pamietam :-D

reklama
Aga to spokojnie sobie z tego 100zl uzbierasz :p

Co do linomagu to też kojarzę, że Sroka coś narzekała na skład i chyba tylko ten olejek właśnie był ok.

Agulqa- to zamow sobie rożek, wanienke, reczniczek, szczoteczke z grzebykiem, smoczek, podlaski i spokojnie zmiescisz się w 100. Wiem bo ostatnio kupowalam, no chyba że masz jakieś specjalne wymagania to i 100 nie stsrxzy na sama wanienke ;)
Ja nie uxyealam w ogóle emolientow tylko płyn z nivea i chłopaki naprawdę mieli piękna skórę, mam nadzieje że z Franusiem też tak będzie. S.arowalam ich co drugi trzeci dzień oliwka Bambino bo pięknie pachniala i teraz też tak będę i mam gdzieś że niektórzy dermatolodzy piszą że się nie powinno. Takim sposobem to nie uzylybysmy żadnych kosmetyków bo nie ma takich osób którym by np.wszystko odpowiadało. Jak z lekami, co lekarz to inne zdanie.
Nivea na każda pogodę sprawdził się super! Bardzo wydajny.

Ja jeszcze tylu rzeczy nie mam, że jak sobie o tym myślę, to głowa zaczyna boleć.. A mam wrażenie, że ciągle coś kupuję. Może nie jestem w tym przeczuciu osamotniona? ;-)

Agulqa po emolientach mie trzeba niczym smarować bo skóra jest fajnie po nich nawilżona i natluszczona:-)
Zamów sobie to co dziewczyny ci piszą.
Jezyk dokładnie każdy ma inne zdanie i każdemu dziecko co innego odpowiada więc niestety ale nasze bobasa są trochę jak króliki doświadczalne. .
U mnie i u siostry dzieci po tym Nivea wyszły straszne plamy na buzkach.

Dziewczyny, które kapały w emoliencie, czy w tym też główkę myłyście?

Jeżyk to prawda, każde dziecko inne i skóra inna. U nas nie sprawdził się Hipp i J&J. Nivea to buźki na każdą pogodę był bardzo dobry.

Ja wszystko mylam emolientem jak go używałam. Szampon chyba jakoś koło roku wprowadziłam, ale młody miał krótkie włoski.

Ja jak już używałam, to wlewałam do wody i tą wodą myłam - siłą rzeczy też główkę :-)

reklama
Do góry